Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego kobiety nie farbuja siwych wlosow

Polecane posty

kto, ja? Ja siwych włosów jeszcze nie mam, a u fryzjera byłam parę razy - zawsze kiepsko to wychodziło. Każda farba szybko się spiera, a odrosty widać u mnie po 2 tygodniach :) Nie wiem co zrobię jak mi się siwe włosy pojawią - może i będę kombinować, zależy jak będę wyglądać. Tylko, że rozumiem dlaczego niektórzy nie chcą i mają do tego pełne prawo. Beznadziejne są kobiety z obsesją na punkcie poprawiania wyglądu dla innych.

Gość gość
mnie moda nie obchodzi - od zawsz e slonce opalanie mnie brzydzi - i unikam go i nic mnie nie obchodza uwagi z e jestem blada

Gość gość
siwe wlosy to starosc -tak jest od zawsze

i co z tego? Może mi w końcu któraś wytłumaczyć co was obchodzą cudze włosy? No ktoś je ma i nie farbuje, co z tego?

Gość gość
Moorland to nie do Ciebie , to do tej Pani było co ma menelski język chyba jakies leki na uspokojenie powinna brać albo powinna do dzungli wrócic na łono natury bo pluje jadem

Gość gość
starosc to cos z czym powinno sie walczyc usilnie

Gość gość
No dobra, to jak często farbujecie siwe odrosty?

gość 13:59:16 - takie posty mają za zadanie prowokować, najlepiej je ognorować. gość 13:59:39 - super, powtórz jeszcze 10 razy. Może w końcu podasz jakiś powód, hm?

Gość gość
a ja co miesiac systematycznie sobie sama farbuje i siwe wlosy wcale mnie nie denerwuja

Gość gość
w 21 wieku trza korzystac z osiągnięc kosmetyki

Gość gość
farbowanie siwych wlosów to powinno byc oczywiste jak mycie zebów

Gość gość
ja mam koleżankę 44 lata, szczuplutka, śliczna, zawsze ładnie ubrana, zadbana i z siwymi włosami... Nie każdy może farbować. Ona po rakach i silnych chemiach jest tak uczulona, e nawet nie może czuć zapachu antyperspirantu, znalezienie kosmetyków do makijażu to była długa droga, farby, szampony czy inne takie do włosów po prostu powodują u niej wstrząs anafilaktyczny. Choć bardzo by chciała to nie może farbować.

Gość gość
to smutne ze to ją spotkało ale chyba wszystkie zdrowe kobiety moga farbować siwe włosy

Gość gość
Ja byłam zdrowa do czasu, kiedy po raz kolejny zafarbowałam włosy. Zawsze chdzilam do jednej fryzjerki, używalam stale jednej farby. No i zaczelo sie- uczulenie tak silne, że musiałam brać sterydy. Na jakiś czas dałam sobie spokój, wolałam nie eksperymentowac z innymi farbami. Fryzjerka polecała spróbować farby naturalnej, tylko ze niestety gama kolorów jest bardzo ograniczona- spróbowałam- alergia mniejsza, a efekt beznadziejny- kolor splukal się po kilku myciach. Teraz, po roku, znow testuje nową farbe, bo siwe odrosty doprowadzają mnie do rozpaczy, ale za kazdym razem mam skutki uboczne w postaci alergii- skora swędzi okropnie i wychodzą mi żyly na skroniach.. Za kazdym razem ratuje sie środkiem przeciw alergii. Wiem, że to się może skończyć żle, ale jakoś nie umiem wyobrazić sobie siebie siwej z długimi włosami.

Gość gość
no dobra jeszcze taki jest powód ja nie mam siwych pukli ale wiem że będę miała BIAŁE i niestety po każdej farbie szamponie koloryzującym hennie farbie w piance włosy lecą mi garściami robie się łysa. To mam w przyszłości być łysą kiedyś brunetką czy mieć białe włosy w dobrej kondycji. Wolę się obnosić ze starością na głowie:)

Gość gość
Ja zaczelam siwiec w wieku 18 lat i od tamtego czasu farbuje. Teraz mam 24.

Gość gość
media trabią z e jest kult mlodości a bab z siwymi wlosami jest multum jak w średniowieczu-zeby w 20 i 21 wieku nie farbowac siwych wlosow?

Gość gość
ja mam wlosy naturalnie sredni blond, mam troche siwych wlosow, wlosy farbuje i pwoiem jedno zadna farba nie zlapala mi moich siwych, tylko troszke, moje siwki robia sie leko kolorowe, nie wiem co to bedzie jak calkiem osiwije i bedzie wtedy widac ze mam siwe chyba bede robic balejaz

Gość gość
trza walczyc ze staroscia a farbowanie siwych włosów to minimalne minimum

Gość gość
Trza tylko jak spuchniesz po ktoryms z kolei farbowaniu i nie poznasz siebie w lusterku przez kilka dni to zapewniam cie ze bedziesz wolala siwe wlosy niz powazne nastepstwa serwowania sobie tak silnych srodkow chemicznych na skore glowy

Gość gość
trzeba walczyć ze starością

Gość gość
jeszcze mozna stosowac naturalne henny do wlosow

Gość gość
poddanie sie upływowi czasu było dobre w sredniowieczu ale teraz?

Gość gość
Henna ma nie ładne kolory

Gość gość
racja

Gość gość
kupiłam naturalną hennę, trzeba ją było wymieszać z sokiem z cytryny, strasznie wysuszyło mi to włosy ja farbuję, (mam ciemne włosy i siwe), kolorem zbliżonym do naturalnego, ale po dwóch tygodniach już są odrosty, a wśród nich srebrne nitki, doprowadza mnie to do szału, muszę 'robić' odrosty i ciągle niszczę włosy nie mam odwagi przestać farbować i zobaczyć 'co to będzie', nie chcę starzej wyglądać :(

Gość laukuna
a co mnie obchodzi, co inni powiedzą? żyję dla siebie i mam wywalone na modę i urodę. świat ma do zaoferowania ciekawsze rzeczy a życie jest zbyt krótkie, by przejmować się bzdetami :)

Gość lsdifgsaoifgsai
Długo walczyłam o odzyskanie naturalnego koloru włosów (średni chłodny brąz) i pozbycie się siwych włosów. Farby spierają się u mnie po ok. tygodniu pozostawiajac obrzydliwy rudy wypłowiały kolor. Wreszcie znalazłam! Pomogła mi kombinacja henna + katam +cassia. Najpierw wstępna koloryzacja na pomarańczowo (henna + cassia, bo sama henna dałaby zbyt ciemny efekt. ), Następnie na to katam + cassia (cassia jest neutralna, służy mi do rozcieńczania i osłabiania koloru, nie chcę mieć czarnych tylko brązowe. Efekt - piękny, lśniący średni chłodny brąz, super trwały (myję włosy codziennie, regularnie chodzę też na basen). Farbuję teraz gdy pojawią się nowe siwe odrosty - czyli w zależności od tempa wzrostu włosów, raz na 3-4 tygodnie. Po farbowaniu roślinnym włosy sprawiają wrażenie suchych przez pierwsze 2-3 dni, ale wystarczy dobra odżywka bez silikonów i robią się naprawdę śliczne, miękkie, błyszczące. Henna i cassia odbudowują i wygładzają strukturę włosa, wzmacniają włosy. Minusem jest papranie się z roślinną papką, ale wolę to raz miesiącu niż siwe albo chemię, która i tak nie działa.