Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pominięcie ostatniej różowej tabletki z blistra

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, zapomniałam wziąć ostatnią różową tabletkę z blistra naraya plus, wziełam ją po upływie ponad 12 godzin i nie wiem czy dobrze interpretuję ulotkę. Teraz powinnam wziąć 4 tabletki placebo, ale jest napisane że jeśli pominie się różową tabletkę w 3 i 4 rzędzie to należy nie brać tabletek placebo i rozpocząć kolejne opakowanie. Czyli skoro dziś koło 21 powinnam brać pierwszą tabletkę placebo to zamiast niej powinnam wziąć pierwszą tabletkę z kolejnego opakowania i antykoncepcja zostanie zachowana? Druga opcja jest też taka żeby nie przyjmować więcej różowych tabletek i wziąć 4 placebo, z tym że różowych już nie mam więc już dziś wzięłabym placebo. Tabletki biorę codzienne koło 21, tą zapomnianą wziełam dziś koło 17 i teraz nie wiem czy dziś rozpocząć kolejne opakowanie czy wziąć 4 tabletki placebo.

Gość gość
Rozumiem, że różowa to ostatnia tabletka zawierająca hormony? Jeśli tak to trzeba jej było w ogóle nie brać. Albo bierzesz placebo, ale dzisiaj drugą (pierwszą wyrzucasz) i w sumie bierzesz je przez trzy dni. Albo od razu zaczynasz następne opakowanie. W obu przypadkach ochrona antykoncepcyjna zostanie zachowana.

Gość gość
Tak to była ostatnia hormonalna tabletka, czyli jak wzięłam ją dziś koło 17, to o 21 tak jak zazwyczaj mogę rozpocząć nowe opakowanie i antykoncepcja zostanie zachowana, ale krwawienie będzie dopiero za miesiąc? pierwszy raz zdarzyło mi się zapomnieć tabletki i to w chyba jednym z gorszych momentów brania tabletek.

Gość gość
Jesli rozpoczniesz dzisiaj kolejne opakowanie to krwawienia raczej nie będzie. Jesli weźmiesz trzy tabletki placebo wczoraj traktując jako pierwszy dzień to krwawienie się pojawi. W obu przypadkach ochrona antykoncepcyjna bedzie zachowana.

Gość gość
Dzięki wielkie za poradę i pomoc!:) a tak na marginesie, osobiście którą metodę polecasz tą z rozpoczęciem nowego opakowania czy wzięciem placebo?

Gość gość
Ja zawsze traktuje pominięcie jak tabletki placebo. Wychodzi oszczędniej. :classic_cool: