Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konsternacjaaaa

Czy powinno się akceptować takie zachowanie

Polecane posty

Gość konsternacjaaaa

Mój facet ma dwójkę przyjaciół (para - chłopak i dziewczyna), do których często się udawał do mieszkania. Zawsze robił to tak, że chodził do nich sam, beze mnie, mi nic nie proponując. Gdy w końcu poczułam się zwyczajnie zazdrosna, poprosiłam go o to, aby wybierał - mnie lub ich, bo naprawdę wkurzał mnie taki stan rzeczy. Wybrał mnie, a po jakimś czasie... znów znalazł się u nich z tylko sobie znanych przyczyn. I tak kilka razy - mój ochrzan, prośba o wybranie mnie lub ich, jego obietnice, że "będzie już grzeczny" i łamanie obietnicy. A wczoraj powiedział, że idzie na piłkę nożną. Tak się składało, że przed jego wyjściem z domu powiedziałam mu, jak bardzo go pragnę i z utęsknieniem czekam w domu (bo mieszkamy razem). Nie było go przez trzy godziny - na piłce zwykle bywa krócej. Dowiedziałam się, że nie był wcale na piłce, bo nie zebrali odpowiedniej ilości graczy i wylądował.... u swojej ukochanej pary. Bez informowania mnie o tym. A jak wrócił do domu, gdy zapytałam jak było na piłce, odpowiedział, że fajnie, że sobie pobiegał. Gdy zrobiłam awanturę przepraszał i mówił że jestem najważniejsza bla bla... Myślicie, że w takiej sytuacji powinno się wybaczyć? Czy jest to normalne?

Gość gość
Pytalas dlaczego Cie nie zabiera do nich?

Gość konsternacjaaaa
Tak i zawsze się wykręcał od udzielenia odpowiedzi - "miałaś dużo pracy, chciałem dać ci spokój", "to wyszło spontanicznie", "nie miałem telefonu"... Mi się nie chce wierzyć, że to prawdziwe przyczyny - tym bardziej, że te wizyty zaczął przykrywać kłamstwem...

Gość gość
Az ciekawe co tam robia...

Gość gość
zapewne walą się w trójkącie!!!

Gość gość
zapewne wpada do nich pobzykać panią domu,a pan domu lubi patrzeć i sobie przy tym strzepnąć!

Gość gość
może lecie na tą dziewczynę i dlatego nie może przestać tam chodzić

Gość gość
jak mozna "kazac" komus wybierac miedzy soba a PRZYJACIOLMI :D masz to co chcialas :D

Gość gość
Moze po prostu znajomi Cieie nie akceptują... No wiesz, czasami niestety tak sei zdarza, moze uwazaja ze nie pasujesz... :P

Gość gość
chodź z nim i akceptuj. nie chce Cię zabierać -nie akceptuj

Gość gość
Dziwię się, że jeszcze z tobą jest.

Gość konsternacjaaaa
"jak mozna "kazac" komus wybierac miedzy soba a PRZYJACIOLMI smiech.gif masz to co chcialas" kazałam wybierać, ponieważ czułam się zdradzana. nigdy nie byłam zazdrosna. nawet, gdy przenocował w swoim łóżku koleżankę, nie miałam z tym problemu. tu czuję się zdradzana nie tyle fizycznie (bo o ewentualnym trójkąciku nic nie wiem), co psychicznie "chodź z nim i akceptuj. nie chce Cię zabierać -nie akceptuj" sensowna porada, tylko - o czym nie wspomniałam - już to proponowałam wielokrotnie

Gość gość
zazdrosna o przyjaciol?? masz az takie kompleksy? czy tylko o te dziewczyne? to, ze cie nie zabiera to jego wina a nie ich, masz problem z facetem a nie z jego przyjaciolmi pytalas dlaczego cie nie zabiera gdy sie z nimi spotyka?

Gość konsternacjaaaa
Zanim kazałam wybierać "ja albo oni" próbowałam to jakoś rozwiązać - rozmawiać na ten temat, dowiedzieć się dlaczego chce do nich chodzić tylko sam, nie ze mną i oczywiście proponować, aby mnie ze sobą zabierał. Ale nic z tego nie wyszło i czułam się zwyczajnie pokrzywdzona. Ja go nie separuję od moich przyjaciół, w życiu by mi to do głowy nie przyszło. Chyba nie taki jest sens związku...

Gość gość
kazalas wybierac...hmm strasznie niedojrzala jestes

Gość konsternacjaaaa
a są jakieś inne, poza rzuceniem go, aby rozwiązać tę sytuację i nie być pokrzywdzoną?

Gość gość
ale co odpowiedzial na pytanie dlaczego cie nie zabiera?

Gość gość
nie kazała mu wybierać. chciała iść z nim.

Gość konsternacjaaaa
gdy pytałam dlaczego mnie nie zabiera ściemniał mówiąc, że nie chciał mi przeszkadzać, bo miałam dużo pracy, spotkał ich w drodze z pracy itp.

Gość gość
aha, no coz, na moje oko to on nie traktuje cie zbyt powaznie a do innych znajomych cie zabiera?

Gość gość
sorry, ale moim zdaniem gość najwyraźniej kocha się w tej "przyjaciółce" - a ty po prostu jesteś na doczepkę - nawinęłaś się i tak zostałaś - być może tamta kazała mu sobie kogoś znaleźć, żeby jej mąż nie zaczął ich podejrzewać! może on ją odwiedza jak nie ma męża w domu - dlatego cię nie zabiera i kłamie, że u nich nie był!

Gość gość
"mówiąc, że nie chciał mi przeszkadzać, " x :D

Gość gość
bylam kiedys w podobnej sytuacji , tylko ze ta para , teraz juz malzenstwo - kobieta byla kiedys jego dziewczyna pozniej byla a teraz jest zona jego przyjeciala , i tak sie przyjaznili we trojke to takie chore uklady non stop u nich siedzial uzalezniony od nich a oni od niego mnie nie zabieral , obiadki razem gotowali spedzali wieczory dnie ja dlugo nie wytrzymalam :) u Ciebie tez cos musi byc na rzeczy moze rzeczywisce lubia trojkaty dobrze sie znaja ja podejrzewalam tez trojkat