Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiciaaaa

ciaza czy panikuje

Polecane posty

Gość kiciaaaa

Mam 17 lat. 3. wrzesnia miałam ostatni okres. 8. września straciłam dziewictwo. Później kochałam się 13,20,21 wrzesnia. Czyli 13. mogły to być moje dni płodne. Do tej pory nie mam okresu. Dodam jeszcze, ze dwa tygodnie temu zaczął dokuczać mi pęcherz, a w zeszłym tygodniu przerodziło sie to w zapalenie. Nie mogłam bez bólu zrobić siku, czułam ciągłe parcie na pęcherz. W zeszły czwartek kupiłam Urofuraginum, w piątek byłam u lekarza, który kazał mi wziąć te tabletki do końca i dodatkowo przepisał jednorazowy antybiotyk do picia 'Monural' bodajże, który miałam wypić po zakończeniu kuracji Urofuraginum. We wtorek wzięłam ostatnią tabletkę i wypiłam ten antybiotyk. Przedwczoraj po poludniu zrobiłam test ciążowy, który wyszedł pozytywnie. Załamałam się. Czy te leki, towarzyszący mi ostatnio stres mogą mieć na to wszystko wpływ? Dodam, że kochałam się z prezerwatywą, a mój chłopak 'wkładał go bez' tylko na troche i nigdy w ten sposób nie skonczyl. Błagam, powiedzcie, że ten test mógł się mylić!

Gość gość
A wiesz co to jest preejakulat? to taki płyn, który zawiera plemniki, występuje przed wytryskiem. Jeżeli test w odpowiednim terminie dał wynik pozytywny, a miesiączka się nie pojawiła (chociaż czasami w I trymestrze ciąży występują krwawienia choć plamienia) to jesteś w ciąży. Idź jak najszybciej do ginekologa.

Gość gość
idź do lekarza zrób betę zrób cokolwiek Ale duże prawdopodbieństwo ze jesteś w ciąży a to że jeszcze nie masz mieisączki ,zapalenie pęcherza(co jest częstą przypadłością u kobiet w ciąży) i pozytywny test tylko o tym świadczy...mogłabyś też test powtórzyć

Gość gość
Jasne, że mógł się mylić. Zrób jeszcze jeden i do lekarza potem. A swoją drogą, za KAŻDYM razem idąc do łóżka musisz być świadoma, że sex może się skończyć ciążą. Więc może po prostu za wcześnie dla Ciebie na sex?

Gość gość
bardzo możliwe, a raczej 100% pewne że jesteś w ciąży. Zapalenie pęcherza to inna bajka, często towarzyszy pierwszemu stosunkowi.....

Gość gość
ale jaja rozdziewiczyla sie i odrazu wpadka - wspolczuje

Gość gość
dokładnie, pierwszy raz i od razu mama..

Gość gość
Zostałaś mamą! :) gratuluję! :)

Gość gość
no i wpadłaś pewnie.. boże jak ja bym się cieszyła gdyby mi się coś przytrafiła choć mam 19 lat

Gość gość
a studia, stała praca, mąż? Ty myślisz o czym mówisz gościu powyżej? Sama jesteś jeszcze dzieckiem!

Gość gość
pracę mam, partnera z mieszkaniem.. i nie każdy musi iść na studia.

Gość gość
zaraz będzie 20 i nie wiem od kiedy trzeba mieć studia żeby chcieć dzidziusia

Gość kiciaaaa
Cholera jasna, przeciez ja nie moge miec teraz dziecka. Juz myslalam, o tym i chyba kupie tabletki... :( Boje sie troche skutkow ubocznych ale co zrobic. Nie ma szans na urodzenie. Test powtórze w poniedziałek, ponieważ dzisiaj idziemy razem z partnerem na urodziny jego przyjaciela i nie chcemy sobie w razie co humoru psuć...

Gość kiciaaaa
A rodzicom nie mowilam i nie powiem. Nie ma szans. Chce miec normalne zycie. Juz nigdy wiecej nie zrobie czegos, czego moglabym tak zalowac .. ;/ czuje sie strasznie, nie moge sie na niczym skupic, caly czas mi sie to sni...;/

Gość gość
Jakie tabletki chcesz wziąć? Wczesnoporonne?

Gość gość
6. tydzień ciąży Zaczyna bić serduszko - kurczy się ok. 65 razy na minutę. Już na USG można zobaczyć, jak pulsuje. Lokator twojego brzucha przypomina kijankę. Ma dużą głowę i mały tułów, a na nim zgrubienia - zawiązki ramion oraz nóg. Może pochwalić się ogonkiem. Spokojnie, ogonek później zniknie pod obrastającymi go tkankami. Zamyka się kanał nerwowy dla rdzenia kręgowego, a na jego końcu zagina się (a następnie zamyka) warstwa komórek nerwowych, tworząc mózg. Powstają zaczątki naczyń krwionośnych i nerek. Rozwija się pierwotne jelito, z którego utworzy się cały układ pokarmowy wraz z trzustką i wątrobą oraz gardło i fragment układu oddechowego. W 25. dniu od zapłodnienia zamyka się przedni otwór cewy nerwowej, a 2 dni później tylny. Malec jest skulony, więc podczas badania USG mierzy się wielkość tzw. ciemieniowo-siedzeniową, czyli od czubka głowy do pupy. A Ty chcesz tak poprostu tabletkami zabić żyjące już stworzenie??????

Gość gość
pracę mam, partnera z mieszkaniem.. i nie każdy musi iść na studia. xxx no jasne że nie każdy, nie każdy człowiek ma ambicje i chce cos wiecej od zycia niz tylko rozmnazanie sie

Gość gość
dla Cb to tylko rozmnażanie się a dla mnie to aż bo kocham to co robię a wychowuję moje serduszko!!!!

Gość gość
tabletki poronne to chyba do 72 godzin po stosunku sie stosuje kochana

Gość Marysia899
Kochana pigułka po w żadnym wypadku nie jest tabletką wczesnoporonną. Jej działania polega na zablokowaniu możliwości zagnieżdżenia się zapłodnionej komórki w macicy. W przypadku zajścia w ciążę, pigułka nie zadziała :)

Gość gość
Jestem w 23 tygodniu ciąży i choć mam 20 lat nie usunęła bym . Dowiedziałam się w 7 tygodniu widząc bijace serduszko poplakalam się nie planowalam być mamą w tym wieku . U mnie test ciążowy wyszedł dwa razy negatywnie , a za trzecim razem zauważyliśmy dwie blade kreseczki. Autorko idziesz na urodziny nie chcesz się denerwować ? To trochę dziwne ja bym się bardziej denerwowala idąc z nieświadomościa czy jestem czy nie.