Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moj pies ma problem to mam i ja

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś ma prawo opierdzielić mnie bo moj pies go obszczekał? Albo jego dziecko? Konkretnie to moj pies nie lubi małych dzieci i na spacerze szczeka na nie. Wiem ze to moze byc nieprzyjemne i idzie sie wystraszyc bo robi to nagle i głośno. Na innych ludzi i rzeczy nie szczeka, w domu tez jest cicho. Ogólnie to jest dobrze zsocjalizowany i z psami i z ludzmi i ich lubi. No ale dzieci (małych) nie. I nie ma rady zeby go wtedy uspokoić. Zawsze wtedy trzymam go w odleglosci zeby nie mial kontaktu z dzieckiem no wiadomo - smycz (zawsze chodzi na smyczy). Kaganca nie potrzebuje bo wazy 5,5 kg. I wlasnie chcialam zapytac czy to jest powod dla ktorego ktos moze mnie opieprzyc ze nie umiem psa wychowac, ze mam go ucieszyc ze co ja sobie mysle albo zwyzwac mojego psa?

Gość gość
otrulbym takiego szczekajacego s********a ktory straszy moje dzieci...

Gość gość
to jest pies - ma prawo szczekac. jesli nie lubi dzieci to niech nie lubi. jak go trzymasz z daleka na lince to ok. chyba ze szczeka na wszystko i wszystkich to wtedy jest problem. jak nie lubi tylko dzieci to trudno. tak juz ma.

Gość gość
ja to mu się nawet specjalnie nie dziwię 🖐️ ale kaganiec powinien mieć i nie rozumiem co tu waga ma do tego...

Gość gość
Ja mu się nie dziwię.

Gość gość
po to jest pies żeby szczekał a ludzie kochaja marudzic i się czepiac o wszystko. Olej to tym bardziej że pies jest na smyczy i nikomu krzywdy nie robi. Jak dzieciaki dra mordy to jest ok a jak pies sobie zaszczeka to już jest niedobry... sfrustrowane polaczki...

Gość gość
Mój pekinczyk waży 6 kg, niecierpi dzieci i tez potrafi je obszczekiwać Jak mam mu niby zalożyc kaganiec na ten płaski pyszczek? chyba na cała głowę bym musiala :))

Gość gość
mały pies nie musi mieć kagańca - tylko smycz

Gość gość
Pytam sie Was bo mi w sumie szkoda tych dzieci bo niektore sie solidnie przestraszyly a go nie zaczepiały wcale. Co innego takie co go drażnią.

Gość gość
No opieprzyć Cię może, nikt mu nie zabroni, chociaż chyba nie jest dla nikogo dziwne że pies szczeka. Podobnie jak Ty masz prawo zwrócić uwagę matce dziecka które np. krzyczy na Twojego psa albo go zaczepia. Jak pies nie jest agresywny tylko po prostu szczeka to żadne prawne konsekwencje Ci nie grożą, a że dla kogoś może to być nieprzyjemne i zwróci Ci uwagę - cóż, trzeba się z tym liczyć mając niemiłego zwierzaka :D

Gość gość
nie moze tak byc aby pies straszyl niewinne dziecko czy ty wiesz ze takie dziecko leki bedzie miec przed psami? widac nie jest zresocjalizowany psa mozna nauczyc wszystkiego obejrzyj sobie program pt zaklinacz psow i swego naucz zachowania odpowiedniego wobec dzieci ja jak kogos nie lubie nie szczekam na niego tu jest cos innego niz fakt ze pies dzieci nie lubi psa trzeba umiec zrozumiec rozszyfrowac znac jego przeszlosc