Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani w jesiennym kolorze

mam 19 lat i pragnę dziecka

Polecane posty

Gość gość
gosc5785: opisz swoją sytuację jeśli możesz ..szybko się zdecydowałaś na drugą próbę. Z jakiegoś konkretnego powodu?

Gość gość
też bym już chciała

Gość gosc5785
w pierwsza ciaze zaszlam majac nie cale 19 lat, ze wzgledu na prace stojaca, stresujaca i w chemii dostalam odrazu L4 potem mialam problemy z szefowa robila mi pod gorke, tak bardzo pragnelam tego dziecka, w maju na wizycie kontrolnej okazalo sie ze moje dzieciatko od 5 tygodni nie zyje, odrazu zabieg lyzeczkowania... egzaminy zdalam w pozniejszym terminie nie moglam sie pogodzic ze strata mojego dzidziusia ale przestalam wyliczac staralam miec zdrowe podejscie, i okres nie przyszedl poszlam do lekarza i jestem w ciazy :) akurat wiek nie gra roli liczy sie to czy jest sie w stanie wychowac dziecko i zapewnic mu warunki, czy jest sie w stanie podporzadkowac cale zycie malenkiej bezbronnej istocie

Gość gość
Jakie szczęście może dać dzieciak?? Jaką pustkę wypełnić, czy co tam?? trzeba wieść na prawdę wyjątkowo bezsensowny żywot, aby w takim wieku robić sobie dzieciora. W normalnych rodzinach to wstyd i hańba.

przepraszam że zapytam, który to był tydzien kiedy straciłaś dziecko? bardzo mi przykro ale cieszę się że dałaś radę przez to przejść i gratuluję oczywiście że jest was dwoje w 1 ciałku :]

gościu z 0:04 oj mam nadzieję że to prowokacja ta Twoja "wypowiedź"

Gość gość
Jesteś p*****lnięta.

Autorko ja zaczelam pragnac dziecka w wieku 16 lat ale zdawlam sobie sprawe z tego , ze jestem na to zdecyowanie za mloda i czekalam 3 lata by zaczac starania.

też czekam ale to pragnienie jest tak wielkie. no i w sumie nic strasznie wielkiego nie stoi na przeszkodzie

Gość gość
starania szybko się powiodły? :]

Gość gość
Wstydziłbym się i gardził gdybym miał taka młodociana matkę.

Gość gość
Takie wielkie pragnienie nie musi się utrzymywać constans. Mi przeszło na studiach, gdzieś około 3 roku. To był ten czas szalony i bardzo miło wspominam. Mam cudowną Córunię, wspaniałego Męża, przytulne gniazdko, wykształcenie i doświadczenie zawodowe i swoje własne szczęście. Uwielbiam roześmiane oczka Mojej Calineczki, lubię też wieczorne wyjścia na drinka z koleżankami z pracy/studiów/liceum (mamy taką zbieraną paczkę), lubię wspominki z Mężem, lubię wspólne Nasze wieczory przy winku, serze pleśniowym, owocach i czekoladzie, spacery z Córeczką i zasypianie z Nią i Mężem. Lubię swój świat,ale nie miałabym go tak pełnego,gdym nie przeszłą wszystkich etapów. Najważniejsze są dla mnie te dwie osoby - Mąż i Córeczka. Cenię sobie jednak i swoje życie zawodowe i towarzyskie.

Gość gość
mądre dziewczyny dadzą sobię radę :]

Gość gość
co jak co ale jak już się zacznie o tym rozmyślać to przestać nie można :/

Gość gość
Ja też chciałam i mam :) W ciążę zaszłam 2 miesiące po 20 urodzinach.Syn teraz w styczniu będzie miał 6 lat.

Gość gość
no i powiedz nam że takiej decyzji żałować się nie da :]

Gość gość
Też tak miałam. Dziecko urodziłam w wieku 21 lat. I wiesz co? Nic nie wiesz. Wydaje Ci się tylko, że wiesz co znaczy opieka nad dzieckiem (to co napisałaś to hasła które powtarza każda kobieta chcąca dziecka), ale nie masz o tym bladego pojęcia. Poczekaj jeszcze trochę. Naprawdę, masz jeszcze trochę czasu na dziecko.

Gość gość
może masz rację więc uświadom nas proszę

Gość gość
krowa! slubu nie, zarobic na wlasna d**e i nawet tak zwane podpaski nie tylko rozkraczyc nogi i ciaza niech mnie panstwo polskie utrzymuje bo mam instynkt. zarob na dziecko zeby sie nie wstydzilo rozkraczonej mamy

Gość gość
Bez obrazy, autorko, ale piszesz jak 8-latka która chce mieć pieska. Czy kiedykolwiek zajmowałaś się niemowlakiem chociaż przez jeden dzień? Dziecko to nie jest słodzi, różowy, ciągle śpiący bobas. Poczytaj sobie szczere wypowiedzi matek, które nie mają już sił na opiekę nad dzieckiem, choć są o wiele starsze od ciebie i ich pragnienie dziecka było tak samo silne jak twoje. Jak na razie to dziewczyno myślisz w bardzo naiwny sposób. Skończ szkołę, zacznij zarabiać (by się utrzymać), dojrzej i wtedy pomyśl o dziecku.

Gość gość
ostre słowa i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem gościu?

Gość gość
krowa? 8-latka która chce mieć pieska? Boże co za bezczelne baby! Jak można porównywać opieke nad dzieckiem a opieke nad psem! LUDZIE . Krowa,bo co? Bo chce mieć dziecko? Teraz słowa do autorki 20:14:15 - Żyjemy w 21 wieku i ślub nie jest tak ważny to tylko formalność. Rozkraczenie nóg i ciąża? To tak jak byś napisała o dziwce która ch*j wie z kim sie puszcza. Nie rozumiem tak negatywnych komentarzy. Dziewczyna założyła posta z pytaniem czy też któraś z was odczuwała w tak szybkim czasie potrzebę posiadania dziecka a nie komentarzy bezuczuciowych babsztyli! Autorko jeżeli jesteś świadoma odpowiedzialności jaka cię będzie czekać i tego ,że na dziecko trzeba troszkę wydać to ja nie widzę przeszkód. Lepiej moim zdaniem wczesniej miec niz później,bo później albo juz nie możesz zajść,albo wtedy kiedy nie masz już siły po latach ciężkiej pracy,bo jednak jest przy maluszku trochę roboty.

Gość gość
a primo do autorki 20:14:15 mówie o tej krowie. Nawet gdyby miała brać od państwa kase to co ci do tego! My im k***a też płacimy!