Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna wydzielina z gardła

Polecane posty

Gość gość

Jestem przeziębiona i przed chwilą odkrztusiłam wydzielinę. Wydaje mi się, że jest w niej drobinka krwi. Nie wiem, czy to może być coś poważnego, czy to normalne przy przeziębieniu?

Gość gość
Jeśli to tylko takie "niteczki" to raczej nic poważnego. Może to być spowodowane podrażnieniem gardła i pękaniem naczynek. Pamiętaj jednak, że niektóre leki rozrzedzają krew i mogą ci wtedy zaszkodzić, doprowadzając do krwotoków z przełyku. Dlatego lepiej zrezygnować (przynajmniej na jakiś czas) z niektórych leków typu aspiryna...

Gość gość
Nie biorę aspiryny. Brałam tylko paracetamol i Sinupret(ziołowy lek na zatoki). To były właśnie takie niteczki, a właściwie rozmazane kropeczki. Czuję, ze mam trochę podrażnione gardło, ale sama już nie jestem pewna co to może być.

Gość gość
Aha i przypomniało mi się, że niedawno jadłam dżem truskawkowy. Nie wiem, czy może mieć to jakiś związek i była to np. resztka truskawki, nie krew?

Gość gość
Dodam jeszcze, że nie mam kaszlu, tylko katar i kichanie. Bolały mnie też dzisiaj zatoki. Może mi ktoś powiedzieć coś więcej? Rano zamierzam iść do lekarza, ale wolałabym już wiedzieć.