Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani gość

Płatność PayU na allegro

Polecane posty

Gość Pani gość

O co chodzi z tą płatnością? Na jakiej zasadzie to działa? I jeszcze jedno. Zalogowałam się i chciałam aktywować konto ale się wycofałam bo za bardzo nie wiem jak to z tym jest. Zrobiłam pierwszy krok i się wycofałam a teraz nie mogę się zalogować - wyskakuje komunikat "Błąd w formularzu, wyślij ponownie" Co robić?

Nie wiem, jak z tym logowaniem, ale PayU polega na tym, że po kupnie przedmiotu robisz przelew i Allegro wysyła informację do sprzedającego, że zapłaciłaś. Sprzedawca nie musi czekać aż przelew do nie go dojdzie .

Gość Katarzynka1111
odczekaj 24h i spróbuj jeszcze raz. bez strachu formularz nie gryzie

Gość Pani gość
Ale ja robię przelew na konto sprzedającego? Tylko jak ? Ja nie mam możliwości przez internet. Wyczytałam że po aktywacji konta dostaję jakiś kod czy coś takiego do płatności PayU. I co dalej?

Gość Pani gość
Czy to znaczy że ja mogę iść do banku, zlecić przelew do allegro i oni sprzedającemu? Bo ja przecież nie znam jego nr konta. Nie rozumiem tego...

Gość gość
dostajesz dane do przelewu -> wykonujesz go i czekasz na paczke. to takie k****a trudne?

Gość gość
Wykonujesz przelew do PayU i oni informują, że maja pieniądze. Odbywa się to w ciągu kilkunastu minut przeważnie. I od razu może sprzedający wysłac towar. A więc potrzebujesz tylko znać numer konta do PayU i tytuł przelewy. Oni podają to po skończeniu formularza.

Gość gość
Kupujesz towar na allegro ,placisz przelewem tradycyjnym,pozniej dostaniesz nadany nr konta na PayU ,robisz przelew(mozesz zrobic to w banku) i czekasz za dostawa.przeciez to kazdy glupek zrozumie!

Gość Pani gość
Głupek może tak

Gość gość
widzisz dobrane slowo dla ciebie i zaraz dociera do makowki!!!:P

Gość Pani gość
Ale jeśli według ciebie każdy głupek rozumie a ja nie więc... odpowiedz sobie sam jeśli zrozumiałeś

Gość gość
jakoś dziwnie jej, to tłumaczycie. przelew z PayU nie różni się zbytnio od normalnego przelewu internetowego z twojego konta bankowego. nie potrzebujesz żadnych kodów. po prostu po dokonaniu zakupu wchodzisz w zakładkę moje zakupy i klikasz na 'płacę z payU', po czym zostajesz przekierowana na stronę swojego banku, gdzie logujesz się jak zwykle i robisz przelew jak zwykle. udogodnienie polega na tym, że nie musisz wklepywać danych i nr konta sprzedawcy, bo wszystkie dane masz automatycznie po zalogowaniu się na kocie i wystraczy kliknąć 'wyślij przelew', a po drugie sprzedawca od razu wie, że zapłaciłaś, bo system wysyła wiadomość i nie musi czekać z wysyłką aż wpłata zostanie zaksięgowana. jak nie chcesz płacić przez internet, nie masz kasy na koncie, to możesz iść do banku i zrobić zwykły starozytny przelew- dane zwykle dostaniesz na maila po zakupie.

Gość gość
tak wlasnie probowalam wytlumaczyc...poczatek za trudny ......koncowke zrozumie , zwykly przelew bankowy.... :P

Gość gość
jezeli nie mozesz przelewem elektronicznym mozesz przez poczte albo bank. wszystko jest tam opisane tylko trzeba klikac dalej :) ale to w ogole nie aktywowalas tego konta? powinien przyjsc Ci do domu kod aktywacji do konta w allegro i wtedy nastepuje pelna aktywacja.

Gość gość
kod aktywacji do konta na allegro a nie payu

Gość Pani gość
Jeszcze nic mi nie przyszło.

Gość gość
Od kiedy masz konto na allegro?