Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra1900

Facet z dzieckiem i związane z tym problemy

Polecane posty

Gość gość
djf, niedojrzala autorka nie dpowie na to pytanie wlasnie dlatego, ze jest zbyt celne :) podejrzewam, ze zgodzila sie na te przeprowadzke, bo ma problemy z przewidywaniem oczywistych rzeczy. A tymczasem znalazla sobie temat "nienawidze dziecka swojego partnera" i tam sie wpisala, bo tu nie znalzala zrozumienia dla swojej niedojrzalosci.

Gość Aleksandra1900
Przepraszam, jakoś mi to pytanie umknęło. Ależ oczywiście, że nie chciałam, ale kochałam i dlatego się przeprowadziłam. Cały czas walczę ze swoimi emocjami. Nie może brać jej do nas w czasie roku szkolnego. Jeżeli chodzi o ferie i wakacje - tu sprawa była od początku ustalona - fifty fifty. Ja naprawdę nie jestem nawiedzoną kobietą, która chce aby ojciec zapomniał o córce. Jednak są pewne granice - np mieszkanie dom w dom. Nie da się upiec dwóch pieczeni na jednym ogniu.

Gość djfosdfj
A takie mieszkanie zza płotu to debilizm i ci szczerze współczuję Oo x Ale czego jej wspolczujesz? Ze sie sama na te przeprowadzke zgodzila? Przeciez mieszkali kiedys gdzie indziej. Poza tym uwazam, ze ta nieszczesna 9 bardziej przeszkadza autorce ale nie ma jaj zeby sie do tego przyznac i zaslania sie facetem. To ON powinien zwrócić uwage małej albo jej matce. Widocznie mu to nie przeszkadza. A jeżeli przeszkadza autorce a on nadal nic z tym nie zrobil to fakt, autorka ma problem ale z facetem a nie z jego dzieckiem.

Gość djfosdfj
Ale skąd w ogóle zrodził mu sie w głowie tak głupi pomysł jak mieszkanie dom w dom?

Gość Aleksandra1900
Chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu. Ja też chciałam żeby to się udało. Niestety to jednak nie wychodzi. A co w tym złego, że przeszukałam forum w poszukiwaniu podobnego tematu? Bądźmy poważni...

Gość gość
nie no nic ale zycie sie roznie uklada, kiedys ty mozesz wychowywac swoje dziecko z innego zwiazku z nowym facetem, ciekawe jakbys sie poczula jakby ci powiedzial, ze wiele by dal zeby tego dziecka, TWOJEGo dziecka nie bylo

Gość djfosdfj
Nie trafia do mnie w ogole ten argument o dwóch pieczeniach. Mogliscie sie przeprowadzic blisko ale nie AŻ tak blisko.

Gość Aleksandra1900
Przeszkadza mu to "mówi nie teraz! śpię jeszcze", ale dziecko nie odpuszcza (choć ma 10 lat i na tyle pojemny mózg, że chyba potrafi zrozumieć, że nie budzi się o 9.00 kogoś kto tyrał do 6) Poza tym dajmy już spokój, 9.00 to nie przecież nie meritum tego tematu.

Gość Aleksandra1900
Mieszkaliśmy w tym samym mieście, ale on wymyślił wybudowanie domu tuż obok. To zupełnie naturalne, że wolałoby się, żeby tego dziecka nie było. NA TU RAL NE. Ja z jego małą odrabiam lekcje, uczę ją języka (jestem anglistką), smażę jej frytki, ALE TO NIE ZMIENIA FAKTU, ŻE WOLAŁABYM ŻEBY JEJ NIE BYŁO. Dwie różne sprawy.

Gość gość
bierze faceta z dzieckiem i "wolała by, żeby go nie było"! zabij je - to go nie będzie!

Gość Aleksandra1900
Ja wiem, że dziecko nie zniknie i będzie zawsze. Ale nie do cholery niemalże za ścianą. Rozwiódł się - z tego faktu niestety ponosi się konsekwencje. Nie słyszałam o tym, żeby normą było, że nowa i stara rodzina dzieli ogródek. Nie jestem aż taka postępowa.

Gość djfosdfj
Cały czas wijesz sie wkoło tego, na co sama sie zgodzilas. Łapiesz to czy w ogóle dla Ciebie wszystko jest winą faceta i pewnie jego byłej też, bo zapewne poparła pomysł? Zachowujesz sie tak jakby Cię związał i siła tam zawiózł i kazał mieszkać. No litości... Wszystko to co Cię uwiera to efekt tego, że w związku jest coś nie halo. Obrałaś sobie dziecko za cel bo tak jest najłatwiej.

Gość Aleksandra1900
Związek jest cudowny. Więcej przeszkód oprócz mieszkania dom w dom nie ma. Pisałam, że dopóki nie mieszkaliśmy tak blisko to wszystko było ok. "Zgodziłaś". BO KOCHAM I CHCIAŁAM DOBRZE. Miałam nadzieję, że się uda I i starałam się, ale nie wyszło. To chyba dobrze, że chciałam dla Niego podjąć próbę. Właśnie dowiedziałam się od faceta, że podpisał umowę wynajmu w tamtym mieście :) Bardzo się cieszę.

Gość Aleksandra1900
Eee ;) Dziecko to najłatwiejszy cel? Przecież jest zupełnie na odwrót. Z dzieckiem przecież nie wygrasz - zawsze będzie najważniejsze, a ty możesz tylko wynegocjować tylko jakąś tam część. Ale i tak nigdy nie zagarniesz 51% udziałów. Ja wynegocjowałam co mogłam. TYLE.

