Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

I juz sie zaczyna

Polecane posty

Gość gość

jeszcze termin nie zaklepany a już słyszę "zaprosiłam na twój ślub kilka koleżanek, żeby sobie popatrzyły.." , "ta sukienka jest zła, nie pójdziesz w takiej" , "nie możesz niezaprosić wojka (który jest bucem i wszystkich obraża) bo JA będę miała kłopoty.." a moze tak wszystko odwołać ?

Gość gość
A kto placi za slub i wesele?

Gość gość
ślub ma być cywilny, wesela niet. za wszystko płacimy sami bo nam wstyd brać pieniądze od niemłodych już rodziców.

Gość gość
W takim razie trzeba powiedziec "to my sie pobieramy, my wszystko organizujemy i my placimy, prosze nie podejmowac za nas zadnych decyzji", proste. Musisz byc asertywna, bo wejda ci na glowe.

Gość gość
mówi się: "popatrzeć sobie to Twoje koleżanki mogą na zwierzęta w zoo" albo "miałaś okazję wybrać sobie sukienkę jak sama brałaś ślub" i "tak, mogę nie zapraszać wujka, bo to MÓJ ślub. Jak go tak bardzo lubisz zaproś go do siebie na kawę"

Gość prawie apostatka
Haha skąd ja to znam. Odpowiedź brzmiała: "proszę bardzo, możesz sobie zaprosić, ale ciekawe gdzie się podzieją bo to ja płacę, a za ich krzesło, jedzenie i nocleg płacić nie zamierzam"