Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam na ciele coraz więcej pieprzykow POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Mam 21 lat, zażywam tabletki antykoncepcyjne, odżywiam się średnio (słodycze, fast foody czasem). Mam nadwagę (85 kg, 176 cm wzrostu). Mam na ciele coraz więcej pieprzyków, w okolicach dekoltu miałam 1 lub 2, teraz przybyło 5. Co to oznacza? Czy da się ich jakoś pozbyć? :( :( :(

Gość gość
Jak niby mamy ci pomóc? Marsz do dermatologa!

Gość gość
sorry ale nie wierzę w lekarzy... już tyle razy zostałam potraktowana jak śmieć,wszystko załatwione na odwal się, że nie pójdę... a na prywatnego mnie na razie nie stać. myślałam, że może odezwie sie ktoś, kto zna sie na medycynie holistycznej, alternatywnej... bo w konwencjonalna już nie wierzę :/

Gość gjg
Ale ci koleżanka powyżej dowaliła. Ha ha ha. Fakt, jak nie wierzysz w medycynę konwencjonalna, to dlaczego jeszcze piguły bierzesz? Następnym razem wyrażaj się jaśniej, pewnie miałaś na myśli, że masz dość lekarzy przyjmujących na NFZ:) Ty sobie wątrobę przebadaj, bo możliwe, że ci po prostu te piguły co bierzesz nie pasują. Albo ogólnie sobie ją tymi fast foodami i słodyczami rozwalasz.

Gość gość
taka twoja uroda być może- ja jestem szczupła, hormonów nie biorę i też mam więcej pieprzyków niż bym chciała. zacżęly się pojawiać ok 25 roku życia[teraz mam 30]. nie opalam się od lat, ale to może być nawet efekt jarania się na słońcu wiele lat wstecz za dzieciaka. jedyne co możesz zrobić, to unikać słońca i odstawić tabsy

Gość olivka niebieska
Zwiększona ilość pieprzyków jest przy robakach. Przebadaj się.

Gość gość
hej, tutaj autorka :) tak, "koleżanka" z góry mi dowaliła, ale akurat ma rację- jestem hipokrytką. Grubą? No można tak to nazwać (nie wiecie przecież jak wyglądam) Głupia? to jest bardzo względne :) powiem tylko w skrocie jak sytuacja się przedstawia: biorę hormony, bo jest to dla mnie najlepsza metoda zapobiegania ciąży, nie chcę rezygnować ze współżycia a inne metody odpadają...no i tutaj pojawia się problem, bo wychodzi na to, że bardziej sobie cenię wygodne współzycie niż wlasne zdrowie :P I naprawdę źle się wyraziłam, przepraszam. Chodzi mi bardziej o to, że nie widzę sensu w tym, żeby iść do lekarza dermatologa na NFZ, problem chyba jednak nie jest na tyle poważny, żeby isc prywatnie... czy osoba z góry może mi powiedzieć o jakie dokładnie robaki chodzi? lamblie? czy ogólnie pasożyty? a może to być też kandydoza?

Gość gość
Tutaj koleżanka, która ci dowaliła. Przepraszam Cię bardzo za te epitety - miałam zły dzień i widocznie chciałam się wyżyć. Zdarza mi się krytykować ludzi w necie, ale nigdy nie w ten sposób. Oczywiście co do hipokryzji zdania nie zmieniam.

Gość gość
To po co najpierw dowalasz bezsensu a pozniej przepraszasz,mysl co piszesz

Gość stokrotka130942
czy ktoś ma podobny problem z tymi pieprzykami? mam sytuacje podobną jak autorka... chciałabym tylko wiedzieć czy takie zmiany skórne są odwracalne i czy możliwe jest zniknięcie pieprzyków...

Gość stokrotka130942
czy jest tutaj moze ktoś kto się interesuje medycyną holistyczną i wie skąd sie biorą takie pieprzyki?

Gość gość
zwiększona ilość pieprzyków występuje przy robalach zrób badanie kału w tym kierunku plus badanie krwi na różne pasożyty jeśli do tego masz nieświeży oddech to robale są na 100% nawet jeśli nic nie wyjdzie w badaniach odrobacz się "profilaktycznie" ziołami nie zaszkodzi a może pomóc masz jakieś inne problemy zdrowotne czy tylko te pieprzyki ?

Gość gość
zanieczyszczona watroba .5 nowych pieprzykow to nie tragedia...

Gość zadan
Tak zanieczyszczona watroba,pasozyty,tez w poprzednich pokoleniach

Gość przystojny_jonasz
jaki żal ja mam na całym ciele może z 5 pieprzyków, nie opalam sie w lato, a jak jestem na słońcu to filtry ! mam 30 lat, codziennie pije też 4 kubki zielonej herbaty bo ma antyoksydanty.