Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie ciążowe

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 10tyg.ciąży ...nie daje rady pracować , praca 12-sto godzinna na nogach , 15min. przerwy :( nie ma opcji aby pracować po np. 8 godzin - szefowa nie zgodziła się i "sugeruje" L4 . Jak mylicie jeśli umówię wizytę na 29.10 to lekarz wypisze mi zwolnienie równo od 01.11 ?? bo chciałabym zacząć zwolnienie równo z początkiem miesiąca - czy lekarz morze wypisać zwolnienie 29.10 na okres od 01.11 ??

Gość gość
Z czego wiem to lekarz może napisać tylko od dnia w którym u niego byłaś. Nigdy nie pisał mi na dłużej niż 2/3 tyg do następnej wizyty.

Gość gość
od dnia wizyty na góra 3 tyg.

Gość ciezarowka2567
Lekarz moze wypisac zwolnienie od dnia w ktorym przyszlas lub kilka dni wstecz jesli to konieczne, ale do przodu nigdy ci nie wypisze. Nie rozumiem dlaczego chcesz akurat od poczatku miesiaca, to przeciez nie ma zadneo znaczenia.domyslam sie ze chodzi o pensje. Tak czy siak wszystko ci sie bedzie zgadzalo, zus zla ciazowe platne jest 100%.a ewentualnymi rozliczeniami czasowymi to kadrowa bedzie sie martwic.

Gość gość
tylko dwie mamy były na zwolnieniu ciążowym ?? wszystkim tu obecnym mamom lekarze wypisywali zwolnienia od dnia wizyty?? to akurat nie problem ,że zwolnienie będzie na max.2tyg .Na ostatniej wizycie lekarz sam pytał , czy wypisywać zwolnienie ( bo zna moją historię choroby i wie na czym polega moja praca i sam sugerował ,że najlepiej było by gdybym poszła na zwolnienie,że to z ciężko, ale ja się uparłam,że nie i teraz żałuję , bo wczoraj w pracy miałam koszmar :( przeholowałam i dziś brzuch "ciągnie" i jak dotąd nie wymiotowałam , tak dziś rzygam odkąd otworzyłam oczy :(

Gość gosciowa
Ja zawsze na miesiaz rowno dostaje zwolnienie

Gość gość
raczej zwolnienie dostaniesz od 29.11 ewent od 30.11

Gość gość
ja dostawałam na 4 tygodnie, ale od dnia wizyty. Nigdy nie pytałam o późniejsze, bo w szpitalu dowiedziałam się o ciąży, po szpitalu miałam szpitalne a potem już od ginekologa, Zwolnienie zawsze na 4 tygodnie, bo co 4 tygodnie wizyta, nie pamiętam na ile wtedy dni dostałam, bo raz mojej gince wypadł urlop, dała mi chyba na 30 dni, i kazała na te pozostałe, czyli chyba 5 pójść do lekarza rodzinnego, który miał mi wypisać kontynuacje, a potem znowu co 4 tygodnie.

Gość gość
Na jakie max 3 tyg ja ostatnio mialam na 6 tygodni bo po takim czasie mialam wizytę

Gość gość
od dnia wizyty. Chyba że pójdziesz prywatnie do niego

Gość gość
Moze być i od dnia następnego po wizycie. Nie plećcie bzdur, że nie.

Gość gość
Mi lekarz wypisuje L4 czasami "na przód", ale póki co maksymalnie o jeden dzień.

Gość gość
mi w ciąży lekarz wypisywał l4 nawet na 6 tyg

Gość gość
Z tego co wiem,lekarz może wypisać zwolnienie od dnia następnego, czyli jeden dzień wprzód. Jeśli masz wizytę np. na godz. 19., a wcześniej byłaś w pracy? To jest logiczne, że masz zwolnienie od dnia, kiedy Cię w pracy nie będzie. I gin może wypisać L4 na 28 dni.