Gość gość
Właśnie dowiedziałam się od faceta, że podpisał umowę wynajmu w tamtym mieście xxxxxxxxxxxxxx podpisał sam? nie wspólnie z tobą? te kluby też pewnie jego, a ty tylko doisz frajera i jeszcze buczysz na dziecko!

Gość gość
Ale i tak nigdy nie zagarniesz 51% udziałów. Ja wynegocjowałam co mogłam. TYLE. xxxxxxxxxxxxxxx i tak wszyscy wiemy, że chodzi ci o kasę od starego dziada!!! ile wyrwiesz tyle twoje! gdyby nie gówniara, mogłabyś mu zabrać wszystko - a tak.. trzeba się dzielić i stąd ten ból w tyłku!

Gość Aleksandra1900
To naprawdę śmieszne. A jaki jest cel, żeby dwie osoby podpisały się pod zwykłym wynajmem, jak jedna musiała być dzisiaj gdzie indziej. PRZECIEŻ TO NIE KUPNO. Pisałam wcześniej, że mam wielkie szczęście i nigdy nie narzekałam na brak kasy, za co dziękuję losowi. Wybacz, ale nie przedstawię Ci PIT, szczególnie, że hasło "buczysz na jego dziecko" świadczy o tym, że dokładnie nie przeczytałeś tematu.

Gość gość
Pisałam wcześniej, że mam wielkie szczęście i nigdy nie narzekałam na brak kasy, za co dziękuję losowi. xxxxxxxxxxxxxxxx losowi??? chyba staremu, dzieciatemu dziadowi - tylko, że to wielkie, finansowe szczęście trzeba w wyrku odrabiać!!! dziękuję, za takie szczęście!

Gość Aleksandra1900
To była metafora. Ale widzę, że muszę wyjaśnić - UDZIAŁÓW CZASOWYCH w czyimś życiu. Mam własne źródła dochodu. PS: bardzo niekulturalnie mówić w trzeciej osobie

Gość Aleksandra1900
W "wyrku" jest mi bardzo dobrze. Dziękuję. Masz coś merytorycznego do powiedzenia czy dalej o starym dziadzie będzie, choć mój facet takowym nie jest? Jakaś babka odeszła od Ciebie do bardziej majętnego i wmawiasz ludziom jakieś niestworzone historie niezwiązane z tematem czy jak ;)?

Gość gość
ale wyszczekana sucz! a jaka mądralińska!!!

Gość Aleksandra1900
Podpowiem Ci coś merytorycznego żebyś nie musiał/musiała pisać o starych dziadach. Powiedz mi np " Ty głupia cipo, nigdy nie będziesz na pierwszym miejscu, mam nadzieję, że ten facet Cię rzuci, a ty złamiesz obie nogi" PRZYNAJMNIEJ BĘDZIE BARDZIEJ W TEMACIE, hehe.

Gość gość
cieszymy się Aleksandro, że wreszcie sama rozwiązałaś swój problem - idź już spać i nie ciągnij na siłę opowieści o swoim żałosnym życiu r.u.c.h.a.d.ł.a i utrzymanki dla starszego pana!

Gość gość
Ja także się cieszę, że nie muszę już obcować z tak prymitywną i nie potrafiącą czytać ze zrozumieniem osobą jak Ty:) Są dwa wyjścia : albo sam jesteś starym dziadem, którym nazywasz mojego narzeczonego, albo jakaś Cię dla takiego dziada rzuciła.

Gość gość
idź już spać - nikt nie ma ochoty z tobą pisać przemądrzalcu!

Gość waukorbowy
teras mniem drenczom "Aleksndrom" :D siem porobiło ;)

Gość gość
to ty młodziutka jesteś... 25 lat i wzięłaś sobie rozwodnika z dzieckiem? jak dla mnie jesteś głupia, sorry. Ja mam prawie 30 a bym nie wzięła sobie takiego faceta. Bo co innego jakbyś miała 40 lat ale 25 i już w takie g***o się wpakować na własne życzenia. Może i go kochasz, ale może kiedyś zrozumiesz, że to to co TY czujesz nie jest najważniejsze, tylko to jakie facet ma do ciebie podejście. A ten ma cię gdzieś. Trzeba być naprawdę desperatką, żeby mając tylko 25 lat wpakować się w związek z takim zerem po rozwodzie, z dzieckiem, i to dziecko ciągle u was przebywa i masz go niańczyć, dla mnie to jakaś masakra. No ale jak to się mówi: jak sobie pościelesz tak się wyśpisz. Mogłabyś zakończyć ten związek i poszukać wolnego faceta bez bagażu, młoda jesteś jeszcze więc na pewno byś znalazła kawalera bez dziecka; ale jak widać ty wolisz taplać się w g****e, twoje życie.

Gość gość
jak "innego znaleźć"??? a kto będzie panienkę utrzymywał??? przecież właśnie to w tej "cudownej miłości" jest najważniejsze!

Gość Aleksandra1900
Pracuję od 18 roku życia. W czasie studiów (dwa kierunki dzienne) tyrałam jak wół trzy miesiące w wakacje po 16 h dziennie na dwa etaty (nie jako k****, bo zaraz jakiś imbecyl dorobi sobie teorię, ale np. jak sprzątaczka,mycie kibli, kelnerka, pilnowanie leżaków, co w obcym kraju jest nie mniej poniżające, bo traktują Cię bardzo źle) Poza tym od 2 roku studiów udzielałam korepetycji (własna działalność gospodarcza) Poza tym pracuję razem z facetem.... a po co ja się w ogóle takiemu prymitywowi tłumaczę? :) Chyba za bardzo boli mnie jednak chamstwo i nie jestem w stanie go zignorować.

Gość yttytyty
skoro jesteś taka OCH i ACH to czemu siedzisz z takim byle goownem po rozwodzie, z dzieciakiem nie swoim?