Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka macie stawke godzinowa w UK

Polecane posty

Gość gość

Jaka macie stawke za godzine pracy w UK?

Gość gość
6.31/h jak 90% spoleczenstwa

Gość gość
10/h netto, maz rowniez 10/h netto, mieszkamy w Londynie

Gość gość
Nie wiem, nie placa mi na godziny.

Gość gość
nie placa mi na godziny mam 30,300 brutto rocznie to jest jakies 2 tys na reke miesiecznie + raz w roku duzy bonus

Gość gość
Ja mam 7,33h i w sumie to się już nie zmieni. pocieszający trochę bonus 55 funtów miesięcznie jak nie opuszczam dni.

Gość gość
mnie tez nie placa na godzine bo mam staly kontrakt ale sobie sama wyliczylam ze mam 8.67 na godzine

Gość gość
12.50 maz, ja 10, stawki netto. Londyn

Gość gość
da się za to wyżyć? Znalazłam ofertę pracy za 6,37Ł , ale nie wiem, czy za to da się żyć godnie?

Gość gość
Nie! Nie da sie! To tak, jakbys w Polsce miala 6.37 zl na godzine i to jeszcze brutto.

Gość gość
Ja mam 15600 rocznie mąż 22000. Nie w Londynie.

Gość gość
Nie da sie wyżyć? Moja siora tyle ma. Płaci za pokój 300. Zostaje jej 500-600. Nie wiem dokładnie ile. jedzenie ma w pracy. Nie pali ani nie pije, noe narzeka

Gość gość
Mi to sie śmiać chce jak ktoś ma ponad £7 na godzinę i jeszcze narzeka. To wracajcie k***a do polski. Po co tyracie za te marne grosze. Ja pieprze.

Gość gość
Na kontrakcie 10 f/h.

Gość gość
jeśli w londynie to kiepsko bo wszystkie oplaty wysokie. ja mieszkam w dosc malej miejscowosci i nie narzekam. ja mam 7,33, maz 8,15 i nie narzekamy. do tego dochodzi working tax credit i child benefit. drugie dziecko w drodze i nawet nie zastanawialam sie nadto czy mnie stac na drugie dziecko tak jak robia to ludzie w polsce. wiem ze mnie stac i zyjemy normalnie. nie rozrzutnie, ale też nie oszczedzamy na wszystkim. w przyszlym roku mamy zamiar kupic dom, ale teraz musze czekac na koniec macierzyskiego bo tu w anglii jest dosyc niskie.

Gość gość
@00:26 - mieszkam w Londynie i mowie z perspektyw tego miasta, tu za 6.31-6.50 i tym podobne zyje sie bardzo cienko, bo sam pokoj i transport pochlania duzo, zostaje niewiele na jedznie i chemie, a poza tym juz nic i mozna zapomniec o ubraniu, kosmetyku itd.

Gość gość
barman w dużej restauracji z masa odpowiedzialności i 5-letnim stażem 11.75 h + napiwki, różnie raz lepiej raz gorzej ok 50 na tydzień

Gość gość
ja nie pracuje, bo sie nie oplaca :P

Gość gość
Ja mam 6.5 moj partner 20 Tys rocznie I zyciemy z***biscie, bardzo Duzo wydaje my na jedzenie bo tylko zdrowe kupujemy, chodzimy do restauracji bardzo czesto, kupujemy mase ciuchow, oplacamy dom 3 sypialnie, salon, 2 lazienki, jadalnia I kuchnia. A wiecie jak to mozliwe? Bo zamiast wielkiego I drogiego londynu wybralam mala miejscowosc kolo wiekszy go miasta blisko szkocji. Za ten piekny dom z wielkim ogrodem placimy tylko 490 f. Wszystko tu jest tansze w zyciu nie chcialabym mieszkac w londynie

Gość gość
powiedz gdzie to jest to bedziesz miala polskich sasiadow ?:D

Gość gość
Na wszystko Was stać? Kupisz dom, samochód, pojedziesz na wakacje, odliczysz sporo?

Gość gość
*odlozysz

Gość gość
oj tam nie trzeba do szkocjii jechac zeby tyle miec :P

Gość gość
1p na godz :D

Gość gość
tak jezdze na wakacje raz na zagraniczne, raz do polski conajmniej. dom bedziemy kupowac (kredyt) ale mamy na depozyt. odkladalam z tego bardzo duzo od 3 miesiecy mniej (jestem na maternity). stac mnie na wszystko co potrzebuje i zostaje. Gdzie to jest to nie napisze ale wszedzie daleko od londynu w mniejszych miejscowosciach pewnie jest podobnie. z tym, ze na pewno ciezej z praca itd.

Gość gość
Hm az takie cuda za jedyne 20 tys (brutto) rocznie... W Londynie para czy rodzina nawet za 40 tys nie ma takich cudow, chyba, ze wynajmija tylko maly pokoj...