Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nataliaekolog

Czy to ciaza

Polecane posty

hej , mam problem. w czerwcu bylam na 18 kolegi i niestety za duzo wypilam . tzn nie duzo, ale skonczylo sie na wymiotowaniu. ale moj problem jest inny . zaluje tego ale czasu nie cofne. na imprezie bylo tylko kilku znajonych. wydaje mi sie, ze do momentu wymiotowania pamietam wszystko . a jak juz zaczelam to zaopiekowaly sie mna przyjaciolki. dzialo się to w 5 dniu cyklu miesiaczkowego . od poczatku roku mam probemy z miesiaczką, zdazylo sie ze nie mialam jej od 3 m-cy . po tej jednorazowej sytuacji z alkoholem spalam u przyjaciolki, pamietam nawet jak dojechalismy do domu . ogolnie wydaje mi sie ze wszystko pamietam . jednak mialam kaca moralnego bo na codzien jestem bardzo porzadna dziewczyna. pytalam obeznych na tej imprezie przyjaciol czy nie robilam nic dziwnego itp , mowili ze tylko zygalam . kolejna miesiaczke dostalam 6 tygodni pozniej, nastepna tez w ostepie ponad 30 dni , i kolejna tydzien temu - rowniez w takim odstepie . nie roznila sie ona niczym od poprzednich. byla bardzo skapa i krotka, ale jak zaznaczam - taki rodzaj miesiaczki mam juz od marca tego roku , wiec niby wszytsko okej . znajomi mowia ze nic nie robilam, sama nawet nie mam najmniejszego wspomnienia o jakimkolwiek seksie. wiec wydawaloby sie to calkiem nierealne abym byla w ciazy ... ale.. na piersiach mam duzo widocznych zyl( niewem czy wczesniej je mialam ) i nie bolaly na poczatku az do tego tygodnia. czulam najpierw jakis czas takie pulsowanie w nich , a wczoraj scisnelam fakt faktem dosc mocno sutka i wydaje mi sie ze wyplynelo z niego kilka kropelek przezroczystego plynu . i oczywiscie zaczelam panikowac ze to moze byc ciaza. jesli by sie to potwierdzilo to bylby to 18 tydzien . ale zadnych innych typowych objawow nie zauwazylam . co o tym myslicie ? czy mozliwe jest to abym kompletnie nie pamietala ze uprawialam seks - pierwszy raz w zyciu - bo jestem dziewicą ? czy to moze byc ciaza? blagam, odpiszcie cos, bo fiksuje

Gość gość
i nikt nie odppowiee ??????

Gość gość
IDZ DO LEKARZA BO MASZ PROBLEMY HORMONALNE !!!!

Gość gość
lecz się na głowę. Nie uprawialaś seksu a myślisz że jesteś w ciąży

Gość gość
wiem ze to jest choore. bo przeciez nawet po alkoholu bym to zapamietala.. a poza tym znajomi nie sa tak podli aby mnie wykorzystac. jednakze niewiem odaczego sobie wkrecilam ze jestem w ciazy .. -.- kazda kolejna miesiaczka byla dla mnie najszczesliwszym dniem od tamteg czasu . ale teraz te piersi znowu sprawily ze wpadam w doslowna paranoje . wiem wiem - piszcie mi ze glupia jestem ito itd- ja to wiem.. ale jak to mozna wytlumaczyc logicznie ? problemy hormonalne ? a trzeba je leczyc farmakologicznie czy jakims cudem sie rozwiążą? poza tym moze to nie jest wogole na temat, ale od kad zaczely sie problemy z miesiaczka to strasznie utylam i zadna dieta nie zbija tych zbednych kg, co w przeszlosci byloby nie do pomyslenia bo zawsze jadlam duzo , ale po to aby przytyc... a teraz tyje bez przesadnego objadania sie . ja juz sie w tym gubie i nie mam kogo zapytac, dlatego wybaczcie ze wam zawracam glowe

Gość gość
a jakie sa jeszcze inne objawy problemow hormonalnych?

Gość gość
jest tu jeszcze ktos ?

Gość gość
gdyby była to faktycznie ciąża miałabys mnustwo innych objawów, tj. wymioty, ból w okolicy macicy - ktore jest wynikiem jej powiekszania, mdlosci, takze pieris byłyby powiększone a na około sutków powychodziłyby ci takie małe "wypukłości", ba! bolałyby Cię niemiłosiernie! Idz na badania hormonow, bo sam fakt jakie masz miesiączki i w jakim odstępie mogą swiadczyc ze cos z nimi jest nie tak.

Gość gość
takie male wypuklosci mam..... ;/ ale myslisz ze moge na 100 % wykluczyc ciaze ?

Wygląda na to, że masz problemy hormonalne, może problem też z tarczycą. Powinnaś jak najprędzej udać się do lekarza! Mało prawdopodobne żebyś nie pamiętała seksu. Musiałabyś być napruta jak stary alkoholik albo ktoś by ci podał tabletkę g****u. Poza tym widziałabyś "ślady" po seksie.

