Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można dawać mleko kotom

Polecane posty

Gość gość

czytałam na ten temat i jedni każą absolutnie nie dawać bo szkodzi a drudzy że mogą jak kot pije i nic mu nie jest mam kota i już sama nie wiem nie chce mu szkodzić :o czy nawet danie kotu raz na jakiś czas mleka też mu odrazu szkodzi. widziałam na wsiach że ludzie dają mleko codziennie kotom i m nic nie dolega, moja koleżanka też daje mleko kotu może to kwestia przyzwyczajenia? moze ktoś sie zna? :(

skąd wiesz, że na wsiach kotom mleko nie szkodzi? czy ktoś widzi, jaki mają stolec? czy nie mają wiecznych biegunek np.? nikt na wsi nie patrzy na zdrowie kota, tylko na to, żeby nie wydac na niego ani złotówki nieważne mam 3 koty, wszystkie swego czasu piły zwykłe mleko krowie 2% niedawno zauważyłam, że najstarszemu (14 lat) mleko zaczęło szkodzić, dostawał biegunki, jak sie napił dlatego on nie dostaje, reszta owszem, bo nic im nie jest i chętnie piją mleko daj kotu mleka i obserwuj, czy jest ok /

Gość gość
mialam kota wpsolnego z tesciami- w sensie byl u mnie 2 tygodnie potem szedl do nich tez na 2 tygodnie i tak na zmiane.u mnie pil tylko mleko, nic mu po nim nie bylo, wody pic nie chcial, za to u tesciow bylo odwrotnie- tylko woda mu pasowala. daj kotu mleka i obserwuj. sama zobaczysz co dla niego najlepsze:)

Gość gość
a tak głupio sie zapytam, tylko nie plujcie jadem odrazu :o czy kot powinien robić twardą kupke czy taką rzadką? bo moje takie mają :o myslicie że to od mleka? czy koty już tak maja?