Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otwarcie sklepu a dotacja unijna

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli jestem osobą pracującą na pełny etat i chciałabym otworzyć własny sklep (po otworzeniu zwalniam się z obecnej pracy), czy przysługuje mi jakakolwiek dotacja unijna?

Gość gość
Dziękuję, że podbijasz mi temat. Nie muszę się martwić, że spadnie na stronie. Kochani, mam nadzieję, że ktoś będzie umiał mi pomóc :)

Gość gość
Ja korzystałam z dotacji. Musiałam być 3 miesiące zarejestrowana jako bezrobotna, po tym czasie mogłam składać wniosek o przyznanie dotacji.

Gość gość
takie dotacje zazwyczaj dostaja osoby bezrobotne i trzeba być zarejestrowanym jakis tam okres. ale poszukaj w necie stron z dotacjami i poczytaj o nich, moze jest jakis program w ktorym sie łapiesz

Gość gość
niestety, jesli chcesz dotacje z urzedu pracy to najpierw musisz byc bezrobotna a potem dopiero otwierac firme. I najpierw dozwiedz sie kiedy składac wniosek - ja brałam dotacje w lipcu - wniosek składałm w maju i to był jeden z ostatnich wniosków jakie były przyjete w tym roku bo sie kasa skończyła. No i nigdy nie masz pewnosci ze te dotacje dostaniesz - wiec lepiej nie zakładac ze to bedzie jedyne źródło finansowania działalnosci. Być moze że są u ciebie w okolicy realizowane inne projekty unijne gdzie mozna otrzymac dotacje ale to najlepiej udać sie do ROEFS-u (Regionalny Ośrodek Europejskich Funduszy Strukturalnych) tam dotacje są zwykle duzo wyższe nic z UP ale tez trudniej dostępne.