Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lynnnnn

umowa na czas określony ciąża chorobowe

Polecane posty

Gość lynnnnn

Witam, mam pytanie związane z tym, że w ubiegły piątek podpisałam umowę o pracę na czas określony na 3 lata, poprzednia umowa była na 2 lata w tym samym zakładzie. Dzisiaj okazało się, że jestem w 4 tygodniu ciąży, czy mam prawo pójść na chorobowe ze względu na to że praca jest stojąca i ciężka fizycznie mimo, że dopiero podpisałam drugą umowę?

Gość gość
w 4 tygodniu i już L4 ? :D

Gość gość
Trochę za szybko na l4 jeszcze nie wiadomo czy ciąża się utrzyma w tym tyg niema jeszcze serduszka wiec l4 raczej nie dostaniesz

Gość lynnnnn
nie piszę, że chcę w 4 tygodniu pójść na chorobowe tylko pytam czy należy mi się np w drugim miesiącu ciąży bo praca stojąca 8 godzin i ciężka fizycznie może doprowadzić do poronienia

Gość lynnnnn
przecież jeżeli ciągle mam mdłości to nie będę chodziła wymiotować i udawała że mogę pracować

Gość gość
tylko w Polsce wszystkie kobiety sraja rzygaja i nagle sa niezdolne do pracy mimo ze ledwo co zaplodnione. we Francji kobiety pracuja do 8 miesiaca i nikt im zwolnien nie daje, tak ze do roboty leniwa krowo.

Gość gość
moim zdaniem możesz iść na zwolnienie

Gość gość
rozumiem ciebie, bo ja w 1 ciąży czułam się w miarę ok i nie byłam ani dnia na zwolnieniu, natomiast w drugiej masakra - nie do życia i cały czas na l4

Gość lynnnnn
idź popracuj na linii produkcyjnej to zobaczysz jak to jest z mdłościami wytrzymać, ja się o wymioty nie proszę, wolałabym pracować bo w domu nudno ale jeśli źle się czuję to co mam zrobić? jesteś problemowym zawistnym zazdrosnym człowiekiem z brakiem zrozumienia i mózgu co mnie obchodzą d****i z francji tu jest polska należy mi się to chcę iść moja sprawa płacę składki i wymagam a jak ci sie bnie podoba to się nie udzielaj

Gość lynnnnn
dziękuję osobom które się wypowiedziały rozumiejąc w jakiej sytuacji jestem, nawet teraz siedzę i nie mogę przełknąc obiadu tak mnie mdli to jak mam wytrzymać w pracy?

Gość gość
nie słuchaj innych tylko rób tak żeby było dobrze tobie i dziecku, zarówno pod względem finansowym (praca) jak i zdrowotnym (jak trzeba to idź na zwolnienie)

Gość gość
torba na ryj i do roboty, dzieciak się sam nie utrzyma.

Gość lynnnnn
torba to twoja stara

Gość gość
torba to twoj zawszony bękart

Gość gość
Nie przesądzają ciąża to nie choroba 4 tydz to dopiero 2 od zapłodnienia więc nie panikuj ze juz tak cie mdli ojej księżniczka... Jak ci lekarz da l4 to idź siedz w domu łez w łóżku i hoduj dupsko. Tylko żaden lekarz nie da ci l4 na cala ciąże przez mdłości. Da ci max na 2 tyg a potem dfo roboty. L4 w ciąży przysługuje kobietom które maja zagrożona leżąca ciąże a nie bo ciebie mdli.

Gość lynnnnn
ty jesteś bękartem ja mam męża. nie próbój mnie obrażać bo PRÓBOWAĆ obrazić może mnie człowiek na moim poziomie a nie taki śmieć jak ty

Gość lynnnnn
ja w pracy muszę dźwigać to mam czekać aż poronię i udawać że nic się nie stało? ciekawe czy wy w ciąży tez byście tak robili

Gość gość
sama zaczęłaś obrazać starą durna krowo, trzeba było się nie czepiać innych osob, a tak do sama mi dałas przyzwolenie do obrażania twojego BĘKARTA

Gość lynnnnn
pytanie nie było o to czy dostanę chorobowe od gina tylko czy przysługuje mi wypłata chorobowego od zakladu, u nas w pracy każda kobieta idzie już na początku na chorobowe bo nie można stać dźwigać i ciężko pracować idioci!!! zazdrośnicy!!!

Gość lynnnnn
śmieciu nie otwieraj pyska jesteście chorzy z zawiści p********e się psychole

Gość gość
tylko w Polsce takie rzeczy, rozwali nogi, da się zalać, zajdzie w ciąże i już leci do lekarza po L4 bo ją MDLI i pracuje w obozie pracy. jakby tak załozyc temat "co posiadacie?" to wszystkie piszą że są piękne, mieszkają w willach i zarabiają krocie, a jak są w ciąży to nagle pracują na taśmie i chcą L4. a poszołłłłł won! Moja koleżanka prawie całą ciąże rzygała a i tak zasuwała do pracy.

Gość gość
śmieciem to jestes ty i twój bękarcik.

Gość lynnnnn
pytanie gdzie koleżanka pracowała bo jak za biurkiem to nie porównuj ze mną, nie zmieniajcie tematu dyskusji pytanie było inne.

Gość lynnnnn
bękart to cię robił z maciorą lecz się małpoludzie

Gość gość
koleżanka pracowała w szkole jako nauczycielka!!! i prowadziła lekcje i też jej było niedobrze, w drodze do pracy rzygała pod drzewem. Takie uroki ciąży, ale to nie jest ciąża zagrożona.

Gość lynnnnn
i jako nauczycielka dźwigała pracowała fizycznie pracowała w kurzu w hałasie o natezeniu przez który ludzie tracą słuch przy woni lakieru i farb??? jedna dziewczyna u nas zdecydowała się pracować do końca i urodziła martwe dzieckio własnie prez te lakiery i farby. a to ze nie poszła tzn ze jest nienormalna albo bala sie o posadę

Gość gość
natezeniu przez który ludzie tracą słuch przy woni lakieru i farb? xxxx brzmi jak z horroru. to naprawdę ktoś decyduje sie na pracę w której traci się słuch???? pieprzysz jak potłuczona

Gość gość
AZ żal ze ty się rozmnozylas szkoda mi tego dziecka. Takie puste nie inteligentne dziewuszysko będzie jego matka. Widac po tobie ze nie jestes osoba kulturalna. Idz z tego forum bo jestes w ciazu juz 4 tydz idz lez bo jeszcze mdlosci doistaniesz. Ciesze sie ze mieszkam w niemczech, nie ma sie co dziwic ze tam kazdfy nawet sprzataczka zyje na poziomie. Bo w polsce takie wiesniary jak ty odrazu na l4 podpisze umowe i za tydzien juz w ciazy i lezy w domu bo ona w ciazxy ma mdlosci. W niemczech czy angli kobiety do 8 mies pracuja i zyja wystarczy informacja o ciaxy w pracy. A ty siedz na l4 stracisz prace tyo pozniej nie rycz na cafe ze ty biedna masz 50 zl na tydz a dzieciak bez pieluchy biega bo ty nie masz za co kupic

Gość lynnnnn
wiesz co nie chce mi się odpowiadać na takie pytania takie są realia inny był temat dyskusji inne odp wypchajcie się wszyscy koniec tej dyskusji z której nic nie wynika tylko pokazuje że polacy to zawistne gnidy

Gość gość
w ubiegły piątek podpisała umowe i juz w ciazy i na zwolnienie krowa idzie. nie no, ja to bym cie w******a bez mydła na zbity ryj!!