Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marsjankabonie

jelitowka i wymioty w nocy

Polecane posty

Gość marsjankabonie

u mojego dziecka zaczęła sie jelitówka w srode, zwymiotował w nocy 2 razy, potem 2 kolejne dni nic. Biegunka owszem , tzn. rzadka kupa ale tez góra 2 razy dziennie a zazwyczaj 1 raz. wczoraj stwierdziłam, że już mu lepiej bo na wieczór rzucił się na paróweczkę o 22 mielismy wymiotowanie, i dzis chciał jogurt naturalny i przed chwila zwymiotował.Całę dnie jest ok nie wymiotuje. Apetyt ma bardzo kiepski, włąsciwie bardzo mało je, pije raczej w normie. czyli dzis jest 5 dzien, czy to mozliwe by jeszcze żoładek tak reagował? rano zjadł jajecznice na parze i nic, chlebek nic,wpił rozwodnione mleczko tez nic. a na noc niespodzianki. moze nie pwoinie dostawac jeszcze jogurtu nie mówiąc o parówce...głupio zrobiłam, ale sie ucieszyłąm,ze chce cos w ogóle jesc. Jakie są wasze doswiadczenia ile dzieci mogą tak reagowac?? jak długo moga sie głodzic i ile diete stosowac? czy tyle dni bez normalnego odzrywiania mu nie zaszkodzi???

Gość gość
myslę ze powinnaś go kilka dni na jakiejś lekkostrawnej diecie potrzymać, zupki, bułki, ryż, jabłka, układ pokarmowy szybciej dojdzie do siebie. Z tą parówką to przesadziłaś. Mleko też nie jest wskazane przy problemach żołądkowych. U nas pomaga w takich syt rozgazowana cola.

Gość marsjankabonie
je tylko do południa, rano ma super apetyt, obiad nie tyka nic!!! można dawac makaron???? i jeszcze jedno, czy moze sie dziecko odwodnic po jednym ale obfitym rzygu??? dostał łyka picia ale usnął hmmm.

Gość marsjankabonie
kurcze ja sie boje odwodnienia, dzis nie robił kupy w ogóle, w dzien popijał wode ale nie jakis wielkie ilosci , moze średnio to wyglądało i teraz ten rzyg. ale wydaje mi sie,ze pieluchy ma zdecydowanie mało napompowane. dzis po 3 godz była sucha dopiero w wannie siusiał. ale skoro jego jelitówka przebiegła bądź przebiaga bez obfitej biegunki i wymiotów to chyba nie ma co sie martwic co??? dziecko ma 20 mcy

Gość marsjankabonie
hej podpowiecie cos??

Gość gość
Generalnie czym mniejsze dziecko tym szybciej o odwodnienie ale raczej po jednym razie nic mu nie będzie. Poczytaj sobie w necie o objawach odwodnienia i sama będziesz wiedziała w razie dalszych wymiotów.