Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fałszywa czarna wdowa uk

Polecane posty

Gość gość

Hej mamy z uk słyszalyscie o tych przypadkach ukąszenia przez te pająki,czytałam o tym i teraz strasznie panikuje,boję się,że ukasi coś moje dziecko w nocy

Gość gość
Nikt nic nie słyszał?

Gość gość
Nie panikuj i tak nic nie jesteś w stanie zrobić, pajak jest tak mały że go nie znajdziesz a każdego dnia chyba mieszkania przekopywać nie bedziesz

Gość gość
Z tego co wyczytalam, te paskudki sa na wyspach od jakichs 300 lat. Czemu akurat teraz wybuchla panika?

Gość gość
A ja wlasnie mam,czasem wrażenie ze mnie gryzą w nocy pająki,bo czasem sie nudzę z takimi czerwonymi kropkami jak po ugryzieni przez pchle czy komara

Gość nieperfekcyjna zona
W razie ugryzienia nalezy niezwlocznie udac sie do lekarza. Wszedzie o tym trabia. W jakim rejonie mieszkasz?

Gość gość
Ale skąd mam wiedzieć czy to pajak mnie ugryzl skoro śpię, są jakieś objawy?

Gość nieperfekcyjna zona
Poczytaj sobie, w prasie jest duzo artykulow na ten temat. I na pocieszenie dodam ze jeszcze nie odnotown smiertelnego ukaszenia w uk.

Gość gość
To dobrze,zresztą teraz mieszkam w bloku a wcześniej na flacie w sypiącej się ruderze,gdzie pająki i robale ba potęgę wchodzily od strony torów z nasypu.

Gość gość
I akurat przeczytalam ze kolonie znalezli w devonie,Kornwalii i dorset,no moje rejony..masakra, aż mnie zatrzeslo.

Gość nieperfekcyjna zona
To sie pociesz ze tu gdzie mieszkam jest ich najwiecej. I co ja mam powiedziec?

Gość gość
A gdzie mieszkasz?teraz będę bacznie obserwować ściany i katy,przede wszystkim ze względu na synka, jeszcze tu nie widzialam pająka, w przeciwieństwie do starej chaty, a z jakich rejonów jestes?

Gość nieperfekcyjna zona
Kent,okolice Dartford.

Gość gość
pisało o tym w daily mail, o mojej córce ugryzła ja, długo walczylismy ale juz jest dobrze. ja sie stąd wyprowadzam . to koszmar, do tego ja mam arachnofobie

Gość gość
Oj kurde wspolczuje ci bardzo,a coreczka jakie miala objawy? Kiedy stwierdzilas ze cos jest nie tak?będę baczniej obserwować,bo synek sam nie powie ma 13 miesięcy,tez bym sie wyprowadzila na twoim miejscu,czy rzad nic z tym nie robi?

Gość gość
Masakra ja dziewczyny mieszkam w Walii okolice Llanelli, mam córeczkę i o nią się boję.nie daje mi to spokoju.od dwóch dni oglądam każdego pająka.

Gość gość
Mam pytanie czy są też w Walii okolice Swansea ?

Gość gość
Ja też z okolic swansea,tzn bliżej carmarthen,ale niby już w Walii też sa

Gość gość
wie moze ktos czym mozna takiego pajaka odstraszyc?? czego nie lubia?? co wylac/wysypac przed domem(na sciany) zeby nie wchodzily do domu??

Gość gość
Słyszałam o tym jestem wstrzasnieta pytam się co kupić jakieś angleki spreje lub leki jakieś na odsłonięcie domu mieszkam w miescie Nottingham ! Boje się strasznie *-* Myślę że najlepiej będzie jak nie będę o tym miałeś ale nie potrafie w ostatnich tygodniach słyszałam że w okolicach ulic Arnold przechoda paolo woli !!! strasznie się boję mie!!!szkam w okolicach Lidia w nottingham Może dojdą do nas ale nie wiem . Slyszalam tez że jak to sie pisze były na forescie w parku tam gdzie wiewiorki są i pełno kwiatów ! Ostrzegam czytałam pelno artykukulw i nic ! Boję się i dzięki za attykol * przepraszam za błędy ale jestem.cała wstrzasnieta !!

