Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co czlowiek ma byc moralny

Polecane posty

Gość gość

Jak nikt w tym kraju moralnosci nie podziwia. Po co ma cwiczyc silna wole, uczciwosc jak nikt tego nie docenia. Stwarza coraz wieksza pustynie wokol siebie bo kazdy przejaw zgnilizny moralnej tak bardzo boli i przeszkadza. Zostaje k***a sam jak palec,

moralność nie jest do podziwiania . ona ma być dla ciebie oparciem - dla ciebie , nie dla innych .

Gość gość
Dlaczego nie? Zawsze podziwialam moralnosc i takich ludzi. To bylo dla mnie piekno. Jestem moralna, staram sie, i co? Nikt nie cjce uczyc sie uczciwosci, szlachetnosci, nikt k***a!! Jeszcze probuja zgnoic na kazdym kroku

Gość gość
Wlasnie dalam kosza zonatemu. Zebyscie widzieli jaki byl zawiedziony. A jaki wydawal sie uczciwy. Myslal ze nawinie mnie na palec i wskocze mu do lozka. Pokazalam mu swoja moralnosc a on mi swoja. I tak jest z kazdym czlowiekiem. Kazdy cos zmysla, lze, kombinuje

Gość gość
nie mów, że każdy, bo nie znasz każdego

Gość gość
Kazdy ktorego spotykam, jest wyrachowany, interesowny, kazdy, albo mysli tylko o swojej d***e

Gość gość
Może jest coś w Tobie takiego, że przyciągasz do siebie tylko osoby niemoralne?

Gość gość
Zostalam sama ze swoja moralnoacia. Bo nie potrzebuje choloty wokol siebie

Gość gość
Pozyczalam pieniadze, dalam kolezance dach nad glowa, bylam mila dla niesmialych, zagubionych, zawsze bylam dostepna dla kazdego, nic do mnie nie wrocilo, nic, zadna przyjazn sie nie narodzila.

dlatego ci napisałam - moralność ma być dla nas ,dla nas samych . A nie ma być " sposobem na życie " , oczekiwaniem na odpłatę .

Gość gość
Nie chce zaplaty, myslalam ze ludzie otworza serca. Nic z tego. Oni nie maja serc tylko zoladki. Jeszcze interesy na mnie probowali robic, korzystajac z okazji

Gość zwolenniczka konkubinatu
jezu, ale bzdety piszesz! Moralność ma się dla siebie samego, a nie dla kogoś! A po co człowiek ma być moralny? Żeby sobie móc w twarz w lustrze spojrzeć moja droga. I nie wierzę, ze same "zgnilizny" wokół Ciebie, no proszę Cię. A Ty nie piszesz o moralności tylko o pomaganiu ludziom licząc na zwrotne korzysci- a to tak nie działa.

zgadzam sie ze zwolenniczką ... największy sprawdzianem naszej moralności odbywa sie w samotności ,wtedy kiedy sami jesteśmy dumni z tego co zrobiliśmy bądź nie . Albo kiedy wiemy ,ze zrobiliśmy nie tak jak trzeba . To nie jest sytuacjia jakie opisujesz .

Gość gość
Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy; Młodości! dodaj mi skrzydła! Niech nad martwym wzlecę światem W rajską dziedzinę ułudy: Kędy zapał tworzy cudy, Nowości potrząsa kwiatem I obleka w nadziei złote malowidła.   Niechaj, kogo wiek zamroczy, Chyląc ku ziemi poradlone czoło, Takie widzi świata koło, Jakie tępymi zakreśla oczy. Młodości! ty nad poziomy Wylatuj, a okiem słońca Ludzkości całe ogromy Przeniknij z końca do końca.   Patrz na dół - kędy wieczna mgła zaciemia Obszar gnuśności zalany odmętem; To ziemia! Patrz. jak nad jej wody trupie Wzbił się jakiś płaz w skorupie. Sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem; Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu, To się wzbija, to w głąb wali; Nie lgnie do niego fala, ani on do fali; A wtem jak bańka prysnął o szmat głazu. Nikt nie znał jego życia, nie zna jego zguby: To samoluby!

Gość gość
Nie jestem mesjaszem, jestem czlowiekiem. I tak jest ze kazdy uczciwy pierwszy dostaje kamieniem w podziece

Gość zwolenniczka konkubinatu
no nie wiem. Ja zawsze byłam uczciwa i jakoś nie czuję się z tym jedyna na tym bożym świecie:) Pewnie, ze wiele ludzi ma problem z moralnością- ale czy to oznacza, ze my też musimy? Ja sie nawet nad tym nie zastanawiam- bo nie umiałabym kraść, oszukiwać- byłoby to wbrew mnie. A Ty, autorko, widać tego nie czujesz. Wydaje Ci się, ze starsznie się umartwiasz będąc osobą moralną- cos tu u Ciebie nie gra. Bo mnie, moja moralnosć po prostu nie boli- jest moja natura.

Gość gość
Czemu nikt tego Chrystusa nie probowal ratowac, oddac za niego zyciem Gdzie byli ci nawroceni co pozwolili mu skonac jak psu. Sam wisial na tym krzyzu w samotnosci. Matka tylko przyszla

Gość gość
Bo chcialabym cos dostac, nie tylko dawac. Jakas troske, zainteresowanie, szczerosc.

Gość gość
tez to przeszlam co Ty teraz te moralnosc mam dla siebie a w okol tylko takich co zasluguja na nia reszte pogodnilam w pizzzdu! i tak mi dobrze :)

Gość gość
Ludzie kochaja piekno - jak juz umrze.

Gość gość
Ktoey z rych co tak miluja Chrystusa, oddalby zycie za niego, tak jak on to zrobil? Dal im wolnosc a oni z powrotem zakuli sie w kajdany.

Gość gość
allium dla reszty nie mam potrzeby bo ich nie ma w moim zyciu :) dla szmat nauczylam sie jej wcale nie miec zycie to najlepsza nauka

Gość gość
Szmate trzeba wycisnac do cna, wtedy zaczyna myslec

z moralnością jest jak z ciążą :) albo jesteś w ciąży - albo nie . Albo jesteś a pprzynajmniej starasz sie być moralnym albo nie jesteś . Nie można być " trochę w ciąży " prawda ?:)

Gość gość
Mozna, ja nie szukalam idealow i swietych, tylko normalnych a spotykalam podlych

no skoro twierdzisz ,ze można być trochę w ciąży a jednocześnie szukasz normalnych .... to powodzenia :)