Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katagn

wrażliwe sutki po okresie

Polecane posty

Gość katagn

Witam. Zawsze na dzień przed okresem moje sutki stawały się bardziej wrażliwe i były takie aż do zakończenia okresu. Mijała @ (trwała 6-7dni) i sutki wracały do "normalności". ...aż do teraz ;/ 8 października dostałam okres. Zaczął się normalnie tak jak zwykle - zaczął się obficie, bolał mnie brzuch, więc wzięłam tabletkę. Nic szczególnego. Okres trwał o dziwo krócej bo 3 dni, noo 4 dni (czwartego dnia to już "resztki" brunatnej wydzieliny). Okres się skończył, ale moje sutki są nadal wrażliwe.. Jak myślicie, dlaczego ? jakieś wahania hormonalne ? czy mogą być groźne ? Dziś już czwarty dzień jak skończyła się @ a one dalej są wrażliwe

Gość gość
Bierzesz tabletki antykoncepcyjne?

Gość katagn
Nie biorę i nigdy nie brałam

Gość gość
Wypowie sie ktoś jeszcze ??

Gość katagn
Wypowie sie ktoś jeszcze ??

Gość mirian23
a czy długość cyklu miałaś normalny ? wspomniany okres Ci się nie spóźniał ?

Gość katagn
moje cykle są różne, tzn przeważnie 29-32dni ale zdarzają mi się i takie po 28, 34, a kiedys nawet 38. Teraz miesiączka wystąpiła 29 dnia, a więc miałam 28-dniowy cykl. Pewnie się niepotrzebnie schizuję, ale boję się że to jakieś wahania hormonalne i lepiej by było iść do lekarza ? Jak myślicie ? Miała któraś z Was coś takiego ? może to normalne a ja się sama nakręcam

Gość gość
zaburzenia hormonalne??to niemozliwe nio chyba ze bierzesz tabletki anty , mysle ze jestes w ciazy, zrob test

Gość katagn
Co prawda z mężem się nie zabezpieczamy, ale w tym akurat przypadku wydaje mi się że to mało prawdopodobne. Mąż był w Niemczech przez większość mojego cyklu. Kochaliśmy się 9dni przed moim okresem, tj w 20dc (5 dni po owulacji) Zastanawiam się czy to nie jakieś wahania hormonalne, np spowodowane złą pracą tarczycy (?) wiem, że moja babcia ma chorą tarczycę i już miała 2 operacje..

Gość gość
A ja mam taka sama sytuacje jak Ty, a właściwie bardzo podobna i tez nie wiem do końca co o tył myślec. U mnie było tak, ze 2 dnia okresu kochalam sie z chłopakiem, z prezerwatywa, nic nie pękło. Tez dostałam takiego dziwnego plamienia, tydzien po tym kiedy wystąpiły zrobiłam test i wyszedł negatywny (było to miesiac po stosunku). Bolą mnie piersi i sutki strasznie. Niepokoje sie. Myślicie ze test był wiarygodny?

Gość gość
A poza tym wiesz, zawsze jak sie nie zabezpieczasz to istnieje ryzyko ciąży, jezeli jednak jestes pewna ze stosunek odbył sie w dni nieplodne to raczej nie masz sie o co martwić. Najlepiej zrób test. Juz chyba powinien wyjsc wiarygodny. Chociaz sama nie wiem i zastanawk sie nad tym czy moj wyszedł prawidłowo hahaha.

Gość katagn
Załóżmy, że mogę się mylić i że mogło dojść do zapłodnienia. Ale czy wówczas miałabym okres ? Co prawda był troszeczkę krótszy niż zwykle, ale pierwsze 2 dni krwawienia były normalne, tzn obfite, krwiste (nie brązowe) i wgl..

Gość katagn
dostałaś dziwnego plamienia, tzn jakiego ?

Gość gość
Ja tez juz sama nie wiem. U mnie to wyglądało tak ze miałam naprawde tylko plamienia brązowe i nic wiecej. 4 dni to trwało. Ale test w miesiac po stosunku chyba by sie nie pomylił prawda?

Gość gość
A skoro Ty miałas w miarę normalne to krwawienie to chyba możesz być spokojna.

Gość katagn
No test po miesiącu jest już raczej wiarygodny. także jak wyszedł negatywny to w ciąży nie jesteś Moge być spokojna, że nie jestem w ciąży, ale co znaczą w takim razie te wrażliwe sutki ? dziś już 5 dni jak zakończyła się @ a one są nadal wrażliwe

Gość gość
Mam to samo. Wybierz sie do lekarza. Niech Cie dokładnie przebada i moze zleci jakies badania hormonalne.

Gość katagn
A dlaczego Ty nie poszłaś skoro masz tak samo ?

Gość gość
Ja byłam u lekarza w poniedziałek. Sutki zaczęly mnie bolec dopiero dzien po wizycie. W czasie badania lekarz stwierdził, ze wszystko jest ok. Nadal mi tez piersi i tez ok. A chyba skoro byłam tez u lekarza miesiac po stosunku to wykrylby ciąże (?)

Gość katagn
na pewno by wykrył ciążę... a sutki a nawet całe piersi mogą pobolewać także przed owulacją

Gość gość
Dawaj znac co tam u Ciebie.