Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rekonstrukcja paznokcia

Polecane posty

Gość gość

Witam. Na początku tego roku miałam "drobny" wypadek, oderwałam sobie paznokcia z palca wskazującego. Uszkodzona została macierz, paznokieć do dziś nie odrósł i pewnie już nigdy nie odrośnie :( Czy orientuje się ktoś może, czy istnieje możliwość rekonstrukcji paznokcia którego nie ma? W internecie są informacje o rekonstrukcjach częściowo oderwanych lub uszkodzonych paznokci, ale co w przypadku, kiedy tego paznokcia nie ma? Proszę o pomoc, nie chcę do końca życia być bez paznokcia :((((

Gość gość
Ciesz się,że nie masz paznokcia.Ja nie mam kawałka palca,właśnie na długość paznokcia:(A czym ucięłaś?

Gość Feuow

Orientuje się ktos jaką trwałosc ma taki zrekonstruowany paznokieć ? 

Gość Feuow

Gość aneta222222
Dnia 13.10.2013 o 18:55, Gość gość napisał:

Witam. Na początku tego roku miałam "drobny" wypadek, oderwałam sobie paznokcia z palca wskazującego. Uszkodzona została macierz, paznokieć do dziś nie odrósł i pewnie już nigdy nie odrośnie :( Czy orientuje się ktoś może, czy istnieje możliwość rekonstrukcji paznokcia którego nie ma? W internecie są informacje o rekonstrukcjach częściowo oderwanych lub uszkodzonych paznokci, ale co w przypadku, kiedy tego paznokcia nie ma? Proszę o pomoc, nie chcę do końca życia być bez paznokcia :((((

RIP [*]

Gość gość
7 minut temu, Gość Feuow napisał:

dożywotnią

Gość Anka

Po zdjęciu hybrydy zostałam właściwie bez paznokci. Przeszłam długą drogę, zanim trafiłam do gabinetu Centrum Stopy p.Agnieszki w Łodzi, ale najważniejsze, że zdołała mi odbudować płytkę. W końcu nie muszę ukrywać dłoni ;)

Gość Monika

Ja też nie miałam paznokcia praktycznie. Po wizycie u "chirurga" myślałam, że odrasta mi paznokieć i jakie było moje zdziwienie kiedy okazało się że to wcale nie jest paznokieć tylko przerośnięta macierz! Niestety ten chirurg coś źle zrobił i chyba byłabym całkiem okaleczona gdyby nie pomoc w Centrum Stopy też (tylko, że ja byłam w Warszawie). Na jednej wizycie się niestety nie skończyło ale ważne, że paznokieć mi zaczął odrastać i mam już światełko w tunelu że w końcu zacznę wyglądać "normalnie"