Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 812259643

jestem w niemczech 90 dni czy mogą mnie deportować

Polecane posty

Gość 812259643

jak mnie złapią? nigdzie nie zgłaszałem się, mieszkam u rodziny i nie pracuję na miejscu, bo nie mam takiej potrzeby. zrobią coś jak złapia?

Gość gość
Ja, und jetzt wir haben ihre Daten.

Gość 812259643
tzn. jestem powyżej 90 dni, będzie jakieś 100ileś (nie liczyłem dokładnie), a w tym czasie ani razu w Polsce nie byłem, patrzyłem na stronie MSZ i tam pisze że można maks. 90 dni być

Gość 812259643
ale pytanie czy mogą deportować czy co będą robic?

Gość do ałtora z bożej łaski
KILKA PYTAŃ Z SERWISU EUROPA.EU: Jestem włoskim kierownikiem projektu na siedmiomiesięcznej delegacji w Belgii, która za trzy miesiące dobiega końca. W Belgii mieszkam w mieszkaniu mojej dziewczyny, Belgijki (nieodpłatnie). Czy jestem zwolniony z obowiązku zarejestrowania się w Belgii, ponieważ nie podpisałem tutaj umowy najmu ani nie płacę za żadne media? NIE – nadal musisz zarejestrować się w najwcześniejszym możliwym terminie. W Belgii ten obowiązek dotyczy wszystkich obywateli spędzających tam więcej niż trzy miesiące. Nie możesz zostać wydalony, jeśli się nie zarejestrujesz, ale możesz zostać ukarany grzywną. Zapomniałem zarejestrować się w urzędzie miasta po spędzeniu trzech miesięcy w innym kraju UE. Czy zostanę wydalony? NIE – nie możesz zostać wydalony. Jednakże, zależnie od kraju, możesz zostać ukarany grzywną za brak rejestracji, kiedy jest ona wymagana. CZYLI NIE, NIE ZOSTANIESZ DEPORTOWANY, ALE NIE WIEM, JAKIE PRAWO OBOWIĄZUJE W NIEMCZECH I BYĆ MOŻE WP******Ą CI GRZYWNĘ JAK KTOŚ DO NIESIE, ALE JAK BY KTOŚ PYTAŁ TO PRZECIEŻ NIKT TERAZ NIE SPRAWDZA NA GRANICY I MOŻESZ POWIEDZIEĆ, ŻE PRZYJECHAŁEŚ NIE TRZY MIESIĄCE TEMU A NP. TYDZIEŃ TEMU, CHYBA, ŻE SĄSIEDZI SIĘ ZGADAJĄ I CIĘ P*********Ą.

Gość gość
ja przebywam czesto w de teraz tez obecnie jestem a za pare dni jade do polski na pare tygodni i wracam do niemiec na rok czasu a wiec nie martw sie nikt nie sprawdzi tego ile czasu przebywasz w niemczech , pozatym wszedzie gdzie sie przebywa nawet powyzej 3 dni trzeba sie meldowac pod adresem gdzie sie przebywa tylko ciekawe kto do tego sie dostosowuje