Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przerwa w związku

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam, tak to chyba trzeba nazwać, kryzys w związku. Jestesmy z sobą od pół roku, mamy po 20 lat. Ostatnimi czasy między nami było trochę nieporozumień, które jednak potrafiliśmy przezwyciężać. Niemniej jednak ostatnio dziewczyna powiedziała mi, że przeszkadza jej to, że musi mi się, cytując "spowiadać ze wszystkiego, co robi" co wydaje mi się absurdalne. Tłumaczyłem już jej na początku związku, że nie oczekuję od niej dokładnych wytłumaczeń, co, z kim i co będzie robić podczas wyjść, czy imprez. Nie oczekiwałem też meldunków na bieżąco z wyjść. Zawsze chciałem otrzymać tylko szczątkowe informacje, gdzie mniej więcej idzie. Niemniej jednak, jak mi powiedziała, zaczęło jej to przeszkadzać, a ja być może lekko przesadziłem i zacząłem być nieco upierdliwy podczas ostatniej rozmowy w tym względzie. Powiedziała, że nie jest na mnie zła i nie musi się godzić po naszej ostatniej sprzeczce, ale dodała też, że musi trochę ode mnie odpocząć. Po tym jeszcze dzień popisaliśmy w zgodzie, teraz, 3ci dzień nie kontaktujemy się z sobą. Do tej pory wszystko układało się świetnie, stąd moje zaskoczenie. Wcześniej mówiła, że jej na mnie zależy i nie chce się rozstawać. Co w tej sytuacji robić? Odczekać? Napisać? Czy to koniec związku?

Gość paulaserc
postaw jej sytuacje jasno co Ty o tym sądzisz. zawyczaj przerwy w zwiazku koncza sie rozstaniem.. a jesli bedzie powrot bedzie tylko gorzej iz narodzi sie brak zaufania do drugiej polowki bo skoro odeszla raz moze zrobic to drugi.

Gość gość
Jak Wy po pół roku macie przerwę to chyba nic z tego nie będzie. Po pół roku to się powinno jeszcze chodzić z głową w chmurach od zakochania.

Gość gość
i rzeczywiście tak było. Czasem się lekko posprzeczaliśmy. Teraz praktycznie żarliśmy się o godziliśmy na zmianę cały tydzień, aż do przerwy.

Gość gość
kłótnie każdemu się zdarzają, ale od tego są ciche dni, a nie od razu przerwa

Gość gość
Wiele razy próbowałem z nią rozmawiać o problemach. Haczyk w tym, że ona nie umie i nie lubi na ten temat rozmawiać. Wiele razy próbowałem ją otworzyć, ale się nie udało. Bardzo skryta osoba. Zapoznałem się z innymi tematami. Często było w nich napisane, żeby nie odzywać się, aż sama tego nie zrobi. Dobry pomysł? Miał ktoś z czymś takim styczność?

Gość gość
Ja mialam taka sytuacje. Kilka dni traktowania drugiej osobyjak powietrze dal dobry efekt. Facet chcial sam ze mna rozmawiać. Szczera rozmowa i po problemie. Sprobuj. Moze sie sprawdzić.