Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aplikacje mobilne dla dzieci

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, korzystacie z aplikacji mobilnych dla dzieci? Jeśli tak to z jakich? Macie jakieś fajne edukacyjne?

Gość gość
My korzystamy z aplikacji z odgłosami zwierząt i z karmieniem żyrafy:)

Gość Limbosca
Befit (http://www.befitapp.pl/) polecam. Uczy zdrowych nawyków żywienia. Polega na uprawianiu warzywa albo owocu, na początku są dwa do wyboru, a potem odsłaniają się kolejne, jak się robi postępy w uprawie.

Gość gość
U nas rządzi Pou ale wymiar edukacyjny jest tu tylko taki ze się trzeba o kogoś troszczyć no i uczyć się wydawania pieniedzy że jak się ich nie ma to można glodowac albo chorowac a na leki brak. W dodatku cieszy zarówno 2 latka jak i 5 latkę.

Gość shelka38
Limbosca, befitu próbowałam i faktycznie jest całkiem efektywny. Łatwiej mi obecnie namówić dziecku do jedzenia nielubianych dotąd warzyw. Nie jest to więc głupi pomysł.

Gość Mateczka80
U mnie też Befit rządzi. Moje dzieci uwielbiają tę aplikację, chyba nawet bardziej niż Angry Birds :-) Dzięki temu ja też mam mniej pracy, chociaż dzieci teraz ciągle mnie zasypują nowymi informacjami na temat zdrowego żywienia, więc dzięki temu sama też się edukuję :-)

Gość KejSha
A my ostatnio znalezlismy swietne aplikacje-zagadki. To takie dla dzieciaków w wieku wczesnoszkolnym - kiedy potrafia już czytac. Podam linka i tu sobie znajdziecie wszystkie: https://play.google.com/store/apps/developer?id=WaaWee Zagadki wyprobowalismy chyba wszystkie - mojej 7letniej Gabrysi bardzo sie podobaja. Najbardziej zwierzeta, flagi, kwiaty i przedmioty przez dziurkę. Najmniej lubi pierwiastki i państwa bo nie zna jeszcze symboli chemicznych i map :) Za to moj drugi 4 letni urwis lubi sobie porysowac, aplikacje znajdziecie tez pod tym samym linkiem. Z innych to dzieciaki lubia tez bardzo aplikacje w stylu "znajdz roznice" - takie ucza spostrzegawczosci. Generalnie wszystkie ktore tu podalam ucza i zajmuja dzieciaki na dluzej, wiec ja moge spokojnie prowadzic samochod, albo sprzatnac mieszkanie :)