Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosczproblemem

Proboem z jedzeniem poltorarocznej cory

Polecane posty

Gość Gosczproblemem

Hej dziewczyny. Potrzebuje rady. Moje dziecko nie chce nic brac do raczek z jedzenia, zachowuje sienjakby ja to brzydzilo. Jak ja jej chce cos podac to stanowczo odmawia. mowa tu o nowosciach. Je tylko kaszki ryzowe( na mleku HA) ze wzgledu na alergie i obiadki oczywiscie wszystko rozgniecione widelcem. Bardzo dlugo miala diete dlatego nie dostawala nowych rzeczy doslownie obiad z indyka i kilku warzyw ze wzgledu na ciagle wysypkimi drapanie sie do krwi. Teraz mam problem bo wysyoki usteouja a mala nic nie chce ani pieczywa, wedlin, owocow, nic w kawalkach nic do raczki ogolna porazka dla mnie jako rodzica.

Gość gość
ja miałam to samo z tym że na odwrót. Córka wogóle zero kaszek, mleka, papek nic kompletnie i wogóle nie chciała jeść bo wszystko chciała sama a jak zaczynała sama to wszystko rozpaprała i nic nie zjadła budząc się co chwile w nocy bo wiadomo głodna. Ja juz płakałam po nocach normalnie nie mogłam. okazało się że błędem były pory karmienia. Śniadanko zamiast o 8 to o 10 - zdąrzyła sie juz wyszaleć i zgłodniec przez ten czas i zjadała wszystko co jej dałam z chęcią, obiad wtedy co wszycy i to co mieli wszyscy na tależach (nagle jej posmakowało) i na kolacje to samo - widziała że mąż je kanapki, czy kiełbaske, czy parówki to ona z nim to samo. I problem się skończył. Niech widzi co jedzą dorosli to ona instynktownie będzie chciała to samo

Gość gość
moje dziecko też nie chce brać nic do rączki-kroje w kawałki i daje widelec-bardzo podoba jej się nadziewanie jedzenia i trafianie do buzi-widelec plastikowy :)

Gość gość
a co nie możesz jej zjeść bo jest za duża??? czy myślisz o jedzeniu jej na raty skoro masz problem. Pisz stylistycznie pytania

Gość gość
A moja mała wszystko siama i siama. Całą kuchnię mam brudną, albo jeszcze gorzej. Czasem nie chce jeść w ogóle przy stole czy w siedzonku, biega z kanapką po domu, wszystko usmaruje. Grzebie palcami w jedzeniu, gryzie wielkie kęsy i prawie od razu połyka. Albo nie zje nic i dalej grzebie. Na wszelkie próby karmienia reaguje złością! Jestem czasem już załamana i robię się nerwowa przy posiłkach ... mam tyle sprzątania po niej.