Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zniczy lampek stawiacie na grob

Polecane posty

Gość gość

ja wyzej nieraz na grobie pali sie jedna,i wyglada ladnie .a na innych grobach pelno jak myslicie ilepowinno byc na osobe

Gość gość
na łebka ok 17 zniczy

Gość gość
ja na grób taty zawsze chcę postawić jeden duży albo dwa mniejsze, plus kwiaty, nie lubie i nie rozumiem obstawiania całego pomnika, jednak siostra taty ma inne zdanie i zawsze stawia ok. 13 - 16 zniczy!!!! Caly grób jest zastawiony nawet nie ma gdzie postawic jak ktoś z dalszej rodziny chce Nie wspomne juz jaka robi minę kiedy ktos stawia inny kolor znicza niz ona sobie umysliła... Przecież nie o to w tym wszystkim chodzi.... :((

Gość sssoooccchhhaaaa
po jednym dużym, takim ładnym szklanym

Gość hermionaona
kupuję jeden duży i cała rodzina składa się na wiązankę i każdy przynosi po zniczu. Ale wiadomo, że na grób przychodzą też osoby które znały zmarłego i też przynoszą jakiś znicz i się robi tego sporo

Gość gość
Na "bogate" groby po jednej, na "biedne" po 2-3 a czasami i więcej. Ale to nie w tym rzecz. Każdy kto ma życzenie może postawić znicz. Mój tata zmarł stosunkowo niedawno. Mam dużą rodzinę i w całej rodzinie tata cieszył się ogromnym szacunkiem, każdy go lubił, więc wszystkie ciocie i wujku, chrzestni taty, kazdy stawia po zniczu. Nawet byłe żony czy mężowie osób z naszej rodziny też stawiają po zniczu oraz niektórzy sąsiedzi. Tak więc w okolicy rocznicy śmierci taty i 1. listopada jest nawet kilkanaście zniczy. Jak się wypalą to część wyrzucamy, a do części dokupujemy wkłady przy każdej wizycie na cmentarzu.

Gość gość
*chrześniaki, a nie chrzestni :D

Gość gość
mam duży pomnik, stawiam 4 wielkie znicze takie same i w jednym kolorze, do tego jakaś na środku wiązanka, poza pomnikiem chryzantemy w doniczce, wszystko robię w jednej tonacji kolorystycznej

Gość gość
od lat kupuję 5 dużych na spółę z rodziną i potem każdy przynosi tylko te duże wkłady.Jak się jeszcze palą znicze to zostawia wkład w skrzyneczce pod ławką,albo nie zostawia a przychodzi zapalic za np kilka dni.

Gość gość
ja zawsze na każdym grobie stawiam po symbolicznym jednym - a kto ile dostawi dodatkowo to już jego sprawa. chociaż kusiło mnie, żeby kupić wiecej, bo w polo mają mega ładne i mega tanie, ale to przecież jest grób, a nie choinka...

Gość gość
A co za różnica? I jedna wystarczy, liczy się pamięć.

Gość gość
Sprzedaje znicze przy cmentarzu i ludzie czasami kupują wręcz hurtowe ilości zniczy na groby ale osobiście myślę, że wystarczą 3 maksymalnie. Ogólnie to na tej pracy nawet nieźle zarabiam. Zamawiam znicze od hurtowni www.slawa.com.pl i jeżeli planujecie zająć się tym to polecam ich wam.