Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy da się usunąć paznokiec tak by juz nie odrosl

Polecane posty

Gość gość
ale po co? można, trzeba usunąć albo zniszczyć te tkanki, z których wyrasta paznokieć, one są zlokalizowane u podstawy paznokcia

Gość gość
można chirurgicznie usunąc macierz. tylko po kiego grzyba?

Gość gość
bo mi przeszkadza. Na malych palcach u stóp z boku mam takie jakby oddzielne , małe paznokcie (łączą się ale nie umiem tego wytłumaczyć), grubsze od normalnych, ciemne, wyglądają na brudne :o i często o nie zawadzam. Nieestetyczny widok i po prostu mi to czasami przeszkadza.

Gość gość
a może to nie jest paznokieć tylko jakieś schorzenie naskróka? byłaś z tym u dermatologa?

Gość gość
nie, nie byłam. To jest twarde, ma strukturę taką, jak paznokieć tylko grubsze to jest. Jak byłam młodsza to często odrywałam to, długo podwadzałam aż w końcu wyrwałam jednak odrastało. Często zawadzam o to i czasem trochę przez to boli.

Gość gość
To grzybica paznokci ..fuj idz do lekarza.

Gość gość
jaka grzybica, pieprzysz głupoty :o. To nie jest grzybica, nie mam takich objawów. Po prostu paznokcie, które trochę mi przeszkadzają.

Gość gość
Jedyna rada to usunąć tego paznokcia chirurgicznie, ale to jest bolesny zabieg i licz się z tym, że przez jakiś będziesz mieć kłopoty z chodzeniem.