Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionaa

Wiarygodnosc testu po 15 dniach

Polecane posty

Gość zdziwionaa

Hej dziewczyny. Poniosło nas z narzeczonym i czasie owulacji niezabezpieczyliśmy się. Zrobiłam test po 15 dniach od stosunku i wyszedł negatywny. Objaw bezpośrednich ciąży nie mam, tylko ciągle jestem zmęczona i mam duży apetyt ale tym obwinić pogodę można. Okres spóźnił mi się 3 dni, a jak przyszedł to było delikatne tylko dwudniowe plamienie, gdzie normalnie trwa 5 dni i cieknie jak z kranu ;) no i mam ciągle podwyższoną tempke, tak koło 37. Sprawdzę za jakiś tydzień znowu, ale tak tylko się zastanawiam, przecież 15 dni to test powinien być wiarygodny? Kiedy wam wyszedł? Jak to u was było?

Gość gość
mnie test wyszedł dopiero 2 dni po term okresu Jak podejrzewasz ciążę to zrób betahcg w laboratorium da ci pewny wynik.

Gość zdziwionaa
Ja robiłam w 3 dzień spóźnionego okresu z porannego moczu, a popołudniu dostałam tego okresu/plamienia czy cokolwiek to było. Czy często się zdarza że test wykrywa dużo później ciążę?

Gość gość
dużo zależy jakaś test ma czułość testy z moczu są różne. Z krwi jest dużo bardziej pewny

Gość gość
polecam test z krwi test z moczy na dwoje babka wrózyła

Gość zdziwionaa
Mam awersję do jakichkolwiek igieł wbijających się w ciało, dlatego jeśli mogę tego uniknąć to to robię ;)

Gość gość
to życzę powodzenia w ciązy gdzie się pobiera krew co kilka tygodni:P

Gość zdziwionaa
Hahaha o to pięknie :) no cóż dlatego mówie kiedy nie muszę, a dla dobra dziecka i prawidłowego przebiegu ciąży zacisnę żeby i przeżyję bo muszę :)

Gość gość
Mi pozytywny test wyszedl dopiero po dwoch tyg.od daty spodziewanej miesiaczki,wczesniej ciagle byla jedna krecha,zdarza sie tak gdy cykl sie przesunie a Ty akurat w ciaze zajdziej i u mnie tak wlasnie musialo byc.

Gość gość
2 tygodnie od spodziewanej miesiączki?? No to długo, ale objawy jakieś były?

Gość gość
Na moje oko jesteś w ciąży. Wskazuje na to podwyższona temperatura. Zrób test jeszcze za kilka dni albo idź do laboratorium i zrób z krwi. Koszt zależy od labo, ale od ok. 30zł do 50zł(Warszawa). Ja testom nie wierzę, ponieważ niedawno będąc w szpitalu na podtrzymaniu ciąży byłam na sali z dziewczyną, która była w 9 tygodniu ciąży, a zrobiła kilka testów i wszystkie były negatywne. Dopiero usg wykazało ciążę.

Gość zdziwionaa
Sama temperatura to troche za mało wydaje mi się. Żadnych innych obajwów poza zmęczeniem i obżarstwem nie mam, a powinno już coś się dziać. Na pewno za kilka dni powtórzę test, może nawet pójdę na krew jak się przełamię do tych strzykawek. Ale zastanawia mnie czy to częste, czy którejś z was sięzdarzyło że test pokazał po dłuższym niż 15 dni czasie. No i to plamienio-okres...

Gość gość
Rozumiem że skończył w tobie skoro podejrzewasz ciążę?