Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne plamienia przy tabletkach anty

Polecane posty

Gość gość

Witam! Biorę tabletki antykoncepcyjne Naraya Plus od 3 miesięcy. Teraz zostało mi 7 różowych tabletek i 4 białe (placebo) z 3 opakowania. W pierwszym tygodniu w tym cyklu zapomniałam wziąć tabletki w 3 dniu. Wzięłam ją po 20h. W ulotce napisane było, że jeśli odbyłam stosunek w poprzedzającym zapomnienie tygodniu to mogę być w ciąży. Zrobiłam badania krwi, test ciążowy i wyniki obydwu nie wskazywały na ciążę, co mnie bardzo ucieszyło. W ulotce było również, że przez kolejny tydzień trzeba się dodatkowo zabezpieczać. Seks bez innego zabezpieczenia uprawiałam 6 dni po zapomnieniu tabletki, dodam, że partner 'skończył we mnie', a ja zaraz po stosunku wypłukałam z siebie nasienie. Nie przejmowałabym się tym, bo przecież to tylko dzień różnicy, gdyby nie fakt, że wczoraj po 16 na majtkach zauważyłam dość sporą plamę brązowego śluzu. Strasznie się przestraszyłam, bo przeczytałam kiedyś, że takie plamienie może być oznaką ciąży. Od razu zagłębiłam się w internet i natrafiłam na temat krwawienia implikacyjnego, co doprowadziło mnie prawie do obłędu, ponieważ wczorajszy dzień był 6 od możliwego zapłodnienia. Od 16 wczorajszego dnia nie plamiłam aż do dzisiaj do 14, tyle, że dzisiaj na początku była to czerwona krew jak podczas okresu, a potem jakby trochę ściemniała i zgęstniała i leci nadal. Trochę jak pod koniec miesiączki. Błagam Was, pomóżcie mi. Czy to może być krwawienie implantacyjne? Czy może to od tabletek? W ulotce jest napisane, że do 3 opakowania mogą występować plamienia. Za pierwszym opakowaniem były, za drugim nie. Dodam jeszcze, że mam infekcję dróg moczowych, a moja przerwa między blistrami nie trwa 7 dni, a 4, bo mam to odgórnie narzucone. A może po prostu za bardzo panikuje i nie ma się czym przejmować?

Gość gość
To efekt przyjmowania tabletek.

Gość gość
odczekaj jeszcze jakiś czas i zrób koljeny test