Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile w UK jest za urodzenie dziecka becikowe

Polecane posty

Gość gość

jaka kwote wypłacają po urodzeniu dziecka w UK? angielskie becikowe

Gość gość
co cie to obchodzi naciagaczko? pojedziesz do uk, zeby kase zgarnac? taka jestes kochajaca matka? fuj

Gość gość
to już nie twój problem, jak nie masz pojęcia to wynocha, ja zadałąm konkretne pytanie do osób zorientowanych i mam nadzieje na odpowiedz

Gość gość
i dobrze ze nie ma bo muzuly za te becikowe p********i sie jak oszaleli.

Gość gość
bardzo dobrze niech zlikwiduja wreszcie becikowe i inne benefity na dzieci to skonczy sie dzieciorobstwo dla zasilkow !!!!!!!!!! Muzulmany w tym przoduja i Polacy

Gość gość
a ty autorko dzieciorobko wez sobie wygogluj ile becikowego dostaniesz chyba to az takie trudne nie jest co ?

Gość gość
było 500funtow,i to tylko na pierwsze dziecko w rodzinie na kolejne już się nie należy, ale np. ja pracując tutaj przez 5 lat, tez nie dostałam bo nie otrzymywałam zadnego wymaganego benefitu(np.working taxu bo mi się nie nalezal) także mimo iż urodziłam pierwsze i jedyne dziecko to mi nie przyznali, teraz wszystko tna, i coraz ciężej dostać cokolwiek.

Gość gość
do krytykujących!!!!! Wasze matki też były kiedyś dzieciorobami!!!! no chyba ,że jesteście z kapusty he,he

Gość gość
Hahahahaha. Wracajac do tematu, juz nie ma becikowego w UK.

Gość gość
co to za bzdurne krytykujące durne głosy, logiczne jest że w każdym kraju jest becikowe w Polsce też i jest ono młoty krytyki nie na własne potrzeby tylko na kupienie wyprawki dla dziecka, wózek, łożeczko, ubranka, deska do przewijania, wanienka, kosmetyki, proszek dla niemowląt, kocyki, ubranka, nosidełko i cała kupa innych przyborów więc nie rozumiem skąd ta durnowata krytyka chyba od niepłodnych, jeżeli ktoś zadomowiła się w Anglii i wybrał to miejsce do swojego zameszkania to wiadomo nie dostanie becikowego z Polski, Niemiec czy Norwegii tylko w kraju w którym zameszkuje szkoda że takie ograniczenia, bo nie kążdny ma tak jak muzełmanie po 7 dzieci , tylko Polski standard doje a na wyprawke by się przydało bo pieniądze lecą w UK jak woda

Gość gość
Co za bzdura! Jesli ktos pracuje to nie dostanie becikowego. Ja i moj partner pracujemy i niestety nie dostalismy go.

