Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za5funtow

do Warszawiaków

Polecane posty

Gość za5funtow

Nie zam Warszawy, ale chcę tam kupić mieszkanie pod inwestycje czyli pod wynajem, Warszawiacy które dzielnice, ulice polecacie, tak aby blisko było do do centrum, do stacji metra?

Gość za5funtow
No i wiadomo też, ze niektóre ulice są lepsze inne gorsze nawet w danej dzielnicy, jako studenci gdzie szukaliście mieszkań, albo gdzie mieszkali wasi znajomi którym zazdrościliście lokum? :)

Gość gość
nie polecamy w ogóle tu przyjeżdżać, brakuje miejsc i przestrzeni do zycia

Gość gość
Zazdroscilam ludziom mieszkajacym na obrzezach, mieszkalam w centrum, obskorna kamienica, paskudni sasiedzi, syf, mieszkanie w centrum, to wada i zaleta, wszedzie blisko, ale - w zasadzie nuda,nie pojezdzisz autobusem, w dodatku w centrum tyle meneli, ciagly halas....ale tylko skonczylam studia to wyjechalam za granice :)

Gość gość
ci menele to rodowici warszawiacy, których inteligentniejsi i mądrzejsi przyjezdni z pracy wygryźli

Gość gość
śródmieście, ochota, saska kępa, powiśle, bliska praga, ewentualnie mokotów. jak dla mnie mieszkanie na obrzeżach, to koszmar

Gość za5funtow
ja nie chcę tam mieszkać, chcę wynajmować to mieszkanie. Wiadomo, że dla siebie bym szukała czegoś z dala od centrum, ale jeżeli to ma byc pod wynajem to ludzie wolą mieć wszędzie blisko, bo oszczędzają czas i pieniądze na dojazdach. Co myślicie o Śródmieściu? Powiśle? Tu gdzie mieszkam fajnie jest blisko rzeki i drogo, w Warszawie też tak jest?

Gość gość
na tarchominie i innych zadupiach wynajem jest dużo tańszy, więc oczywiste, że najlepiej śródmieście i bliskie dzielnice

Gość gość
ja polecam SASKĄ KEPĘ, wychowałam się tam , jest pieknie, z tradycją, do centrum 6 min tramwajem

Śródmieście wiadomo, że wszędzie blisko, ale to też wieczny hałas, gwar, tłumy na ulicach, a bądź co bądź czy to student czy ktoś inny raczej w miejską kartę trzeba się zaopatrzyć. Jak dla mnie pod wynajem proponowałabym także Pragę Południe, Mokotów, Ochotę a jeśli na linii metra to np. Ursynów albo Bielany (tam mieszkania są stosunkowo tańsze jeśli chodzi o kupno, Śródmieście wiadomo najdroższa dzielnica).

Gość gość
Praga północ do Ronda żaba. Do metra 12-15 minut, a za rok-dwa będzie 5 minut.

Gość gość
polceam wole 2 pokoje mozna za 2 tysie wynajc jak ja to robie

Gość za5funtow
praga północ do Ronda żabia, to tamtędy będzie szła nowa linia metra? no właśnie jak będzie szła ta linia metra? Czy wiecie gdzie będą te stacje przy jakich ulicach?

Gość gość
tarchomin moze i zad***e, ale przynajmniej nikt z kosa nie lata :D bardzo bezpieczna dzielnica, najmniejszy wskaznik przemocy, awantur domowych, moderstw, rozbojow, ale lepiej mieszkaj na zasikanej woli albo zarzyganej ochocie lub zoliborzu gdzie w ciagu tygodnia jest wiecej pobić niż na bialolece przez kwartał 🖐️

Gość gość
Moja znajoma utopiła sporą kasę - mieszkanie na Mokotowie, nowe,śliczne, eleganckie otoczenie - Tyle ,że jedna kwestia - od bloku 800m do najbliższego przystanku, a na tym przystanku tylko jeden autobus i to na żądanie, żaden nocny nie jeździ. I chętnych do wynajmu ni ma - bo studenci raczej zwracają uwagę na komunikację miejską, a z kolei dorośli ludzie nie chcieli by takich klitek ( 3 pokoje a każdy po około 8-9m kw ) zrobione M3 z 2 dwupokojowego z aneksem - kuchnia jako przedpokoj itp. chciwość nie popłaca.

Gość za5funtow
Właśnie tak mi się wydaje, że studenci chcą wracać do domu wtedy kiedy mają ochotę a nie wtedy kiedy muszą, bo autobus im odjedzie :)