Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leżaczek bujaczek Jakiej firmy

Polecane posty

Gość gość

?? Patrzę na allegro - znam Fisher Price i Brigh Star. Ale są też inne formy, tańsze - macie z nimi jakieś doświadczenia? Może macie coś godnego polecenia?

Gość gość
mam doświadczenie z tańszymi takie, że szybko zamieniłam taki leżaczek na fisher price. Niestety ten tańszy to wyrzucone pieniądze - jakość, rozwiązania i bezpieczeństwo dziecka pozostawiały dużo do życzenia.

Gość gość
Aha, rozumiem. No właśnie tak przypuszczałam, że lepiej dopłacić te 100zł i mieć pewność, że dziecko np nie obije sobie głowy o plastikowy pałąk albo nie zarwie się pod nim tandetny zawias.. Dzięki za opinię ;)

Gość gość
Spoko :) Powiem Ci, że ja kupiłam używany fisher price (niby używany, ale wyglądał jak nówka całkiem). Zapłaciłam za niego 100 zł tylko a służy już długo przy dość częstym praniu :)

Gość gość
ja mam odwrotnie- kupiłam FP na cienkich nóżkach ( z wibracją) i był totalnie do bani. Zmieniłam na najtańszy i jestem MEGA zadowolona :)

Gość gośćabc
Ja kupiłam używkę chicco.. musiałabym poszukać, jaki to model.. ale dla mnie rewelacja!! Zwykły, prosty.. w zasadzie to można go bujać, można zablokować przez "nożki", ma regulowane oparcie i co dla mnie okazało się najlepsze: uszy no przenoszenia.. no super!! Jak synek był mały to sobie go przenosiłam do kuchni, czy pokoju, zależnie od sytuacji.. Aaaa w leżaczku jest wkładka dla maluszka, można wyjąc oraz pasy. super! Do chyba 7 miesiąca (nie pamiętam dokładnie) karmiłam w nim dziecko (łyżeczką) lub maluch sam tam leżał i pił mleko. Teraz leżaczek stoi na stałe w kuchni (dziecko ma 9 m) i jak mu robię jedzenie to najczęściej go tam sadzam i on się przygląda, bawi zabawkami itp.

Gość gość
my mieliśmy baby bjorn, drogi, ale bardzo dobry.

Gość gośćabc
sorcia.. to jest CHICCO SOFT RELAX

Gość gość
Tiny love 3w1. Rewelacja. Dziecko może nawet spokojnie w nocy spać przy łóżku rodziców.

Gość gość
Ja odradze bright starts kaczuszke. Niby od urodzenia prawie,ale dziecko w nim sie przekrzywialo nienaturalnie a bylo bardzo duze i zaczelismy uzywac jakos w 3 miesiacu. Potem jak juz byl wiekszy to niby ok siedzi ale nadal cos jest nie tak. Jakas ta pozycja nienaturalna,dziecku niewygodnie i samo zjezdza tylkiem na dol a przypiete sie denerwuje,nie dlatego ze przypiete,a ze nie moze wygodnie sie ulozyc. Palak tez-zabawki maja odwrocone.buzki od dziecka no i sam chwyta raczka i go sklada do gory albo w ogole zdejmuje a ma pol roku! Zaluje ze nie wybralismy jakiegos FP.

Gość gość
a ja mam FP od urodzenia małej do teraz - ma 3 lata - to jeden z najczesciej wykorzystywanych sprzętów w domu.

Gość gość
Ja mam bright stars właśnie kaczuszkę, jak jedna Pani powyżej. My jesteśmy b. zadowoleni z niego. Mały bardzo lubi w nim siedzieć :)

Ja otrzymalam w prezencie na baby shower od kolezanek lezaczek bujaczek Jolie: http://image.ceneo.pl/data/products/15436513/i-chicco-jolie-lezaczek-bujaczek.jpg i jestem bardzo zadowolona, siedzisko bardzo wygodne, melodie przyjemne dla ucha co jest ogromnym plusem bo jak ma sie pelno zabawek wydajacych glosne i nieznosne dzwieki to ma sie juz tego dosyc, a tutaj nawet milo sie slucha:)

Gość gość
ja dostałam Fisher Price taki http://www.smyk.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-ze-zwierzatkami-zoo-g5914,p1044877229,swiat-niemowlaka-p córa używała go od jakiegoś 2-3 miesiąca do 2 toku życia, nic sie z nim nie działo wszystko ok nadal wygląda jak nowy i będzie służyć drugiemu dziecku. Dla nas bardzo praktyczny niezastąpiony sama w domu nie używałam wózka i dziecko zawsze było kładzione czy potem w nim sadzane, dostawało w nim butle itp. nie używałam w ogóle krzesełka do karmienia

Gość gość
Ja bylam zadowolona z tiny love czesto w ciagu dnia w nim spal

Gość gość
Nie wiem jak inne, ja miałam bright star (taki zwykły, bez bajerów), pożyczony od kuzynki, był super:), nie potrzeba krzesełka do karmienia, fajnie się buja, dziecko w nim bezpieczne.

Gość gość
Ja mam Brigh Star ptaszek. Jestem zadowolona,mała go bardzo lubi. Możesz kupić używany...

Gość gość
Ja mam leżaczek kupiony w takim moim sprawdzonym sklepie http://babybaam.com Nie był bardzo drogi, a sprawdza się dobrze, nic się nie zepsuło, łatwo się czyści, ma funkcję bujania. Mam model astral dokładnie.

Gość gość
Ja mam babybjorn, świetny leżaczek. OD pierwszych dni go używamy, codziennie. Jest mega leciutki, bez problemu przenosimy go wraz z dzieckiem, nawet teraz, gdy dziecię już dużo większe niż jak się urodziło :) Nie ma żadnych zbędnych ozdób, pałąków, cudów, prosty i elegancki. Składa się również super łatwo, na płasko więc idealny do zabrania. Przede wszystkim dziecku jest bardzo wygodnie, nie narzeka. Teraz jak jest starsze może się w nim samo bujać co widać, że daje frajdę. Na prawdę polecam. Droższy zakup, ale warty tych pieniędzy, chyba najlepsza rzecz jaką dla dziecka kupiliśmy :)

Gość gość
Jeszcze odnośnie babybjorn - rewelacyjnie się pierze. Zdejmujesz super szybko, pierzesz, wszystko schodzi bo taka tkanina i właściwie jak wyjmiesz i założysz to za max godzinę jest suchy. Uwierz, to bardzo ważne bo nie raz się zdarzy, że bujak jest w kupie czy marchewce :)