Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mądrych osób wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

Proszę przeczytać określenie znaczenia słowa „produkt”, a potem pytanie... Produkt – coś co jest wynikiem pracy człowieka. Produkowany produkt jest komuś potrzebny i można jego wymienić na pieniądz, inne wartości lub wsparcie. Opierając się na znaczeniu słowa produkt możemy powiedzieć, ze w firmie każdy pracownik produkuje jakiś „produkt” i to jest zasadnicza przyczyna tego, że firma daje pracownikowi gratyfikacje w formie wypłat, premii, pomocy lub innych. Przekład: pracownik jest piekarzem, piecze chleb, i upieczony chleb jest jego „produktem”. Następny przykład: sekretarka odpowiada na połączenia telefoniczne i wita interesantów. «Produkt” w danym wypadku jest następujący: Połączenia telefoniczne i interesanci, skierowani do odpowiednich pracowników”. Kolejny przykład: sprzątaczka sprząta pomieszczenia. „Produkt” czyste pomieszczenia. Czy zgadzacie się Państwo, ze jakiekolwiek stanowisko w firmie ma swój produkt? Jeżeli tak to proszę, wyjaśnić, dlaczego się państwo się z tym zgadzacie.

Gość gość
nie rozumiem zapytania... chyba jestem mądry inaczej:(

Gość gość
zgadzam się, albowiem to jasno wynika z definicji ze słownika: "(1.1) rezultat procesu produkcji lub ogólniej działalności przedsiębiorstwa"

Gość dżentelmen_27
ja sie nie zgadzam.

Gość gość
Czy zgadzacie się Państwo, ze jakiekolwiek stanowisko w firmie ma swój produkt? Jeżeli tak to proszę, wyjaśnić, dlaczego się państwo się z tym zgadzacie.

Gość gość
dżentelmen czemu się nie zgadzasz?

Gość gość
bezproduktywne stanowisko może nie mieć swojego produktu, ale czy znajdziesz idealna czerń w naturze?

Gość gość
właśnie, jak ktoś się w pracy ''obija'' przysłowiowo to wtedy nie ma efektu czyli produktu? dobrze myślę?

Gość dżentelmen_27
produkt jest fizyczny, to o czym piszesz to usługa co moim zdaniem można niby dołączyć do produktu, ale to nie to samo. Dlatego jest podział na firmy usługowe i przedsiębiorstwa produkcyjne. Przecierz sprzątaczka nie wytwarza produktu tylko świadczy usługę.

Gość gość
no z tej definicji którą tu wkleiłem, wynika coś innego

Gość gość
Czyli jakiekolwiek stanowisko ma swój produkt czy nie ma?

Gość gość
na litość boską, albo ma, albo nie ma:D:D

Gość gość
ale osobiście nie spotkałem się z takim stanowiskiem które by nie miało żadnego produktu:D

Gość gość
czyli odpowiedź brzmi NIE?????bo to zależy od stanowiska?

Gość gość
stanowisko pracy chyba służy temu alby wyprodukować jakiś produkt, chyba zawsze coś się wytworzy nawet jak nam się wydaje że nic nie robimy to robimy:))

Gość gość
jednak nikt tu nie jest mądry:))))))))))

Gość gość
ło matko ale sofistyka. W średniowieczu obliczałbyś ile diabłów mieści się na główce szpilki. produkt <= łc. producere - wywodzić, wyprowadzać, kogś, coś z czegoś, czyli każde zjawisko które jest pochodną czyjejś pracy, można nazwać produktem. Co jeszcze się w Polsce powszechnienie przyjęło, chociaż zetknęłam się z tym w bankowości.

Gość gość
odpowiedź zależy od tego czy założymy, że istnieją stanowiska bezproduktywne, hipotetycznie należy założyć, że takie istnieją, tak więc odpowiedź brzmi "NIE", jeżeli chcesz podchodzić do tego zagadnienia z pozycji czysto lingwistycznej... chociaż oczywiście mogę się mylić

Gość kasztaniakkkkk
jak sie nie opierdziela w pracy to jest produkt, inaczej praca jest bezproduktywna i etat jest marnowany. Przykład: TUSK. Pozdrawiam.