Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupujemy apartament na wyspie zawisc i niedowierzanie ludzi

Polecane posty

Gość gość
dziekuje za post powyzej :) my mamy taki sam plan, wynajac Pania ktora bedzie dogladac - tym bardziej, ze znamy juz tam troche ludzi, nalezymy np do klubu żeglarskiego tej wispy i naszym znajomym jest deweloper, ktory nam pomaga przeprowadzic caly zakup :) jak dobrze pojdzie, to na wiosne 2014 juz wynajmiemy. ciesze sie bardzo. z ciekawosci - ile 'na czysto' zarabiacie na tym, po oplaceniu mediow, sprzatania itd?

Gość gość
ładne pieniądze, na forum nigdy nie piszę kwot:)mamy super lokalizację, bardzo blisko oceanu, prawie caly czas jest wynajęty, czasem jest okres krótkiego przestoju,głownie Amerykanie i Rosjanie wynajmują, 2x wloska rodzina

Gość dla mnie nic do kupienia w Pol
witam, bardzo dobre inwestycje zrobiłyscie:) my mamy domek nad morzem i w górach:) myślimy jeszcze kupić wille z basenem na Teneryfie, jest do sprzedania w całkiem fajnej cenie:) znajomi maja na Kubie:)

Gość gość
dziewczyny nie piszcie tu o takich inwestycjach bo ta biedota z kafe was "zje" tu trzeba pisac,ze nie masz kasy a nie ze domki na wyspach macie:D

Gość gość
pieprzycie jak potłuczone tam zasuwacie ze ścierą, mopem, brydnymi talerzami a tu paniusie udajecie każdy wie,że standard życia na zachodzie jest inny, inne zarobki niz u nas to nie rozumiem czym sie podniecacie? willa pewnie gips karton bo tam ani zimy, ani deszczu, ani wiatru halnego co za cizie głupie

Gość gość
Super, dziekuje za pozytywne wpisy :) my tez celujemy w lokalizacje, doslownie 5 minut do morza, a zdrugiej strony gorzysty krajobraz :) Kanary tez swietna inwestycja, ale ja nie przepadam za kultura hiszpanska, a ocean atlantycki dla mnie za zimny, chyba ze na zagle to super ;) kocham basen Morza Srodziemnego a na tej konkretnej wyspie czuje sie jak w domu, stad taka decyzja o zakupie wlasnie tam :) nie moge sie doczekac

Gość gość
Na jakiej szmacie i gdzie zasuwamy? :D oj dziecko dziecko :)

na jakim zachodzie, my w Polsce mieszkamy:D

Gość gość
Wystarczy miec dobrze prosperujaca firme, albo wysokie stanowisko managerskie w finansach, bankowosci, IT, mediach itd np w zagranicznej korporacji, i wtedy te 20 tys na pare spokojnie mozna zarobic, a wtedy taki maly apartament naprawde nie jest lotem na marsa ;)

Gość gość
mediach itd np w zagranicznej korporacji, i wtedy te 20 tys na pare spokojnie mozna zarobic w pl , w mediach to sie 40 zarabia to o czym wy tu mówicie?

oczywiscie,ze tak, poza tym ludzie, kotrzy sie tym nie interesuja nie maja nawet pojecia jakie sa ceny:) niedrogo mozna kupic domek na Dominikanie, bardzo duzo jest domow na sprzedaż, ale niestety daleko od oceanu i to jest ten mankament i ciezko je sprzedac, po 2-3 lata stoja juz for sale

Gość gość
no tak fajnie cieszę się ale na jaką cholerę piszesz to na FORUM ciąża ,poród ,macierzyństwo i wychowanie dzieci pisz to na forum nie mamy dzieci dorobiliśmy się fortuny bo szczerze to co mnie to obchodzi i co to ma np. do pękniętego krocza martwego płodu itd. itp. tym bardziej że to net tu można napisać wszystko może nie możesz o tym mówić w realu bo bajki piszesz rany a ja mam 5 dzieci i nie chodzę po szmateksach i co ty na to bo ja ci powiem nikt mi nie uwierzy a do tego zrobią ze mnie palącą pijaczkę i patologię która nie czytała książki świadome ,macierzyństwo brak słów

Gość gość
Moi znajomi kupili domek w Tajlandii;D Az zazdroszczę im, bo na stare lata chcą tam tylki moczyc;) Ale absolutnie nie jestem zawistna, ciesze ze jak się komus cos udaje.

Gość gość
to nie musi byc wcale drozsze, niz dobra dacza w POlsce, kuzyn chce kupic i nas namawia, ale szczerze mowiac, zawsze trzeba doleciec a nie lubie jezdzic w to samo miejsce, no i jednak ma sie to caly cas na głowie.Kiedyś nie bylo mozna jezdzic, za komuny, ludzi kupowai masowo dzialki i domy letniskowe w POlsce, poem sie okazywalo,ze wciaz tzreba jedzic w to sam miejsce, wiec nudno. A za granice trzeba jeszce sie kawal dopchac. Nasza znajoma bedac w Stanach zobaczyla dom z wyposazeniem w ladnej miejscowoci w gorach, facet sprzedal za bezcen, ( dom z ogrodem za cene kawalerki w Polsce) no i najgorsze z dojazdami, niby duza rodzina, wiec jakos wykorzystuja, zapraszaja znajomych, ale teraz, po 4 latach, powoli maja dosc. Ale akurat nie spotkalam sie z tym, zeby kto jej zazdroscil, czy dogryzał - ma , to ma.

Gość gość
do autorki!!! nie zrozum mnie zle, nie jestem biedna, dobrze z mezem zarabiamy, mieszkam w Warszawie, ALE... osobiscie uwazam, ze nalezy selekcjonowac pewne informacje na wlasny temat, tak aby nasz "sposob zycia" nie byl krepujacy dla innych osob, ktore byc moze sa w kiepskiej syt. finansowej. Uwaza, ze jestes zapatrzona w sobie egocentryczka, ktora nie dostrzega innych osob.

Ja oczywiście powiedziałabym, że fajnie, że sobie kupujecie...ale pomyślałabym sobie, że sama nie chciałabym być tak przywiązana do jednego miejsca na wakacje :) wystarczy mi już nasz jeden rodzinny domek letniskowy w miejscowości z jeziorem, gdzie jeździmy na kilka weekendów w roku, skoro już jest... Co innego zamieszkanie kiedyś za granicą w jakimś fajnym miejscu :) to jest jak najbardziej dobry pomysł :)