Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pedorita

czy amerykanie naprawde sa tacy glupi

Polecane posty

Kto tu napisal ze to byl przyklad raczej glupiego polaka niz amerykanina... wlasnie ze nie, bo facet jest rodowitym Amerykaninem, urodzonym w USA. co z tego ze jego rodzice sa polakami. Wlasnie o to chodzi ze ten kraj go nauczyl tej ignorancji nie jego rodzice. Ja nie wyobrazam sobie ze moi rodzice pochodza z innego kraju i ja nie mam pojecia na temat tego kraju.... on byl wielce zdziwiony ze ja mialam ¨ladne ciuchy! to przeciez niedorzeczne. I to jest tylko jeden z tych przykladow. Tak jak pisalam hotel w ktorym pracuje jest na drodze dla pielgrzymow Camino de Santiago. I w tej miejscowosci gdzie ja pracuje jest przepiekny stary zakon, bylo tu kiedys najwieksze Hiszpanskie krolestwo i wiekszosc krolow Hiszpanskich sie tu urodzilo i tu sa pochowani. Pielgrzymi to ludzie z calego swiata i zauwazylam ze jedynych ktorych nie interesuje historia tego miejsca to sa wlasnie amerykanie. Raz byla tu tez cala rodzinka i jak zaczeli mnie wypytywac o miejscowosc to im wlasnie polecilam zwiedzanie tego zakonu, spojrzeli na mnie tylko ze skrzywionymi twarzami i sie spytali gdzie tu mozna isc na pizze.... to po co oni tu przychodza robic ta pielgrzymke, skoro nawet nic ich nie interesuje... zeby sie tylko pochwalic ze byli w Hiszpani na camino de Santiago?

Gość milk praline
otoz to oni sie beda chwalic znajomym ze byli w Hiszpanii na wycieczce bo wielu Amerykanow nigdy nie bylo w Europie nawet ludzie co maja po 60 lat

Gość violiia
Kiedys bylam ze znajomymi na objazdowej wycieczce po Europie, mieszkalismy w przeroznych hostelach i spotkalam na swojej drodze paru Amerykanow. I cos w tym jest, ze to ignoranci i niedorajdy zyciowe. Byla taka para mlodych ludzi i ta dziewczyna np miala wszystko w proszku bo powiedziala, ze nie umie gotowac. Wiecznie jadla zupki z proszku, nawet miala jajka w proszku....a najlepsze jest to jak opowiadali, ze jak byli w Londynie to sie bardzo przestraszyli, ze tam tyle rond jest i jak jechali autobusami to zamykali oczy bo sie bali, ze sie zabija hahaha Spotkalam tez grupke starszych Amerykanow, zwiedzialismy akurat razem ta grupa przepiekny kosciol w Wiedniu i oni wogole nie mieli szacunku do tego miejsca, byli bardzo glosni, wlazili na oltarz, dotykali wszystkiego.

Gość gość
A ja sie zastanawiam gdzie podzialy sie te idiotki co TAK bardzo bronily USA heheh aaaa zapomnialam pewnie do tej pory juz siedza w pierdlu;)

Gość polish joke
A są . Wina to debilny system edukacji czyli św Graal naszego obecnego rządu który chce przeszczepić to do nas . Dużo wuefu w tych szkółkach w USA co wprowadziła u nas PO a mało myślenia Kończąc szkoły w wieku 18 lat amerykanin to półdebil Odpowiednik najgłupszego sortu naszych 15 letnich gimbów . Oczywiście są porządne szkoły prywatne religijne itp ale tam to uczęszcza mniejszość znikoma. Nędzne szkoły półwyższe - odpowiednik naszych PWSZ . To max tego co przeciętny amerykanin osiąga. U czarnych to już w ogóle katastrofa . Gros to pazerne cwaniaczki bez krzty ogłady. Do tego dużo chemizowanego żarcia durna TV kult celebrytów . Ferdek kiepski -tak można ich podsumować . Co się potem dziwicie że amekrykańcy sie kompromitują . Na pewnej uczelni na 15 pracowników z tytułami było 5-6 urodzonych w USA . Reszta imigranci/goście .

Gość gość
Wiesz co jest najgorsze? Ze tych pol debili szukam trafia jak obcokrajowiec zdobylwa papierek o jakim oni moga tylko pomarzyc! I robia czesto na zlosc I nie chca zatrudnic obcokrajowca tylko wybiora swojego debila dla zasady!

Gość gość
Mieszkam w usa od 8 lat mam 31. Zgadzam sie to ignoranci, nic poza wlasnym krajem nie znaja, nie ucza sie jezykow, i wszystko w usa jest najlepsze... Dzieci od malego maja wpajane ze sa naj.. Co roku puchary w sporcie, sorry co sezon, za nic, za to ze sie gralo.... Wszystko jest tu latwe i w proszku jak ktos wczesniej napisal..... O geografii nie maja pojecia, a europa to dla nich wycieczka do wloch albo paryza i tyle!!! Nie wiem co jesze ogolnie tu jest ze wszystkim latwiej dlatego wszedzie to rezleniwienie, i ja sama sie rozleniwilam tez musze szczerze przyznac.