Gość jukcia
hej dziewczyny. wczoraj zwisal kolo okna dziwny pajak, ktory przypominal falszywa czarna wdowe. dzisiaj spotkalam takie 3, zrobilam zdjecia i porownalam. to sa te wstretne bydlaki!! mam cala plage tych pajakow w ogrodzie i nie wiem co mam z tym zrobic? boje sie ze wejda mi do domu! popadam w paranoje. pomocy!

Gość gość
Ja tez sie boje .JAk tylko widze jakiegos pajaka to zabijam jak leci. Nieraz sa takie okrpone ze masakra.

Gość gość
ja miałam kilka takich pająkow w domu w lecie, chyba wchodziły z dworu, są ogromne jak damska dłoń i trudno je zabić, nie wiem czy to od pająka ale moje dziecko miało po ocy kilka ukąszeń koło siebie wyglądały jak rozdrapane strupki po ospie, większe od tych jak ukąsi komar, wtedy sie zastanawialam co to może być, teraz wiem ze może pająk, goiły się kilka dni teraz ma tylko małe blizenki, nieznosze pająków i boje sie ich są ogromne, nie spodziewałam się że w UK takie spotkam, myślalam że takie duże żyją tylko w egoztycznym klimacie

Gość gość
ja miałam kilka takich pająkow w domu w lecie, chyba wchodziły z dworu, są ogromne jak damska dłoń i trudno je zabić, nie wiem czy to od pająka ale moje dziecko miało po ocy kilka ukąszeń koło siebie wyglądały jak rozdrapane strupki po ospie, większe od tych jak ukąsi komar, wtedy sie zastanawialam co to może być, teraz wiem ze może pająk, goiły się kilka dni teraz ma tylko małe blizenki, nieznosze pająków i boje sie ich są ogromne, nie spodziewałam się że w UK takie spotkam, myślalam że takie duże żyją tylko w egoztycznym klimacie

Gość gość
Te pająki przybyły z ciapatymi i czarnymi. Będzie coraz więcej tego dziadostwa.

Gość gość
Ja tam nie sieje paniki. Nie boje sie pajakow. Zreszta co zrobicie? Nie da sie obronic. Bedziecie codziennie chalupe przetrzepywac? Mam w domu kupe tych z chudymi nogami, zyjemy sobie w symbiozie. W ogrodzie pelno tych wlochatych grubasow. Nie widzialam natomiast tych pajakow z artykulu. Mieszkam w Northants.

Gość gość
ja tez codziennie ppatrze po domu ale co z tego jak moga gdzies byc wysprayowalam dom ale dalej sa jakies male i srednie stara chalupa.. Birmingham

Gość gość
Ten pająk co zwisal za oknem to pewnie zygiella x -notata,u mnie też ich jest dużo,Ale one są niegroźne,bardzo często są mylone wlasnie z fałszywa wdowa.Pająki podobno nie lubią kasztanów,warto pozakladac moskitiery na okna,nie lubią też zapachu mięty i cytryny.

Gość gość
Te pajaki falszywa czarna wdowa przybyla z wysp kanaryjskich, na statku.. I powiem ze jest ich mnostwo dlatego dopiero jest o nich glosno, zajelo I'm troche czasu by przyzwyczaic sie do angielskiego klimatu i rozmnozyc... Ja mieszkam na poddaszu I codziennie jakiegos zabijam.. I powiem szczerze ze jak mi ktos powie ze pajaki mi nic nie zrobia, to wsadze takiego do pudelka I podesle tej osobie.. Nie ma co panikowac, bo nie wiele sie da zrobic... Ale trzeba uwazac, sprawdzac posciel przed snem I ja Obecnie zamiast kapcia uzywam raid... Przy czym zauwazylam ze jak pajeczyne spryska sie raidem albo okno to przez pewien czas jest spokoj..