Gość gość
bardzo dobrze niech zlikwiduja wreszcie becikowe i inne benefity na dzieci to skonczy sie dzieciorobstwo dla zasilkow !!!!!!!!!! Muzulmany w tym przoduja i Polacy>> wiecie co, jak was czytam to zastanawiam sie co wy tutaj o takich pogaldach robicie w UK. Sama nie pobieram zadnych benefitow, bo sie nie kwalifikuje, ale uwazam, ze panstwo powinno pomagac swoim obywatelom, dbac o dzieci, kobiety z dziecmi itd. Zadziwiajace jest dla mnie jak szybko Polacy, ci sami, ktorzy musieli uciekac z "tej krainy szczesliwosci za 1200 zl za miesiac pracy", szybko zaczynaja wrzeszczec, ze panstwo powinno zabrac wszystkie benefit, zaraz natychmiast. Nie powinno nic byc itd. Czy wy az tak jestescie nierozgarnieci, ze nie widzicie drugiej strony wystepowania benefitow? Wileu z was pracuje za minimum wage, albo za stawki, za ktore zyje na niskim poziomie, a wiecie co by sie stalo, gdyby rzad zabral wszystkie benefity? W pierwszej kolejnosci wy stracilibyscie prace, wylecielibyscie na bruk I nie mialoby znaczenia, ze jestescie pracowici, ze znacie jezyk angielski itd. Stracilby benefit synek jakiegos manager, albo saisadki manager i szybko pod byle pretekstem by was wymienili...Bo swoj swojego zawsze ochroni. Juz wielu miejscach zatrudnia tylko tych co maja brytyjskie obywatelstwo, a nam Polakom zostawiaja wyjatkowo paskudna prace, gdy nie bedzie benefitow nawet na to sie nie zalapiecie, bo oni tez maja swoje wydatki... Jak myslicie kretyni dlaczego od 2004 mogliscie zalapac prace w UK, gdy otwarto granice dla nas? Dlatego, ze ludzie woleli siedziec na zasilkach, niz pracowac, gdyby nie bylo zasilkow, byscie mogli sobie szukac pracy i szukac, tak jak to jest w PL. Szybko wrzeszczycie na system, ktory jest zupelnie odwrotny od polskiego. A ja mowie kazdemu takiemu, co tu robisz? To nie twoj kraj, dlaczego tu siedzisz i jojczysz? Nie podoba sie, to wracaj do PL, gdzie rzad ma w d***e, ze jak ci sie cos stanie to wylatujesz na ulice i twoje dzieci nie maja co jesc. To, ze wy lubicie zyc jak szczury w ciaglej gonitwie donikad, bo ciagle nowe kursy, ciagle nowe kwalifikacje, ciagle nowe cos, zero czasu dla rodziny, znajomych, zeby zwyczajnie usadzic d**e w fotelu i myslec o niebieskich migdalach, zwyczajnie sie nawalic i zyc na luzie, to ze wy tak nie umiecie, albo nie chcecie tak zyc, to won spowrotem do PL, bo wy lubicie taki duposcisk i takie klimaty z batem nad glowa. To ze wy to lubicie, nie znaczy, ze macie prawo zmieniac obywatelom innego kraju zycie w takie gowniane jakie wy macie...Szczury...

Gość gość
Bardzo fajnie napisane. Jak któremu z was noga sie powinie to ciekawe czy odrazy nie polecicie zgłaszać, że cos chcecie. Teraz jest eldorado ale w razie jak potracicie robotę to będziecie szukać dodatkowej kasy. Ja mieszkam w uk od 2 lat i mam już jedno dziecko i czy mieszkałabym w Polsce czy gdziekolwiek zawsze chciałam mieć 2 i czy to tak dużo(czy az jestem takim dzieciorobem?)co ja juz nie mogę założyć rodziny bo jakiś nadęty polaczek powie mi, że to dla rodzinnego w uk? Jak kobiety rodzą dzieci w Polsce to gadacie, że bieda i rodzą mimo, że nie maja kasy a jak w Uk rodzą to znowu, że dla benefitów. Ludzie to co mamy rodziny nie zakładać....czy 1 lub 2 dzieci to tak dużo??????? A jezeli państwo pomaga finansowo i jakoś stara sie dać jakieś grosze czy to taka zbrodnia? Będę miała 2 dziecko dostane Child Benefit to znaczy, że zrobiłam to dla kasy i nie kocham swojego dziecka tylko te marne 80 funtów. A wychowanie, wstawanie w nocy, karmienie, przewijanie to co juz każda matka zapomniała(to chyba bez znaczenia czy mieszkamy w PL czy w UK) Co niektórych to juz p**********o jesteście tutaj i wiecie jaka jest polityka państwa a jeszcze się sadzicie o to na co w ogóle wpływu nie macie. Poza tym Uk to nie wasze Państwo i na szczęście to nie wy tu polaczki ustalacie reguły.(Banda zazdrosnych jołopów i nieudaczników, którzy tylko krytykują bo są nie zadowoleni ze swojego losu...polakom nigdy nie da się dogodzić, zabrać źle, dać tez źle)

Gość gość
zamiast tyle p******ic to zrob sobie druzyne pilkarska (11) i stul pysk !

