Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melissa1111

Boję się problemów z urzędem pracy

Polecane posty

Gość melissa1111

Pracuję na umowę zlecenie Uczę się w szkole policealnej I nie wyrejestrowałam się z urzędu pracy Co powinnam zrobić w tej sytuacji bo sama nie wiem. Z tego co wiem to ani pracodawca ani szkoła nie płaci mi składek zdrowotnych a urząd pracy powiedzmy sobie szczerze powinien mieć obowiązek płacenia tych składek jeśli ktoś pracuję na um. zlecenie czy o dzieło. Więc tak się zastanawiam czy może poczekać ten miesiąc i za miesiąc jak dostanę nową umowę wyrejestrować się i ubezpieczyć gdzieś w krusie na same składki zdrowotne ale ile musiałabym płacić co miesiąc???co jeśli ktoś pracuję na umowę o dzieło?

Gość gość
Powinnaś być podpięta pod ubezpieczenie rodziców. Jesli nie ma takiej możliwości to ubezpiecza cię szkoła. Jesli masz jakikolwiek dochód to up nie ma wobec ciebie żadnych obowiązków.

Gość gość
ale o jakie ubezpieczenie niby Ci chodzi>? Zdrwotne i tak na zlecenie masz i do lekarza mozesz pojsc, a UP nie ma obowiazku placic zadnych skladek a pracodawca albo Ty.No i jeszcze jedno, to sie raczej wyda, a wtedy beda problemy, wiec lepiej zalatw to polubownie i zwroc kase za te skladki

Gość melissa1111
To na co są te urzędy pracy???? Ja traktuje to jako ich zasrany obowiązek ale postaram się to jakoś załatwić.

Gość gość
Urzędy pracy zapewniają ubezpieczenie osobom bezrobotnym, które nie mają ubezpieczenia z innego źródła (np. jako członek rodziny). Ty bezrobotna nie jesteś.