Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od jakiej temperatury zbijac nurofenem niemowle 7 miesiac

Polecane posty

Gość gość

Synek ma temp.38 stopni. Nie wiem czy to zwiazane z zabkowaniem,bo wlasnie wychodzi jeden zabek. A moze tez lapie infekcje. Jutro rano i tak mamy wizyte w przychodni. Ale czy czekac do 38,5 czy np na noc podac i tak nurofen nawet jak nie wzrosnie bo od kilku dni maly spi bardzo niespokojnie, poplakuje co chwile przez sen,byc moze boli go dziaslo.

Gość fanka anka
Mojej córce zbijam temp nawet jak ma ok 37 stopni ale to tylko na noc. Już przy tej temp źle śpi, co chwile się budzi, płacze. W dzień czekam do 38,5 chyba że widze że źle znosi temp.

Gość gość
Ale 37 to normalna temperatura.....

Gość gość
Zbija sie dziecku temperature przy 38 c , jeżeli ząbkuje to koniecznie mu daj na wieczór gdyz wtedy zęby dają najwiecej popalic .Nurofen działa również przeciwbólowo i przeciwzapalnie

Gość fanka anka
Źle się wyraziłam, jeżeli przez cały dzień ma temp powiedzmy ok 38 i jest marudna, to przed pójściem spać jeśli ma ok 37 stopni to nie czekam, aż w nocy będzie więcej, tylko daje jej coś na obniżenie temp. I tak w nocy jakoś leki gorzej na nią działają i po kilku godzinach musze dawać paracetamol.