Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilyalenka

Poważna decyzja dotycząca zmiany pracy

Polecane posty

Gość lilyalenka

Stanęłam przed poważną decyzją dotyczącą mojego przyszłego życia. Obecnie pracuję na dwa etaty. Praca na umowę zlecenie w zawodzie który ukończyłam (medyczny) w prywatnej placówce zdrowotnej. Przynosi mi to satysfakcję ale nie daje pieniędzy (pensja niewielka). Dobrze sobie w tym radzę, Druga praca dodatkowa w branży informatycznej. Duże pieniądze, zleceń coraz więcej. W domu, przed komputerem, zerowy kontakt z ludźmi. Ale zarobki kilkakrotnie większe. Rzucilibyście pierwszą pracę?

Gość gość
Ja bym nie rzuciła, szukalabym drugiej takiej albo nie brała aż tylu zleceń w tej informatycznej.

Gość lilyalenka
Tylko, że dysproporcje zarobków są bardzo duże. Pierwsza praca : niecałe 10 zł na rękę za godzinę pracy, druga 40-50 zł. Raczej pracy w moim wyuczonym zawodzie w lepszej nie znajdę. Miasto w którym mieszkam jest niewielkie, pracy mało. A ja już czuję się totalnie zmęczona - dziobię po 12-14 h dziennie, w zeszłym tyg przeżyłam niewielki kryzys tym spowodowany.

Gość lilyalenka
No i w pierwszej czasem zarobię parę stówek ekstra jak jakiś stary dziadek chce abym mu pokazała swoje ciało albo potrzymała sflaczały narząd :)