Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie jakies sprawdzone przepisy na dania ktore mozna zabrac

Polecane posty

Gość gość

na uczelnie? Bo jedyne co mi przychodzi do glowy to salatka z makaronu, kurczaka i brokula albo salatka z kaszy gryczanej, kurczaka, papryki, ogorka kiszonego... Mam zajecia od 8 do 17 prawie codziennie i bardzo krotkie przerwy pomiędzy nimi, potrzebuje przepisy na szybkie dania, ktore mozna zabrac ze soba... Jakies pomysly? ;) byle bez ryzu, bo nie lubie :)

Gość gość
Kazda sałatkę mozna ze sobą zabrać. Poza tym można sobie zrobić burgera na zimno z grilowana piersią kurczaka.

Gość gość
no właśnie, takiego kanapko-burgera z grillowaną piersią z sałatą, pomidorem, czym tam lubisz

Gość gość
wiecznie sałatek nie będziesz jadła :D zawsze możesz wziąć serek typu Danio, serek wiejski

Gość gość
Chciałabym bym bardziej cos 'obiadowego' niz kanapki... No i troche za duzo zachodu, z odpalaniem piekarnika, zeby zrobic 1 grillowana piers...

Gość gość
ale grillowaną pierś możesz zrobić wieczorem i zabrać rano. A sałatka jest obiadowa? :D

Gość gość
A po co odpalać pikarnik? Wystarczy patelnia.

Gość gość
Przecież jak masz zajęcia na 8, to raczej też nie robisz sałatki rano, tylko przygotowujesz ją wcześniej...

Gość gość
Na patelni to nie grillowana, tylko smażona.

Gość gość
patelnie do grillowania są

Gość gość
Chodzi mi o cos, co bede mogla zrobic w poniedzialek po poludniu, zeby mi wystraczylo na wtorek i srode... Dojezdzam na uczelnie z rodzinnego miasta, wiec jak koncze po 17 to po 19 jestem dopiero w domu. Kanapki jem na drugie snadanie praktycznie codziennie, a danio to przekaska a nie substytut obiadu.

Gość gość
To zgłoś reklamacje na uczelni, zeby zrobili dlusza przerwę.

Gość gość
to idź do bufetu na uczelni, zjesz normalny obiad.

Gość gość
Ale nie każdy ma patelnię do grillowania, mi jest np nie potrzebna, bo grill to grill, ma pachnieć węglem i drzewem, a nie jakieś udawanie na patelni. Sałatkę warzywną można zabrać. Albo serek wiejski wymieszany z pokrojonymi pomidorami, szczypiorkiem i czym tam jeszcze lubisz :)

Gość gość
To robisz sałatkę i wozisz ją przez 3 dni? :/

Gość gość
ja lubię jeść sos pomidorowy z makaronem na zimno, makaron z pieczarkami i kurczakiem, ryż z warzywami i kurczakiem, sałatki owocowe, gotowany/smażony kurczak z gotowanymi warzywami, tortille z ulubionymi składnikami, wypasioną kanapkę(np.opiekam bagietkę w piekarniku z serem i salami i suszonymi ziołami-bazylia, oreagno, później dokładam sałatę, ogórek,pomidor, czerwoną cebulę i trochę sosu lub keczupu, musztardy,majonezu, co się lubi). Lubię też jeść taki smalec z ogórkami(może to i wstyd tak publicznie ale mam to gdzieś), czy parówki z bułką. Dodatkowo jakies przekąski-owoce, warzywa(lubię marchewki), orzechy, paluszki, coś słodkiego.

Gość gość
Jakbym miala bufet to bym nie zakladala tego tematu. Mamy nowy budynek i nie mamy w nim nawet glupiego automatu z kawa.

Gość podaj przepis na ta z kasza
gryczana uwielbiam kasze a takiejj salatki nie jadlam

Gość gość
O dziekuje gosciu za pomysly :) brzmia calkiem, calkiem :)

Gość gość
Jest bardzo prosta i pyszna. Podsmaza sie piers z kurczaka (1 duza lub 2 male) z ulubionymi przyprawami, gotuje kasze tak ze dwa woreczki, czerwona i zielona papryka pokrojona w drobna kostkę, ze dwa duze ogorki kiszone (ew. korniszony) tez w drobna kostke, sol, pieprz i troszeczke majonezu (ale naprawde malo), zeby sie ladnie wymieszalo. :)

Gość podaj przepis na ta z kasza
dziekuje zrobie na jutro do pracy