Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam ktore podaja sloiczki

Polecane posty

Gość gość

wlasnie, z jakiej firmy sloiczki podajecie sa w ogole lepsze gorsze?

Gość węgierska śliwka
ja daję hipp, ale też z innej marki jak cos mi tam wpadnie w oko..... wszystko do tej pory dobrze tolerowała

Gość gość
ile kosztuje w pl hipp??

Ja też dawałam hippa i bobovite najczęściej ale zdarzały się też inne jak gerber czy rossmanowskie.Uważam że wszystkie te słoiczki są dobrej jakości inaczej nie byłyby dopuszczone do sprzedaży.Tylko uważaj,dziecko może się za bardzo przyzwyczaić i póżniej wybrzydzać przy domowych obiadkach a to jest dla niego najlepsze

Gość węgierska śliwka
nie mieszkam w Polsce. Tutaj warzywka hippa kosztują 1 euraka (2 małe słoiczki), mięso, ryby po 1,6. Dania gotowe, takie 200 gram albo 250 to 1,20 za słoiczek. Owoce - 4 porcje za 1,5 euro Teraz córce zaczynam gotować już warzywa normalne, mięso też *ryby daję raczej te słoiczkowe, no chyba że mam pewność że jest kawałek bez ości - na razie nie marudzi i tak samo wcina jak słoiczki :)

Gość gość
powiem Ci tak: mój syn ma fazę na zupę pomidorową z ryżem i indykiem z gerber ok 5 zł chyba płacę sama nie wiem hehe, ale muszę dodać do niej jogurtu naturalnego, aby zjadł i spaghetti rossmannowskie. Z obiadków bij zabij nic więcej nie zje, ewentualnie ostatnio zjadł rybę (flądrę) z ziemniakami i marchewką. Jeśli chodzi o deserki to był czas, gdzie na śniadanie obowiązkowo ten słoiczek owoce i jogurt, teraz tego nie tknie, teraz jest też faza na jogurciki ale też tylko rossmannowskie. Każde dziecko inne. Mój tego co ja gotuje-albo będzie jadł przez jakiś czas a na słoiczek nie spojrzy, innym razem tylko pomidorówka/spaghetti i też nic więcej. Deserki je różnie, ale ja patrzę na to co w tym słoiczku jest (chodzi o produkty, czy już coś wprowadziłam itp.) i na to, czy dziecku smakuje :) Miał też fazę, że deserki tylko bobofrut jabłko/marchew :]

Gość gość
tez nie mieszkam w polsce teraz jest promocja 12 sloiczkow za £5f i zastanawiam sie czy kupic na "zapas" jeden sloiczek normalnie za 0,78f

Gość węgierska śliwka
też słyszę że dzieci to mają swoje smaki, a po roku to ogólnie nagle stają się niejadkami, albo gdy zaczynają chodzić to też, bo nie mają czasu na jedzenie :) albo orientują się że je się kilka razy w dniu, więc jak nie zje teraz, to potem......a ja ciągle czekam na ten dzień niejadka, bo przez prawie rok moja córka ani razu niczego nie odmówiła, raz miała gorszy dzień i nie dopiła mleka :) A tak to wcina po kolei wszystko...a teraz to najbardziej lubi wyszukiwać śmieci na podłodze :) dojrzy wszystko! może ja jej za mało tego jedzenai daję? Ale ani grubiutka, ani chudzina, taka w sam raz!

Gość gość
węgierka śliwka mój taki był do 3 mca, jadł tyle co powinien 4-5 miesięczniak, oczywiście mleka, bo po 4 wprowadziłam, pamiętam dokładnie urodził się 2800, a dokładnie 24.04, dokładnie 3 mce po narodzinach 5800... Teraz ma 8 z hakiem jest niejadkiem i waży 8,5 kg. Ciesz się, że nie cudujesz tak jak my... Np. dajemy chrupka (o na to zawsze ochota) i w między czasie wpychamy łyżkę. Albo 1 dzień pomidorówka, drugi spaghetti i tak w kółko...!!!

Gość węgierska śliwka
no ja doceniam mojego 11 miesięcznego żarłoka i taka sytuacja jak opisujesz, to jest dla mnie fantastyka naukowa :) ale wierzę że takich dzieci jest masa. Je wszystko - warzywa, owoce, slodkie, kwasne.... jak wprowadziłam większe kawałki czy makaron, albo ryż to też nie było plucia, czego się spodziewałam :) no po prostu odkurzacz...

Gość węgierska śliwka
8 i pól kilo to nie jest mało.....jeśli jest niejadkiem, to tym bardziej. Moja na 10 miesięcy ważyła 9 kilo, ale jak się urodziła to prawie 4 ważyła