Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aułć

Czy to juz

Polecane posty

Gość Aułć

Witam, jestem w 35 tyg ciąży.. od samego początku biore tabletki na podtrzymanie.. pierw luteina potem duphaston..i nospe forte. od wczoraj od godziny 16 boli mnie podbrzusze jakbym miała dostać okresu.. od czasu do czasu czuje kłucie i skurcze.. ale nie są jakies regularne a policzyc dokladnie nie umiem bo nie daje rady sie skupic.. mam takie uczucie że chciałabym wypchnac to dziecko ze srodka... Chciałam sie zapytac czy ktoraś z was miala takie objawy ? czy to sie zaczyna ? Dzwoniłam do swojego lekarza ale on zawsze tak panikuje że szok.. powiedzial ze mam wziac duphaston i nospe i czekac. ale dlej boli. byłam juz 4 razy w szpitalu i chcialam uniknac znowu lezenia bez potrzeby. Nie chce zebyscie pisali że nie jestescie lekarzami albo cos innego wrednego.. jesli któraś mamusia ma ochote odpowiedziec to byłabym wdzieczna.

Gość gość
Pomyśl o dziecku nie o sobie. Kazda inaczej odczowa poród ale twoje objawy sugerują ze może być juz blisko. Nacisk na krocze i bol podbrzusza oraz skurcze to bjawey porodu. Jedz lepiej do szpitala bo jeszcze teraz podanie np kroplowki z fenoterolem moae zatrzymac porob a za kilka godzin moze byc za pozno a jeszcze ze 3 tyg maluch moflby w brzuchu posiedziec. Tyle tygodni wytrzymalas to nawet jak cie zostawia w szpitalu to chyba przezyjesz ze wzgledfu na maluszka i jego zdrowie.

Gość Aułć
przepraszam jeślli są jakies błędy ;p ale pisze spanikowana :P

Gość gość
może to skurcze przepowiadające? ja tak miałam od 34 tyg a urodziłam równiutko w dzień terminu. Ból podobny jak na okres

Gość Aułć
zastanawiałam sie czy to skurcze przepowiadajace, ale trwaly by tak dlugo ? i tak mocno ? czasem nie czuje skurczow ale widze ze brzuch sie spina..

Gość gość
Dopuki nie masz regularnych skurczy to mogą to być przepowiadając w ale to parcie na krocze może być zwiastunem porodu. Jedz do szpitala niech sprawdza czy robi się rozwarcie i na ktg skurcze sprawdza

Gość Aułć
Właśnie sie pakuje do końca i będe jechać. Dziekuje za odpowiedzi ;)