Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria1111544

czy ktos wygrał z zusem CIAZA

Polecane posty

Gość gość
na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło zus umorzyl sprawe-wszystko jest w porzadku :)

Gość gość
cześć mamuśki,ja mam to samo..4 miesiąc od kiedy jestem na l4 a z zusu ani grosza:/ banki mnie ściagają za niepłacone rachunki na bieżąco,nic tylko same stresy.. dziś mój pracodawca otrzymał pismo Zawiadomienie o zakończeniu postępowania administracyjnego,ale żadnych konkretów,czy na moją korzyść. dostałyście takie pismo może? co ono mówi?

Gość gość
witam, jestem w tej sprawie na bieżąco, pracowałam 2 miesiące i poszłam na zwolnienie lekarskie ( był to kwiecień), w lipcu ZUS przesłał i mi i pracodawcy pytania dotyczące mojego zatrudnienia, póżniej zawiadomili nas o wszczętym postępowaniu kontrolnym, przesłuchiwali właściciela, żonę, mnie i świadków w grudniu zapadła decyzja negatywna dla mnie, uzasadnili ją tym m.in. że nie miałam zakresu obowiązków na piśmie, że umowa została zawarta fikcyjnie, w celu uzyskania świadczeń, że stanowisko to zostało utworzone specjalnie dla mnie, zeznania świadków niewiarygodne. tak więc jestem w trakcie pisania odwołania do ZUSu. Czy moze ktoś miał już sprawe w sadzie, bo wątpię,że ZUS zmieni swoją decyzję.

Gość ariana1911
Moja odpowiedź nie będzie dla Ciebie pocieszająca. Dziś po odwołaniu od decyzji ZUSu, po ciągnących się dwa lata sprawach w sądzie, Sędzina wydała wyrok-negatywny dla mnie oczywiście (bo czego tu się spodziewać)... Walczyłam dwa lata, kilku światków, dowody, itp. I na co to wszystko? Czego tu się spodziewać skoro to jedna wielka "klika"... Mało tego ... Sędzina jawnie i bez skrupułów ubliżała mi oraz świadkom podczas każdej rozprawy!!! Traktowała po chamsku i mieszała z błotem wszystkie osoby, które zeznawały nie tak jak ona by chciała. Podczas ogłaszania wyroku nie dość że nakrzyczała na mnie,że nie mam honoru, bo próbuję WYŁUDZIĆ pieniądze od ZUSu i OKRADAŚĆ skarb Państwa to straszyła sprawami karnymi!!!! Jestem zażenowana tym,że w polskim wymiarze sprawiedliwości pracują tak płytcy, zawistni i małostkowi ludzie! Nie postawiłabym jej za ladą osiedlowego sklepiku spożywczego,a co dopiero jako Sędziego!!! Pozostaje apelacja.

Gość gość
Powiedz gdzie to było jakie miasto? Ja mam sprawę jutro.

Gość Modliszka22
Roznie bywa, teraz jest nagonka m.in. na kobiety prowadzace dzialalnosc gospodarcza, ktore podwyzszyly sobie podstawe wymiaru skladrk, zeby miec wyzszy zasilek macierzyński. Ja akurat mam w kwestii Zusu i Krusu doswiadczenie zawodowe w walce z nimi i napisze jedno - kazda sprawa jest inna, nie mozna z gory prxewidziec rozstrzygnięcia sądu. Ale wiem, ze warto walczyc.

Gość gość
ZUS jest bankrutem i szuka pieniedzy gdzie tylko sie da kazda ich decyzja jest negatywna bo wiedzą ze jakis % ludzi sie nie odwołuje od decyzji a jak juz sie odwoła to kolejna niby komisja (fikcja)i znowu negatywnie zazwyczaj delikfent sie poddaje bo zostaje sąd a ludzie jak słyszą sąd to odpyszczają i to jest błąd ja tez tak miałem ale nie odpusciłem i sąd wysłał mnie na komisje do innego województwa i odszkodowanie dostałem a przedstawiciel ZUSu nawet słowem sie w sadzie nie odezwał LUDZIE WALCZCIE O SWOJE nie odpuszczajcie złodziejskiemu układowi