Gość gość
ślady tzn ? nie no , nie bylam tak napruta bo pamietam jak nawet do domu wrocilam wiec szczerze w to watpie . ale naczytalam sie w necie o roznych dziwnych przypadkach ze ktos nie pamietal seksu , ze miesiaczka w ciazy i teraz fiksuje. wiem ze to glupie. poza tym ostatnimi czasy tak mi wlosy wypadają ze z dywanu musze wybierac co jakis czas... i na calym ciele mam tak wydoczne zyly jakbym je dlugopiisem narysowala + mega blada jestem . ;/ cale wakacje chodzilam ubrana na cebulke bo bylo mi zimno a teraz mi cieplo pomimo tego ze na dworzu chlodniej. sory ze tak tu wam glowe zawracam , ale niewiem gdzie sie z tym udac. do lekarza? rodzinnego czy jakiego na poczatek

Gość gość
To na pewno nie jest ciąża, spokojnie...jezeli masz 18 lat idz do ginekologa, jezeli sie wstydzis idz do lekarza rodzinnego i popros o skierowanie na badania z uwzglednieniem tarczycy, powiedz mu ze ostatnio zle sie czujesz, masz zaburzenia miesiaczkowania i chcialabys to sprawdzic. Nie lekcewarz tego, bo to moze miec powazne nastepstwa w przyszlosci.

Gość gość
cholercia , dziekuje za rade, wiem ze jest ona sluszna. ale ja sie tak booje i wstydze ze to masakra. ;/ a czy przy oddawaniu kwri jako krwiodawca oni badaja je tez pod tym wzgledem ? bo chcialabym isc oddac, bo moze sie komus przydac, ale niewiem czy sie nadaje.. tak mam 18 lat, nawet prawie 19 ;/ ale glupsia i wstydliwa jestem jak dzieciak

Mówiąc ślady mam na myśli np spermę ;p. Ona nawet po kilkudziesięciu godzinach potrafi jeszcze wypływać z pochwy. Zostawiłaby ci ślady na majtkach. Poza tym pewnie miałabyś jakieś lekkie otarcia i być może krew skoro jesteś dziewicą, choć to niekonieczne. Nie czytaj takich rzeczy w necie bo jakbym ja czytała to by pewnie u siebie zdiagnozowała raka, AIDS i bóg wie co jeszcze ;p. To co opisujesz to według mnie objawy jakiejś choroby a nie ciąży. Ja bym się wybrała go ginekologa, DOKŁADNIE opisała swoje objawy, szczególni zaburzenia miesiączkowe oraz nabrzmiałe, bolące piersi. Zapewne to on cię wyśle na szczegółowe badania. Możesz się przejść też do rodzinnego, ale według mnie on może zbagatelizować twoje objawy (mi się raz tak zdarzyło). Jeśli tak bardzo masz stracha przed tą ciążą to poleć do apteki i kup test. Kosztuje parę złotych. Wydaję mi się jednak, że jeśli masz zaburzenia hormonalne to może on wyjść fałszywie dodatki. Ale nie wkręcaj się. Prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży nie wynosi chyba nawet 0,1 % w twoim przypadku ;p.

Gość gość
dziekuje :) uspokoilas mnie troche ;]

Przy oddawaniu krwi badana jest grupa oraz obecność antyciał na choroby, które mogą być przenoszone przez krew. Nie sprawdzą ci czy jesteś w ciąży. Nie musisz się wstydzić idąc do lekarza. Do niego się idzie jak jest się chorym, nie ;)? Nie musisz mu wspominać o swoich schizach na temat ciąży. Po prostu powiedź że się źle czujesz i masz takie a takie dolegliwości.

Gość gość
Masz problem z tarczycą. Zdradza to twoje przytycie, którego żadna dieta nie uspokaja.

Gość gość
ufffffffffffff......... moze dziwnie to zabrzmi , ale sie ciesze to to moze bc tylko tarczyca czy jakies hormony ;p takie choroby chyba sie w maire szybko leczy co nie ? czyli moge isc oddac krew? nie ma zadnych przeciwskazan ?

Gość gość
Gdybyś faktycznie była w 18 tyg. byłoby coś widać, nie martw się tak i nie nakręcaj bo to najgorsze co możesz zrobić. Najważniejsze abys porobiła sobie badania, bo jezeli to np. problem z tarczyca to musisz to leczyc.

Gość gość
no wlasnie moim zdaniem nie widac, bo ja nawet jak brzuch "wciagne" to jest plaściutki. ;] a wiesz moze jak sie leczy tą tarczyce ?

Gość gość
powazny ? ja kompletnie niewiem co to za choroby tarczycowe.. nie znam sie na tym . co masz na mysli mowiąc powazny ?

Gość gość
THENAWOJKA - bardzo dziękuje ;) naprawde szczerze dziekuje ;) i innym "gosciom" rowniez :) ja sie ogarne i chyba w najblizszym czasie odwaze sie i do lekarza . jeszcze raz dzieki ;)