Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrozumieć faceta

Polecane posty

Gość gość

Cześć wszystkim :) Mam taki problem ze swoim byłym . Nie potrafie go zrozumieć, czego on chce . :P Postaram się przybliżyć naszą historię. Nie jesteśmy ze sobą od prawie dwóch miesięcy. Ja nadal mam głupią nadzieję że on coś zrozumie i będzie chciał wrócić :( Byliśmy ze sobą dwa miesiące. Na początku było super swietnie , on cały czas się o mnie starał, pokazywał jak mu zależy. Poznałam jego całą rodzinę. On mojej niestety nie za bardzo , ponieważ mam trochę nadopiekuńczego ojca, który widzi w głowie ideał chłopaka dla mnie , a niestety On nim nie był, dlatego nie przedstawiłam go rodzicom. Mój ex robił mi czasami o to problemy , ale z czasem to ucichło. Po jakimś 1,5 miesiąca zaczeliśmy się kłócić , prawie codziennie, ogólnie zauważyłam, że coraz mniej się stara i robiłam o to problemy. Pewnego dnia kłóciliśmy się od rana , spotkaliśmy się , też kłótnia. Wróciłam do domu i znów kłótnia przez smsy na które potem zaczął mi nie odpisywać, przez co jeszcze bardziej się wkur...łam. Na drugi dzień przyszedł do mnie do pracy , uśmiechnięty i radosny, jak gdyby nigdy nic. Nie odezwałam się do niego . On zapytał czy sie w końcu dogadamy? a ja zapytałam go czemu mi nie odpisał ? to on odparł że nie miał mi nic do powiedzenia i sobie poszedł. wieczorem znów kłótnia przez smsy aż w końcu w tej złości , napisałam mu że z nami koniec, on na drugi dzień zaczął mnie obrażać i w ogóle , a ja mu nic nie odpisywałam. Niestety pracuje w miejscu gdzie niedaleko on zamieszkuje, więc się widywaliśmy codziennie i mówiliśmy sobie tylko głupie cześć( on oczywiście z zadufaną mina ). Było mi strasznie ciężko bo myślałam że on coś zrozumie i mnie przeprosi , ale nic. Po trzech dniach nie wytrzymałam i spotkałam sie z nim zeby porozmawiać. Chciałam żeby wrócił. on powiedział ze nie wie czy tego chce , że byłam wredna dla niego i w ogóle. Następnego dnia spotkaliśmy się (bo on chciał) i rozmawialiśmy , on dał mi buziaka i pojechał do domu . na drugi dzień wróciliśmy do siebie. Ale codziennie żyłam w strachu że on odejdzie , bo miałam takie przeczucie, bardzo się starałam i uważałam na to co mówię żeby nie wydawało mu sie znowu że jestem jakaś wredna czy coś. Zbliżały się moje urodziny, nawet nie wiedziałam, czy on o nich pamięta. Z dnia na dzień wydawało mi się że niedługo znów się rozstaniemy, nie było juz tak jak kiedyś, męczyłam się, bo ja się starałam , a on zachowywał się jakby miał wszystko w d***e ( ogólnie wyje...ane). Trzy dni przed moimi urodzinami w weekend coś się odmieniło , było wspaniale , jak nigdy, byliśmy razem na imprezie w sobote z jego znajomymi to świata poza mną nie widział ,cały czas obserwował gdzie jestem i co robię,na drugi dzien w niedziele tez było super, lecz w ponioedziałek , wszystko znów wróciło, a dznień przed moimi urodzinami mi oznajmił, że nie dogadujemy sie , że wydawało mu się zę mu zależy . i tak oto ze mną zerwał. Płakałam , przezywałam to jak nigdy. Widywałam go codziennie. Chodził wściekły , mijał mnie kiedyś samochodem ze znajomymi i zaczął na mnie trąbić , traktował mnie jak jakieś popychadło , jak kogoś gorszego . Po trzech tygodniach, zaczął się do mnie uśmiechać i próbował zagadywać , u mnie w pracy. Rozmawiał ze mną tak jak kiedy się poznaliśmy . Po równo miesiącu napisał że mnie przeprasza za wszystko co zrobił , napisałm że juz i tak nie mam mu tego za złe , on spytał czy na pewno , napisałm że tak i na tym się skończyła rozmowa. napisał półtora tygodnia później Hej, co ta u Ciebie słychać? odpisałam i zapytała a co u niego ? nic już nie odpisał. Odezwał znów się tydzień później z tym samym pytanie , odpisałam i on o dziwo też , że się nudzi i siedzi w domu:) zapytałam a jak tam w pracy? znów nie odpisał. Teraz mija tydzień od kiedy się ostatni raz odezwał. Zależy mi na Nim i mimo tego jak mnie potraktował tęsknie za Nim i chciałabym żeby wrócił. Ale nie wiem jak mam rozumieć te jego zachowania. Nadal go widuje, ale teraz rzadziej, bo on pracuje do późna , więc widzimy się dwa razy w tygodniu i zawsze trochę pogadamy ze sobą , on wypytuje co robię, jak tam studia i takie tam. Tym odzywaniem się on pobudza moje nadzieje. Powiedzcie mi jak mam Go rozumieć ? Czego on chce? Czy nadal myśli o mnie? Wspomina to co było kiedyś?

Gość gość
za jakiekolwiek błędy ortograficzne i długość wypowiedzi z góry przepraszam :)

Gość gość
Twoje opowiadanie brzmi jak hitsoria rozchwianej emocjonalnie uczennicy klasy gimnazjalnej i jej rówieśnika. To wszystko zdarzyło się przez 2 miesiące? Zdążyliscie być ze sobą, poznałąs jego rodzinę, zerwaliście, a teraz on zachowuje si ę tak jakby chciał a nie mógł. Może Twój ojciec ma rację mając pewną wizję czowieka który byłby dla Ciebie, bo ty na pewno jej nie masz...

Gość gość
To chyba Ty jesteś rozchwiana/ny emocjonalnie. Nie, to wszystko nie stało się przez 2 miesiące, jakbyś nie umiał/ła czytać to napisałam że byliśmy razem dwa miesiące i mijają dwa miesiące odkąd on zerwał ze mną , czyli jakieś 4 miesiące , jak nie umiesz liczyć i czytać to juz nie moja wina :) Tobie na pewno przydało by się wrócić do gimnazjum , może bys się czegoś nauczył/ła. :) A poza tym, jak nie umiesz szanować czyichś uczuć, to po co w ogóle wypowiadasz się na forach w sprawach emocjonalnych. Każdy odczuwa wszystko inaczej i każdy przeżywa inne historie w życiu. A co do ojca, mieszkam jeszcze z rodzicami więc szanuje jego zdanie i jego opinie i zależy mi na tym żeby akceptował moje decyzje, ponieważ mam z nimi bardzo dobry kontakt i liczą się dla mnie w życiu :P