Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Częste bóle brzucha

Polecane posty

Gość gość

Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie, a od jakiegoś czasu, ok. tygodnia codziennie boli mnie brzuch. W niedziele zaczyna się 4 miesiąc ciąży. Czy mam zacząć się bać czy to się zdarza? To moja pierwsza ciąża która donosiłam powyżej 7 tygodnia i ze wszystkim mam ochotę iść do lekarza by sprawdzić czy wszystko dobrze. Wiem, że mogę wizytę przenieść na wcześniejszy termin, ale nie wiem czy to konieczne.

Gość korneli1988
a jak cie boli ten brzuch? do czego mozesz przyrownac

Gość gość
Szczerze? Trudno określić, gdyż za każdym razem nieco inaczej. Czasami, np. dzisiaj rano bolało jak zawsze przy okresie, aż zwijałam się z bólu. Jakby jelita mi się zaczęły kurczyć. Czasami nagły ból jakby ktoś wbijał mi igłę z 2-3 cm nad pępkiem. Jeszcze dwa dni temu musiałam przerzucić się na spanie na lewym boku (prędzej zawsze na prawym) bo w środku jakby zdrętwienie., Czasami też ból promieniuje aż do mostka jakby wszystko się rozrywało. Mąż się czasami z niemocy śmieje, że maluch urządza sobie walki w klatce z moimi organami. Próbuje mnie przekonać bym brała tabletki na noc gdy jest już gorzej, ale boje się że to mogło by zaszkodzić tylko. Już nie wiem co mam robić.

Gość korneli1988
zadzwon do lekarza i mu powiedz co i jak. on ci powie czy musisz przyjsc na wizyte czy nie

Gość gość
Akurat lekarz który prowadzi moją ciąże ma telefon włączony dopiero po 15,czasami później. Prędzej nie chciałam dzwonić z nadzieją że minie samo. A teraz już sama nie wiem, czy po prostu wszystko we mnie się "układa" czy jest inny powód.