Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robaki u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam mamy, mam nadzieje ze pomozecie... Moje dziecko (prawie 3 lata) ma typowe objawy robaków, jest przebadany od A do Z w kupie nic nie znaleziono. Ma podkrązone oczy, sine, wierci się w nocy, kopie nogami mocno, nie śpi spokojnie, rano zgrzyta zębami, mocno kaszle. Lekarka twierdzi że skoro badania nie wyszły, to robaków nie ma. A ja myślę że chyba nie m racji... co w takiej sytuacji, zaufać lekarce? Bo Syn ma np. inhalacje po których nadal kaszle, więc skoro mu takie coś nie pomaga? Czy jest coś, co mogę kupić, dostać bez recepty i rozpocząć odrobaczanie "na włąsną rękę" ? czy to zbyt mocne leki, i lepiej pod opieką lekarza? (pewnie jakiegoś innego?)??

Gość gość
bardzo proszę o porady, dzieki

Gość gość
Nie odrobaczaj na siłę skoro nic nie wychodzi w kale. Może to jednak coś innego?

Gość gość
może, dlatego się zastanawiam czy ktoś miał podobny przypadek. Wiele osób twierdzi, że odrobaczanie powinno być mimo wszystko raz na rok na przykład, dla calej rodziny. Dlatego więcej o tym myślę. Zastanawiam się czy są takie środki które pomogą, ale w sytuacji gdyby nie bylo robaków, to po prostu nie zaszkodzą itd.

Gość gość
nie wiem czy zrozumiale napisałam, jest przebadany od A do Z pod kątem alergii, badania krwi, wymazy itd, a kał był raz badany tylko.

Gość gość
poprostu pościemniaj - idz i powiedz że ty masz bo widziałaś itd i da ci leki dla całej rodziny - dziwi mnie twój lekarz - przecież jak już coś to badan się kał 3 krotnie a i tak może nie wyjść.. albo idź do apteki i wynudź cos - ja poszłam powiedziałam że ja mam (ale faktycznie ja mam...) i od ręki wypisała mi i mężowi - a dziecko dostało od pediatry w płynie.. dawka jednorazowa - bez skutków ubocznych

Gość gość
Hmmm, ciekawe co piszesz. Idę dzisiaj do lekarza po południu, porozmawiam, babka jest spoko, ogolnie zastrzeżeń nie mam, więc porozmawiam spokojnie i może coś przepisze ;-/