Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto jakie intrygi prowadzę by dostać pracę

Polecane posty

Gość gość

Na razie zostałam przyjęta do pracy jako studentka. Na razie bo do tej pracy przyjmują emerytów, rencistów, osoby z 3 lub jeszcze lepiej z drugą grupą inwalidzką. Ja teraz wiem co należy zrobić by pracę zachować. Szkołę będę sobie miała dla siebie, skończyłam technikum, teraz robię szkołę policealną i jak zdam maturę pójdę na studia. A w trakcie wyrobie sobie 2 grupę inwalidzką na wzrok, na słuch lub na coś tam.

Gość gość
po 1 nie jesteś za młoda żeby robić z siebie chorą?? po 2 i tak nie dostaniesz 2 bo byś musiała być bez ręki albo upośledzona ;D

Gość gość
Co ty w pracy są takie osoby które mają grupę np. na: serce, wzrok, słuch, kręgosłup, A poza tym mam wadę wzroku -4,5. Poza tym miałam wypadek drogowy, oczywiście wszystko się wzrosło ale jednak nie powinnam iść do ciężkiej pracy a grupa jest potrzebna głównie do pracy. Pracuję jako portierka.

Gość gość
Po 1 - nie jestem za młoda by pracować na produkcji Po 2 - nie jestem za młoda by pracować jako sprzątaczka wagonowa Po 3 - nawet na sprzątaczkę potrzebna jest grupa Po 4 - pracodawca przyjmie osobę z grupą (nawet 2) bo dostaję pieniądze z pfronu (dokładnie pfron opłaca składki, podatek i daję 50% pensji dla pracownika czy coś tego typu) ja jako osoba z grupą mogę sobie wziąć kuchenkę, telewizor, meble, kafelki, komputer i połowę zapłaci mi pfron.

Gość gość
A ja wzięłam sobie dwa mieszkania, willę pod miastem, dom letniskowy na mazurach, jacht, samochody itd. i nie pfron a sama gotówką zapłaciłam :)

Gość gość
Takich rzeczy pfron by ci nigdy nie kupił. Ja jestem w takiej sytuacji że muszę myśleć jak przeżyć. Właśnie, nie wiem tylko czy jak wyrobię sobie 2 grupę inwalidzką na wzrok to czy będę mogła mieć prawo jazdy?

Gość gość
Poza tym powiedzcie mi gdzie indziej znajdę pracę? no gdzie?