Gość goścc
nie potrzebna mi druzyna pilkarska ale nie p********e, że polki to dziecioroby, bo az sie sluchac nie chce banda czubów

Gość gość
bo te durnie juz zaomnieli dlaczego przyjechali do UK, powinni wrocic do Polski spowrotem skoro im polityka prorodzinna nie podoba. Tylko, ze te durnie nie rozumieja tez tej kwestii, bo juz nasza mentalnosc szczurza sie w nich odezwala I poki zdrowi, to mysla sobie, ze swiat do nich nalezy... Nie rozumieja tej kwestii, ze lata leca i sie zwyczajnie... starzeja. Co w PL czeka ludzi np po 40tce? Co co siedza tu w UK i wrzeszcza, zadnych benefitow, juz zapomnieli, chca tego samego co w PL, oh firmom to na reke na calym swiecie, wycisnac na ludzi wszystko co najlepsze, a potem wyrzucic na smietnik i wymienic na nowego. Kazdy duren mysli, ze to go nie dotyczy, tylko czemu w takim razie siedzi w UK? Bo w jakis sposob w PL zostal juz raz tak wyrzucony jak odpad na smietnik spoleczenstwa, albo otarl sie o to, albo jego rodzina, albo znajomi. Jezeli rzadu w UK zabierze benefit, to samo stanie sie tutaj, bedzie druga Polska, a wy emigranci zostaniecie wyrzuceni na smietnik spoleczenstwa w pierwszej kolejnosci, bo oni maja swoich... Teraz narazie to sie wszystko jeszcze jakos kreci, ale juz dobrze my Polacy przysluzylismy sie firmom i korporacjom, zeby wyssac z ludzi ich godne zycie, ale byc moze przyjdzie taki czas, ze murzyn zrobil swoje murzyn moze odejsc. Zgnebieni ,przez firmy, kotrym pomoglismy tego dokonac, ludzie w UK wyrzuca was ze swojego kraju,a w PL czeka was to samo...To bedzie konskwencja braku pomocy spolecznej... To juz sie stalo w PL i DLATEGO JESTESCIE TUTAJ W UK I TULACIE SIE PO SIWECIE Z DALA OD RODZINY, ZNAJOMYCH, UKOCHANYCH MIEJSC Z DZIECINSTWA. I to jest wlasnie smieszne, ze chcecie tego same tutaj, w kraju, ktory dal wam mozliwosc na chwile odetchnac normalnym zyciem...

Gość gość
gość zamiast tyle p******ic to zrob sobie druzyne pilkarska (11) i stul pysk >>>> powiem twoim jezykiem, jak ci sie w UK nie podoba polityka tego rzadu, to w*********j spowrotem do tego gnoju zwanego Polska, gdzie wlaczenie kominow w obozach smierci to humanitaryzm w porownaniu z tym co teraz robia w PL twoi ukochani rzadzacy idole...

Gość gość
zgadzam sie w 100% jak sie komus polityka nie podoba to co tu robi przecież to nie nasz kraj. Prawda, że te polaczki tutaj przyjechali za chlebem bo w polsce naszej kochanej im sie nóżka powinęła i to je to.... Nie tylko w uk panstwo dba o swoich obywateli wiec nie wiem o co chodzi tym polskim nieroba... Ja nie mam jeszcze dzieci i narazie nie planuje ale jak państwo pomaga swoim obywatelom to nic innego jak sie tylko cieszyć a nie jescze miec do ludzi pretensje, że ci biorą... Skoro wam tu żle to wracaj do polski za te 1200zl i zobaczymy w czym ci tusk pomoże a jak nie to nie gderaj tylko przytakuj i tyle. Polacy gdzie nie pojadą to sie panoszą jak s*******n i tylko mamy z*****a opinie przez takich ćwoków jak powyżej debila, któremu sie w główce popierdzieliło. Zamiast sie cieszyć to narzekają.|(tylko polak to potrafi)