Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewillna

Chcę być zdrowa

Polecane posty

Gość ewillna

We wrześniu postanowiłam się zbadać, cała od góry do dołu. Zaczęło się od morfologii i ob. I tutaj wszystko fajnie, wszytko w normie. Odetchnęłam z ulgą, bo tego najbardziej się bałam. Później musiałam zrobić sobie badania do szkoły.Miałam iść między innymi do laryngologa. No i tragedia! Słyszę normalnie a na badania wykazały, że jestem głucha jak pień. I przez to nie dostałam zgody na naukę.Następnego dnia poszłam sobie do ginekologa, tak o na kontrolę. Myślałam, że nic mi nie dolega a tu proszę - nadżerka! -> cytologia. Za miesiąc mam przyjść dowiedzieć jaki jest wynik. A wczoraj poszłam do okulisty...i od środy będę miała na nosku super ekstra stylowe okulary :/. Przez to wszystko schudłam chyba z 5 kg, już nawet nie mam siły płakać . I boję się strasznie wyniku cytologii. Ja chcę być zdrowa!!!

Gość gość
Nie biadol , moze zamienimy sie Ty moja chorobe a ja Twoje co ty na to .Uwierz sa gorsze problemy zdrowotne niz twoje , okulary mozna nosic albo szkła kontaktowe nadżerke wyleczyc a z głuchota da sie zyć , oj jak ja bym chciała miec to co ty

Gość ewillna
To jest problem! A jeżeli badania słuchu wskazują na to, że głuchnę ? To co ja będę robić w przyszłości, kto zatrudni głuchą kobietę??

Gość gość
słyszysz normalnie, a badania wykazały, ze jesteś głucha jak pień:D następne durne prowo:D następnym razem przygotuj się lepiej, bo tych debilizmów juz sie nie da czytać:O

Gość ewillna
Tak, właśnie. Taki jest mój problem. A jak Tobie coś nie odpowiada to zapraszam za drzwi!

Gość ewillna
I jeszcze jedno. Czy słyszałes/aś może kiedyś, że czasami schorzenia czasami nie dają żadnych objawów. I dopiero badania wykrywają chorobę??

Gość spaślak_
wybacz dziecko ale słepota i głuchota zawsze dają objawy, a wręcz nie da się ich nie zauważyć :D co inneog gdybyś np. miała wykrytą jaskrę we wczesnym stadium, ale jak można być głuchym jak pień i nie wiedzieć o tym. może podłożem twoich chorób jest jakaś choroba psychiczna słyszysz głosy i dlatego nie wiesz że jesteś głucha :D

Gość gość
wow:D chociaż raz:D

Gość ewillna
Gwoli ścisłości spaślaku! Jestem już prawie 30letnią kobietą, więc nie wiem skąd się wzieło to "dziecko". I jak w ogóle masz czelność śmiać się z choroby psychicznej?! Bawią Cie ludzie chorzy??? Jesteś strasznie ograniczoną osobą... I jeszcze jedno. Jeżeli masz się wypowiadać na jakiś temat o którym nie masz pojęcia, to o ogóle się nie wypowiadaj! Nie ośmieszaj się.

Gość gość
Chciec to znaczy móc,jezeli chcesz byc zdrowa,badz zdrowa,a co Ty masz chorobe psychiczna???przeciez piszesz logicznie

Gość ewillna
Aaa i jeszcze jeden przypadek wzięty z życia Twojego spaślaku_. Widzisz, Ty może nie wiesz, że masz chorobę psychiczną a tak naprawę masz jakieś zburzenia. I nie, nie nabijam się z Ciebie. Ludzkie nieszczęścia spowodowane chorobą mnie nie bawią.

Gość gość
ej uszy do góry!też żem głucha plus szum uszny,wzrok do d**y i guziorek w mózgu:-( dołka se nie kopie,a co do pracy to fakt cieżko to ukryć.ale zauważ że ludzie mają gorzej! da się z tym żyć.u Ciebie da się wyleczyć.ja mogę tylko kontrolować... nie dołuj sie też we wrzesniu to na mnie spadło,schudłam,włosy poleciały... głowa do góry! powodzenia!

Gość gość
Ale to nie jest pocieszenie,ze ktos ma gorzej,patrzymy na tych co maja lepiej,kazdy jest kowalem swojego losu,choroby sa po cos,nikt nie choruje bez powodu,ale na szczescie mozna to cofnac

Gość ewillna
Wiem, że ludzie mają gorzej. Ale przeraża mnie fakt, że być może głuchnę. Teraz słyszę dobrze, a może za kilka lat trzeba się będzie porozumiewać ze mną na migi. Lekarz coś tam wspominał o jakimś zabiegu. Ale przeczytałam historię jednej dziewczyny, która trochę niedosłyszała, poszła na zabieg a on się nie udał. I teraz bez aparatu słuchowego praktycznie nic nie słyszy. Naprawdę nie wiem co mam robić.

Gość gość
łupież pstry, to nie żadne białe plamki- wygląda, to zupełnie inaczej. solara ci szkodzi i tyle- melanina się nierówno rozkłada. pozwij swoją głupią głowę lepiej, że nadal się smażysz wbrew logice, zamiast zawracać doopę sądom. moja koleżanka miała coś takiego i ewidentnie wyglądało to na plamy pigmentacyjne i zniknęło, gdy skóra wróciła do swojego normalnego kolorytu- co u ciebie też się sprawdza z tego co napisałaś

Gość gość
nie ten temat. sorry

Gość gość
Idź do innego ośrodka i zbadaj tam słuch Miałam kilka takich przypadków, że lekarze i labolatorium się myliło.

Gość gość
Pytasz Ewelino skąd Spaślak wziął to dziecko w stosunku do ciebie. Napisałaś, że potrzebujesz badań do szkoły, potem zd****o, że wymaz na cytologię lekarz od ciebie pobrał. Wybacz, ale nikomu by nie przyszło do głowy, że w dzisiejszych czasach 30-latka robi halo o zrobioną cytologię. Więc się nie dziw, że zostałaś nazwana dzieckiem. Nadżerkę ma połowa kobiet w wieku rozrodczym i można ją wyleczyć, nic ci nie będzie. Cytologię i tak ci będą pobierać co 3 lata. Okulary czy soczewki nosi większość społeczeństwa. A moje dziecko jak dorośnie będzie miało prawdopodobnie -5 i będzie musiało z tym żyć. Co do tego badania słuchu... a może to ty sobie badanie sama zasmoliłaś? To nietrudno zrobić, jak się guzik później niż pojawia się dźwięk naciska. Idź zrób jeszcze raz. A jeśli byłabyś zmuszona nosić aparat, to w tej chwili są tak fajne malutkie niewidoczne, a nawet stylowe aparaty, że bajka. Pracodawcy z reguły traktują aparaty słuchowe jak okulary, po prostu korekta słuchu.

"Czy słyszałes/aś może kiedyś, że czasami schorzenia czasami nie dają żadnych objawów. I dopiero badania wykrywają chorobę??" Ale nie w przypadku, gdy chodzi o głuchotę :D:D:D matko boska częstochowska, jakie toto głupiutkie ;)

Gość gość
ja mam pecherz nadreaktywny i dla mnie nadzerka to pikus tez ja mam.