Gość milk praline
usa to nudny kraj tam nie ma co robic moze Kalifornia i Miami jest okey ale reszta dajcie spokoj miasta wygladaja tak samo jedziesz z jednego stamu do drugiego i jak nie czytasz znakow informacyjnych to nie wiesz gdzie jestes bo wszystko wyglada podobnie

Gość milk praline
dokladnie wybiora swojego debila dla zasady tak jest w Usa i Kanadzie

Gość gość
Czemu oni tak nienawidza obcokrajowcowi?

Gość gosciUfa z USA
milk praline---------- a Ty bylas(es) kiedys w NYC albo w Bostonie? To jest nudne?

Gość gosciUfa z USA
milk praline ------ wlasnie doczytalam na drugim topiku, ze mieszkasz w Londynie, wiec fajnie, ze wypowiadasz sie na temat (nudnego) zycia w Stanach....

Gość gość
Ale wy jestescie zalosni! Amerykanie sa be, Anglicy sa be, Ruscy sa be, Niemcy sa be. Wszyscy sa be, głupi niewysztalceni.tylko Polaczki maja wiedze o swiecie i w ogole sa tolerancyjni wobec innych nacji, normalnie wzor cnót. Wezcie sie pieprznijcie w te glupie czachy. U nas jest bieda i tak sie kojarzymy wiekszosci krajow zachodnich. My tez mamy jakies tam stereotypy na temat pewnych panstw a stereotypy nie zawsze sa prawdziwe. Wielce niunia sie obrazila, bo Amerykanin powiedzial, ze u nas bieda a ona chciala uchodzic za bogata. Nosz kur... bo jest zasrana bieda u nas my tak na rowni z Ukraina czy Bialorusia gdzies na koncu EU pod wzgledem zarobkow i poziomu zycia. Nie osmieszajcie sie

Gość gość
Zapomnialam jeszcze powiedziec, ze oprocz biedy mamy bogatych ksiedzow ;) i oni żądzą zacofana Katolycka Polska. To czyni nas jeszcze bardziej ubogimi, nawet mentalnie

Gość milk praline
do gosci ufa usa czyli wedlug ciebie jak sie mieszka w Londynie to juz nie mozna pojechac do Usa ?? ja tam bylam i widzialam te "cuda "

Gość gosciUfa z USA
milk praline ---- no wlasnie z tego co piszesz, to nic nie widzialas :) Jak mozna oceniac tak wielki narod na podstawie pary turystow spotkanej we wloskim kosciele?

Gość gość
Ela z LOs Angeles to bardzo madra polka/amerykanlka

Gość gość
ela jest super dziewczyna

Gość gość
Co nie zmienia faktu,ze ci amerykanie to ogolnie wiedze maja bardzo znikoma o kulturze,historii i geografii swiata...

Gość gość
Reagana mieli,a teraz szansa na Schwarzeneggera w 2016 :D :D

Gość gość
maja nas Polakow za biednych bo pamietam jako dziecko ze do Polski przychodzily dary w paczkach z USA wlasnie za czasow kadencji Ronalda Regana

Gość gość
za to POlacy sa tak madrzy, ze musza sie tulac po calym swiecie i sprzatac kibble, bo w swojej ojczyznie musza zyc za 300 euro miesiecznie i sie cieszyc z tego...

Gość gość
Heheh a te c**y co tak bronily USA to gdzie sie podzialy? Hehe juz jedna menda zostala namierzona I ma sprawe w sadzie za obrazanie mojej osoby.;))))

Gość gość
Nie mówcie na nich do cholery amerykanie przecież to zwykłe zbuntowane angliki wkurwia mnie to ze mówicie na nich rodowici amerykanie oni z amerykanami nic wspólnego nie maja jedynie możecie mówic amerykanin na indianina lub eskimosa bo to pierwotna rdzenna ludnosc ameryki a na reszte społeczenstwa pseudo-amerykanie ci pseudo amerykanie to cioty i mysla ze są great lub the best niby czym sie różnią od polaków ci pseudo amerykanie to zwykłe opasłe świnie bez honoru cwaniacy oni polakom nie doruwnuja sa grubsi brzydsi bardziej leniwi zarłoczni i mniej inteligentni niz polacy i ogólnie mieszkancy reszty ue z wyjatkiem wielkiej brytanii bo to genetycznie jeden naród i mieszkaja w domach z drewna gdzie korniki i pluskwy właza nasze domy sa lepsze bo murowane i tam zaden kornik i inne robactwo nie wejdzie

Gość gość
wystarczy lekki szturm a te domki fruwaja w powietrzu, ot takie domki jak w PL na dzialce.

Gość gość
mysle ze nie wszyscy ale jakies 90% tak

Gość gość
/www.youtube.com/watch?v=fFxdDCIAS6c