Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KingaStefankaFanka

Czy macie w rodzinie jakiś ubogie osoby

Polecane posty

Gość gość
tak mamy ni epomagam bo to z ich nieróbstwa sa biedni

Gość gość
a ja mam ubogie osoby i pomagam jak tylko moge choc sama niewiele mam

No właśnie, nie wiem od jakiego momentu zaczyna się taka bieda, że powinno się zaproponować pomoc :o Z drugiej strony w tym domu mieszka 5 dorosłych osób, które pracują i jest 4 dzieci w wieku szkolnym. To jest taka popieprzona sytuacja, że nie wiem :o Niby nikt nie pije ani nie choruje a wyglądają jakby mieli taką straszną biedę, że sobie nie wyobrażam takiego życia :o Ale pracuję i mają co najmniej każdy po 1200...:o

Gość gość
ja mam, ale to patologia na wlasne zyczenie-3 dzieci i tatus alkoholik, ktory przepija kazda zlotowke....cala rodzina chciala pomoc matce dzieci, zeby zostawila debila i odeszla-ale ta nie, bo co ona sama zrobi..i tak zycja dalej w tym dziadostwie, z przepita morda i klepiąc biede sama bylam bardzo zaangazowana w pomoc tej kobiecie, ale jak zobaczylam, ze ona pieniądze ktore dalismy JEJ I DZIECIOM pokornie oddaje temu pijakowi to odechcialo mi sie i wiecej pomagac nie bede

No tak, ale jak jest pijaństwo chociaż wiadomo na co kasa idzie. A w mojej rodzinie nie mam pojęcia o co chodzi...najpewniej ktoś albo ukrywa jakieś długi, albo ktoś chowa sobie kasę tyko dla siebie i nie dokłada do niczego...innych pomysłów nie mam. Mogą jeszcze ostro na coś oszczędzać, ale nie mam pojęcia co by to miało być.

Gość gość K
W mojej najbliższej rodzinie nikt nie jest ubogi. Jak żyje reszta to nas nie interesuje.

Rozumiem, ja tez nie mam tego w najbliższe rodzinie, ale przypadkiem byłam niedawno u trochę dalszej rodziny i mój mąż stwierdził, że takiej biedy nie widział jeszcze jak żyje :o po chamsku zajrzał im do lodówki i podobno była tam tylko micha smalcu i jajka...i wiem że to nieładnie szperać, mówiłam mu to :p A dzieci to już w ogóle tak biednie ubrane, w ciuchy znoszone, albo w za małe...w sumie byłam zdziwiona bo ogólnie mieszkanie wygląda ok, auta mają dwa stare, ale ok ludzie mają dużo gorsze samochody i dobrze. Po prostu zastaniawiam się czy oni w końcu mają tą biedę którą na oko widać czy nie mają. Obdzwoniłam rodzinę, popytałąm i wszyscy mówią że u nich jest w porządku, że mają pracę i w ogóle :o z MOPSU nic nie biorę tylko zwykłe rodzinne...sama nie wiem, może mój mąz przesadza, a ja za bardzo zafascynowałam się tymi niby biednymi dziećmi :po