Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nesaya

Co myslicie o naturalnych metodach zapobiegania ciazy

Polecane posty

Gość nesaya

Bo ja juz sama nie wiem co myslec.Moj chlopak jest bardzo wierzacy i po slubie chce, zebysmy stosowali ta metode.Prawde mowiac jest to meczace bo codziennie musze sprawdzac sluz u pochwy i mierzyc temperature.Poza tym nawet nie wiem na ile procent to jest skuteczne,boje sie ze zajde w ciaze w taki sposob.....

Gość Bacillus von Glick
Możesz być pewna, że zajdziesz o ile któreś z was nie jest bezpłodne. Szczęśliwie po urodzeniu dzięki naturalnym metodom antykoncepcji czwartego-piątego dziecka tak dalece odechce wam się seksu, że problem rozwiąże się sam.

Gość nesaya
Rozmawialam z nim o tbletkach,prezerwatywach.Ale on uparcie stoi przy tych naturalnych metodach.Bo Bog stworzyl dni w ktorych kobieta nie jest w stanie zajsc w ciaze i dni w ktorych daje rade...eh .... nie wiem co zrobic.Mam prawie 19 lat...nie chce byc mloda mama...

Gość gość
dziewczyno weź tabletki i nic mu nie mow, to Ty bedziesz miałą potem wiekszy problem

Gość gość
o matko dziewczyno, uciekaj od niego, gdzie pieprz rośnie..,, myślałam juz juz nie ma takich ludzi a na dodatek młodych chłopaków.. masakra....

Gość gość
Ktoś Ci dobrze napisal - bierz tabletki, bo potem Ty będziesz mila problem, nie on.

Gość gość
I dobrze chlopak mowi. Poczytaj o tabletkach- dzialanie podobne jak bys wziela poronna. Bo jak dojdzie do zaplodnienia nawet to antykoncepcyjna zabija...

Gościu powyżej-ale p********z ;) Założycielko tematu, obgadaj z nim to jeszcze raz, metody naturalne są strasznie zawodne, jeśli chcesz mieć furę dzieci to spoko, ale jak nie to postaw na swoim, to Twoje ciało, Twoje życie.

Gość gość
zaproponuj mu wstrzemięźliwość. to o wiele bardziej pobożne niż jakieś mierzenie śluzu

Gość gość
Nie jedna by chciala takiego porzadnego chlopa, a Ty autorko wybrzydzasz

Gość gość
to że młody mocher to jeszcze nei znaczy ze porzadny ... młoda jesteś i wiele Cie jeszcze czeka, nie ulegaj presji

Gość gość
przyjdz do mnie..to zobaczysz....juz piecioro...rok za rokiem

Gość szokwtrampkach
Myślę że już w XVII W. wiedziano co myśleć o naturalnych metodach zapobiegania ciąży. Jesteś niestety ofiarą manipulacji, i nie jest tak że tylko ta nieszczęsna metoda jest twoim problemem. Jesteś zapewne jeszcze bardzo młoda, ale postaraj się spojrzeć na wasz związek z innej perspektywy, trochę z boku, bo niestety nie wygląda on dobrze, jesteś traktowana jak rzecz, czy własność a to nie wróży nic dobrego na przyszłość, wybiegi typu weź pigułkę po kryjomu przed nim itp. to tylko gierki które spowodują więcej złego niż pożytku, dobrze było by gdybyś umiała w swoim otoczeniu znaleźć kogoś o trzeźwym umyśle i umiejącego pomóc w twojej niełatwej sytuacji, szczerej rozmowy z wybrankiem na razie nie proponuję bo albo już się odbyła albo w obecnym stanie ducha nie jesteście do niej zdolni, co na jedno wychodzi, myślisz o małżeństwie a więc o całym życiu, zastanów się, ja też byłem kiedyś młody i z tej perspektywy wiem że niektórzy ludzie są niereformowalni a na dłuższą metę nie da się wytrzymać z osobnikiem niezdolnym do kompromisu, szacunek i miłość w związku to elementarna podstawa, a układ typu bo ja tak chcę i koniec! działa tylko w przypadku masochistów.

Gość gość
A placi na eadio maryja? Jak takk to zostaw nieudacznika wszystko na radyjko przepuysci nici z mieszkania itp

Gość gość
Metoda jest skuteczna, pod warunkiem, że ściśle stosujesz się do reguł. Nie jest to metoda dla niecierpliwych, więc nastolatki odpadają :) I żeby nie było - nie jestem moherem, jestem po prostu eko. Metodę Roetzera stosowałam z powodzeniem 7 lat, a teraz według życzenia zaszłam w ciążę za pierwszym podejściem.

Gość gość
Jak to bardzo wierzący skoro już obserwujesz śluz czyli współżyjecie, a piszesz ze ślub dopiero przed wami?????? To jest hipokryzja.

Gość gość
Autorko, nie badz glupia! Naturalne metody to najlepszy sposob na czeste zachodzenie w ciaze. Moja wierzaca sasiadka ma juz 6 dzieci stosujac kalendarzyk. Zreszta, sa podawane statystyki zaplodnien przy poszczegolnych metodach, wiec poczytaj w necie. A co do twojego chlopaka....a niby dlaczego to on ma decydowac, jak ty masz sie zabezpieczac? Co to on guru jakis jest? Ty wlasnego zdania nie masz? Juz po tym widac, jak to wierzacy chloptas bedzie cie traktowal po slubie. Pomysl o tym:) Na twoim miejscu troche bym sie z nim podroczyla. Powiedzialabym, ze najskuteczniejsza metoda zabezpieczajaca przed ciaza jest abstynencja. Ciekawe co on na to i jak dlugo wytrzyma. I jeszcze jedno...skoro on taki wierzacy, to dlaczego uprawia seks przed slubiem?

Gość gość
I dobrze chlopak mowi. Poczytaj o tabletkach- dzialanie podobne jak bys wziela poronna. Bo jak dojdzie do zaplodnienia nawet to antykoncepcyjna zabija... ************************** Ja pierole wieszej bzdory nie czytalam. Tepoto tabletka uniemozliwia owulacje, a nawet jak w jakis sposob mogloby do niej dojsc to nie zabija plodu ZACOFANY KATOLIKU. Ja Tobie radze wejsc na fora katolicke internetowe. Dzieki systemtycznosci i wstrzemiezliwosci wielu parom ta metoda sprzyja i kobiety nie zachodza w ciaze. Najgorsze jest w tym to ze ze wtedy kiedy kobieta ma najwieksza ochote na sex to wlasnie tego sexu nie moze uprawiac. I na sex spotaniczny tez nei amsz co liczyc.

Gość gość
Ja prdl...mylić kalendarzyk z NPR. To jest dopiero zacofanie.

Gość gość
A niby dlaczego ludzie maja byc wstrzemiezliwi wtedy, kiedy maja ochote na seks? Czyli co, maja sie pieprzyc wtedy, kiedy tej ochoty nie maja? Smiechu warte..... Istnieja metody zapobiegajace skutecznie zajscu w ciaze. Seks jest piekny i ludzie powinni sie nim cieszyc zawsze wtedy, kiedy maja na to ochote, bez obawy ze zalicza wpadke. Ludzie, to nie sredniowiecze:)

Gość dr Skrob Skrobalski
nie daj sie w to wkręcić,bo cię durny chłoptaś wrobi,te tzw.naturalne sposoby,to po prostu nic innego,jak "watykańska ruletka:",ciaża pewna, potem trzeba będzie skrobać,hahaa